Ο Ολυμπιακός επικράτησε 69-64 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, στον τρίτο τελικό της Α1 μπάσκετ και απέκτησε μεγάλο προβάδισμα σε ότι αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με νίκη στο ΣΕΦ θα στεφθεί πρωταθλήτρια, ενώ ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να απαντήσει με δικό του brake στον τέταρτο τελικό.

Πιο δυναμικά μπήκε στο παρκέ ο Ολυμπιακός. Παρά το 2-0 του Παναθηναϊκού με τον Λάσμε, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν σκορ έξω από τη γραμμή του τρίποντου και με 2 στα 3 σουτ ξέφυγαν στο σκορ με 4-12. Ο Διαμαντίδης απάντησε. Με δικούς του πόντους και τη βοήθεια του Λάσμε έφερε τον Παναθηναϊκό στο -1 (13-14), ενώ το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 15-21 με buzzer beater του Μπράιαν Ντάνστον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλύτερες επιλογές είχε και στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους και εκμεταλλεύτηκαν τα συνολικά εννέα λάθη του Παναθηναϊκού μέχρι το 20’! Με τρίποντο του Πέτγουεϊ οι Πειραιώτες προηγήθηκαν 26-18, ενώ στη συνέχεια με γκολ φάουλ του Μάρντι Κόλινς το σκορ διαμορφώθηκε στο 29-20.

Η μεγαλύτερη διαφορά ήταν αυτή των 11 πόντων, που σημειώθηκε στο 33-22 με το εντυπωσιακό κάρφωμα του Ντάνστον, ενώ νωρίτερα (31-22) προηγήθηκε το όμορφο άλει ουπ του Πέτγουεϊ από την πάσα του Κόλινς. Η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη βρήκε λύση στο σκοράρισμα από τον Ζακ Ράικ, ο οποίος με τέσσερις συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 35-28. Το σκορ ημιχρόνου διαμορφώθηκε με μία εύστοχη βολή του Βασίλη Σπανούλη.

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός «έδεσε» την άμυνα του και κατάφερε για τρία λεπτά να μην δεχθεί σκορ, χωρίς όμως να μπορέσει να είναι το ίδιο αποτελεσματικός και στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός άνοιξε… λογαριασμό στο τρίτο μέρος του αγώνα με τρίποντο του Λοτζέσκι, ενώ ακολούθησε ακόμα ένα από τον Μάντζαρη. Η μέγιστη τιμή της διαφοράς ανέβηκε στους 15 πόντους με εύστοχο λέι απ από τον Βασίλη Σπανούλη (51-36). Στο 30’ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 16 (56-40). Να σημειωθεί ότι στην αρχή του δεκαλέπτου οι Σπανούλης και Γκιστ δέχθηκαν από μία τεχνική ποινή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως στο τρίτο μέρος, έτσι και στον επίλογο ο Παναθηναϊκός μπλόκαρε τον Ολυμπιακό επιθετικά και κατάφερε με σερί 8-0 (δύο τρίποντα από Διαμαντίδη και Μπράμο) μείωσε σε 56-48. Στα επόμενα λεπτά οι δύο ομάδες πέτυχαν καλάθια είτε μέσα από τη ρακέτα, είτε από τη γραμμή των βολών διατηρώντας το σκορ στα επίπεδα των 8 έως 10 πόντων υπέρ των φιλοξενούμενων, με εξαίρεση το 58-64, που διαμορφώθηκε με δύο βολές του Λάσμε. Το come back του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε με καλάθι του Φώτση και δύο εύστοχες βολές του Διαμαντίδη (62-64), όμως ένα κρίσιμο καλάθι του Σπανούλη και δύο άστοχες επιθέσεις των «πράσινων» έδωσαν το αβαντάζ στον Ολυμπιακό (62-67). Το τελικό σκορ έδειξε Παναθηναϊκός 64, Ολυμπιακός 69.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 28-36. 40-56, 64-69.

Παναθηναϊκός (Φραγκίσκος Αλβέρτης): Μπράμος 6, Κάρι, Φώτσης 2, Ούκιτς, Λάσμε 16 (11ρ), Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 18 (6α), Γκιστ 8, Ματσιούλις 8, Ράιτ 4.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας):
Πέτγουεϊ 12 (2), Ντάνστον 6, Σπανούλης 14 (1), Περπέρογλου 2, Κόλινς 4, Σίμονς 2, Λοτζέσκι 8 (2), Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 8 (2).

Διαιτητές: Σχινάς, Κορομηλάς, Ψαριανός

Ένταση πριν το τζάμπολ

Επεισοδιακά ξεκίνησε ο τρίτος τελικός για την Α1 του μπάσκετ. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφάσισε αρχικά να αποσύρει την ομάδα, καθώς υποσστήριξε ότι στον πάγκο του Ολυμπιακού βρίσκονται υπεράριθμοι! Στη συνέχεια βρέθηκε λύση και το παιχνίδι ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση.

Να σημειωθεί ότι στο ΟΑΚΑ βρίσκονται Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, οι οποίοι ηγούνται της αποστολής του Ολυμπιακού. Νωρίτερα οι «ερυθρόλευκοι» τονίζουν ότι με επιστολή τους ενημέρωσαν την Αστυνομία, τον ΕΣΑΚΕ και τον Παναθηναϊκό για την παρουσία και των δύο ιδιοκτητών της ομάδας!

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του υποστήριξε ότι έστειλε επιστολή στον ΕΣΑΚΕ ζητώντας να καθίσουν στον πάγκο μόνο 22 μέλη της ομάδας και όχι έως 30!

Όπως φαίνεται από την αποστολή του Ολυμπιακού οι κ.κ. Σκινδήλιας και Σταυρόπουλος δεν έχουν διαπίστευση και η λύση που δόθηκε είναι ο μασέρ, ο φροντιστή των Πειραιωτών και ο κ. Σκινδήλιας να καθίσουν στη φισούνα!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης