Η σημαία παρέμεινε στον ιστό της… Ο λόγος φυσικά για τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος θα συνεχίσει να αγωνίζεται και τη νέα σεζόν με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος.

Το Σάββατο η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον αρχηγό της ομάδας, ο οποίος σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια έπιασε για πρώτη φορά… λιμάνι και αποτέλεσε τον «μπροστάρη» για τις μεγάλες επιτυχίες του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, κύριος Γιώργος Αγγελόπουλος, συναντήθηκε με τον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη και συμφώνησαν την ανανέωση της συνεργασίας τους ακόμη ένα χρόνο» ανέφερε η λιτή ανακοίνωση των Πειραιωτών, που είχε τον τίτλο: «Ο Βασιλιάς παρέμεινε στον Θρόνο του!».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Σπανούλης μετακινήθηκε στον Ολυμπιακό το 2010, προερχόμενος από τον Παναθηναϊκό, και οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» σε τρία πρωταθλήματα (2012, 2015, 2016), δύο τρόπαια της Euroleague (2012, 2013), ένα Κύπελλο Ελλάδας (2011) αλλά και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο (2013).

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο 38χρονος γκαρντ είχε 11.3 πόντους, 1.2 ριμπάουντ, 4.6 ασίστ και 2.6 λάθη ανά περίπου 25 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague.

Σε όλη αυτή τη μακρά διαδρομή του με την φανέλα του Ολυμπιακού έχει πετύχει πολλά ρεκόρ:

1ος σκόρερ στη EuroLeague με 4.239 πόντους

1ος σε αξιολόγηση στη EuroLeague με 4.023 μονάδες ranking

1ος σε ασίστ στην ιστορία της EuroLeague με 1.516 τελικές πάσες

1ος σε κερδισμένα φάουλ στην ιστορία της EuroLeague με 1.514

1ος σε εύστοχες βολές στην ιστορία της EuroLeague με 1.093

1ος σε εκτελεσμένες βολές στην ιστορία της EuroLeague με 1.392

Σπανούλης: «Περήφανος και ευλογημένος που ανήκω στον Ολυμπιακό»

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επισημοποίηση της παραμονής του στην ομάδα του Πειραιά ο μεγάλος αρχηγός των «ερυθρόλευκων» ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου:

«Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια και νιώθω σαν να είναι μόλις χθες! Δέκα χρόνια γεμάτα υπέροχες αναμνήσεις, μεγάλες χαρές, μεγάλες στιγμές, αλλά και στεναχώριες. Καταφέραμε σπουδαία πράγματα αυτή την δεκαετία με τον Ολυμπιακό και ζήσαμε στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη κάθε Ολυμπιακού και κάθε φιλάθλου!», ενώ πρόσθεσε:

«Ευχαριστώ από καρδιάς τους Προέδρους για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε χτίσει μια εξαιρετική σχέση και η χημεία μας είναι μοναδική! Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και εκτίμηση. Είναι τεράστια τιμή για εμένα όλο αυτό και τους ευχαριστώ.

Επίσης, ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου, τον κόουτς, όλους όσοι δουλεύουν στην ομάδα και φυσικά τους φιλάθλους για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Νιώθω περήφανος και ευλογημένος που ανήκω στην οικογένεια του Ολυμπιακού και ανυπομονώ να ξεκινήσει η νέα χρονιά. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της που όπως πάντα είναι υψηλοί και να επιστρέψουμε στις επιτυχίες».

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης