Ανήμερα των 22ων γενεθλίων του, ο Δημήτρης Αγραβάνης άδραξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εν τη απουσία του τραυματία Πρίντεζη στο «4». Στα 21 λεπτά που αγωνίστηκε απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ, σημείωσε 9 πόντους, μάζεψε 3 ριμπάουντ και έκανε 3 κλεψίματα. «Πάντα είμαι έτοιμος» δήλωσε ο πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και στο “Πρακτορείο Sport”. «Πιστεύω πως μου αξίζουν περισσότερες ευκαιρίες», εξέφρασε την επιθυμία του για περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Η αποστολή του Ολυμπιακού ταξιδεύει στο Μπάμπεργκ την Τετάρτη (21/12, 13:15), με τον Αγραβάνη να μην… καταλαβαίνει από κούραση: «Οι παίκτες προτιμάμε τους αγώνες από τις προπονήσεις», εκμυστηρεύτηκε.

Ο Ολυμπιακός μόλις είχε νικήσει με 73-65 τον Ερυθρό Αστέρα και ο Δημήτρης Αγραβάνης βγήκε με ένα τεράστιο χαμόγελο από τα αποδυτήρια, καθώς είχε συνδυάσει με μία καλή εμφάνιση και νίκη το βράδυ των γενεθλίων του. «Το βασικό δεν είναι η καλή εμφάνιση κάθε παίκτη ξεχωριστά, αλλά ότι κάναμε μία εντός έδρας νίκη που χρειαζόμασταν για να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερο ποσοστό στην έδρα μας. Πετάμε για να παίξουμε στην Μπάμπεργκ, το έχουμε ξεχάσει ήδη αυτό το ματς και συνεχίζουμε για το επόμενο», είπε αρχικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν έτοιμος να καλύψει την απουσία του βασικού πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού, Γιώργου Πρίντεζη, που θα μείνει εκτός για διάστημα 10 ημερών λόγω τραυματισμού; «Πάντα είμαι έτοιμος! Πιστεύω πως μου αξίζουν περισσότερες ευκαιρίες. Αυτό θα το δείχνω κάθε φορά που μπαίνω στο παρκέ. Θέλω να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει. Αυτό είναι που μου αρέσει και που θέλω να κάνω», απάντησε ο Αγραβάνης.

Εκείνος, μαζί με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, έκαναν εξαιρετική δουλειά στη ρακέτα απέναντι στην ομάδα του Βελιγραδίου. Πού κρίθηκε η νίκη; «Πιστεύω ότι μπορούσαμε να παίξουμε ακόμη καλύτερη άμυνα. Δώσαμε αρκετά εύκολα καλάθια, τόσο από λάθη, όσο και από χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Το σίγουρο είναι πως όλοι οι παίκτες προσπαθήσαμε, όχι μόνο εγώ και ο Νίκολα, και στο ριμπάουντ και στην άμυνα και στην επίθεση, και γι΄ αυτό καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη σχετικά εύκολα», εξήγησε.

Με τον Χάκετ να χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, τον Πρίντεζη παροπλισμένο και τον Σπανούλη να παίζει με υγρό στο γόνατο, τι είναι αυτό που κρατά τους «ερυθρόλευκους» σε υψηλά επίπεδα και στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα; «Νομίζω πως όλοι είμαστε πολύ καλοί παίκτες, όλοι μπορούν να προσφέρουν κι αυτό είναι το σημαντικό. Αυτό θεωρώ πως είναι και το μεγάλο μας πλεονέκτημα για φέτος», απέδωσε την 4η διαδοχική νίκη -και 9η στο σύνολο σε 13 αγωνιστικές στη Euroleague- o Δημήτρης Αγραβάνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου αποχώρησαν στις 24:00 από το ΣΕΦ τη νύχτα της Τρίτης (20/12) και στις 13:15 της Τετάρτης (21/12) ήταν προγραμματισμένη η αναχώρηση της πτήσης με προορισμό τη Γερμανία για τον αγώνα της Πέμπτης (22/12) με την Μπάμπεργκ. Πως ανταπεξέρχονται οι παίκτες σε τόσο απαιτητικούς ρυθμούς; «Εμείς οι παίκτες, αν και ακούγεται δύσκολο να δίνεις δύο αγώνες την εβδομάδα στη Euroleague, προτιμάμε να παίζουμε παιχνίδια παρά να κάνουμε προπονήσεις. Για εμάς είναι χαρά να παίζουμε back to back παιχνίδια. Υπάρχει βέβαια η κούραση, αλλά ο καθένας το διαχειρίζεται ξεχωριστά», έκλεισε το μάτι και χαμογέλασε ο Δημήτρης Αγραβάνης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης