Εκτός από τη δεδομένη και αναμενόμενη αφαίρεση βαθμών στο ελληνικό πρωτάθλημα, λόγω της αποχώρησής τους στο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ήρθε και ο τραυματισμός του Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό. Απολογήθηκαν στον αθλητικό δικαστή οι «ερυθρόλευκοι» για την αποχώρησή τους στο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου (13/2) με τους «πράσινους», στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Μέχρι το Σάββατο (16/2) θα έχει βγει η απόφαση τιμωρίας της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» τραυματίστηκε στην περόνη και στο τέλος της προπόνησης της Παρασκευής (15/2), η οποία είναι προγραμματισμένη το μεσημέρι, θα υπάρξει σαφής εικόνα για το μέγεθος του τραυματισμού του. Η ΚΑΕ αναμένεται να ενημερώσει επισήμως σχετικά με τον τραυματισμό του Σπανούλη, με το πέρας αυτής. Η αγωνία για την υγεία του Σπανούλη είναι μεγάλη στο «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού, καθώς ακολουθεί το κρίσιμο ματς με την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη (21/2, 19:30) στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Euroleague.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού απολογήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής (15/2) στον αθλητικό δικαστή για όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου. Η υπόθεση πήρε τη μορφή του κατεπείγοντος, καθότι ο Αθλητικός Δικαστής έκρινε πως πρέπει να έχει ληφθεί απόφαση πριν τον τελικό του Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Κυριακή (17/2). Αν υπήρχε πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο, ο νόμος ορίζει πως θα έπρεπε σήμερα να υπάρξει όχι μόνο η εκδίκαση, αλλά και η απόφαση για την τιμωρία των «ερυθρόλευκων». Παρόντες στην εκδίκαση είναι και άνθρωποι του Παναθηναϊκού, αν και οι «πράσινοι» δεν κινδυνεύουν με τιμωρία βάσει του φύλλου αγώνα.

Αναφορικά στην ποινή, με την οποία κινδυνεύει η ΚΑΕ Ολυμπιακός, το πιο πιθανό είναι η αφαίρεση ενός βαθμού, αν ληφθεί υπ’ όψη ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΟΚ, καθώς το Κύπελλο Ελλάδας υπάγεται στην Ομοσπονδία. Σε περίπτωση που η αποχώρηση είχε πραγματοποιηθεί σε αγώνα της Basket League, τότε ο πειθαρχικός κώδικας του ΕΣΑΚΕ προβλέπει ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης