Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στην παράταση χάρη σε… πεταχτάρι του Γιώργου Πρίντεζη, που θύμισε έντονα αυτό στον αλήστου μνήμης τελικό της Κωνσταντινούπολης, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 66-64 επί του Ερυθρού Αστέρα μέσα στην κατάμεστη «Kombank Arena», εξασφαλίζοντας το πλεονέκτημα έδρας, ενόψει των πλέι οφ της Euroleague.

H κανόνική διάρκεια του αγώνα (ήταν για την 27η αγωνιστική των ομίλων), που είχε αρκετές διακυμάνσεις και πολλές εναλλαγές συναισθημάτων, έληξε με σκορ 58-58, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να λύσουν τις διαφορές τους στο έξτρα πεντάλεπτο, όπου εκεί καθάρισε ο… υπαρχηγός των Πειραιωτών με το δικό του ξεχωριστό buzzer beater.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να φτάσει όμως η αναμέτρηση στην παράταση χρειάστηκε ο Αγραβάνης (16π.) να κάνει… πράματα και θάματα, κρατώντας όρθια την ομάδα του Σφαιρόπουλου σε σημεία του ματς, που έδειχνε να είχε λυγίσει απέναντι στον μαχητικό Ερυθρό Αστέρα.

Από εκεί και πέρα ο Παπανικολάου είχε 17 πόντους (15 πρόσθεσε ο Πρίντεζης) και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών Ελλάδας που, όπως και στο ματς με τη Γαλατά, εμφανίστηκαν διπρόσωποι στο παρκέ, χωρίς αυτή τη φορά να το πληρώσουν.

Πιο συγκεκριμένα οι ερυθρόλευκοι εκαναν ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο κρατώντας στους 17 πόντους τους γηπεδούχους και έχτισαν διαφορά 13 πόντων (17-30), αλλά είχαν ένα καταστροφικό οκτάλεπτο μεταξύ τρίτης και τέταρτης περιόδου, όπου δέχτηκαν ένα 18-0 και βρέθηκαν από το υπέρ τους 42-32 να χάνουν με 50-42.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε εκείνο το σημείο πήρε την κατάσταση στα χέρια του ο Αγραβάνης, ο οποίος με 11 σερί πόντους άλλαξε το μομέντουμ για την ομάδα του, η οποία εν τέλει, έστω και πολύ δύσκολα, έφυγε με το πολύτιμο ροζ φύλλο από το Βελιγράδι, που της εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας, ενόψει των πλέι οφ.

Τα δεκάλεπτα: 9-17, 17-30, 43-42, 58-58, 64-66


Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης