Η Euroleague με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε την άρση της προσωρινής απαγόρευσης μεταγραφών που είχε επιβάλει στον Ολυμπιακό στις 31 Ιανουαρίου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι Σακίλ ΜακΚίσικ και Ντουάιτ Μπάικς αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στα τελευταία εννέα παιχνίδια της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (για την 26η αγωνιστική).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης της Euroleague είχε παραπέμψει τον Ολυμπιακό στην Οικονομική Επιτροπή της διοργανώτριας αρχής για πιθανή παραβίαση των κανονισμών του financial fair-play.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η αρχή των οικονομικών θεμάτων της Euroleague έλαβε την απόφασή της σχετικά με την κατάσταση συμμόρφωσης του Ολυμπιακού με τους Κανονισμούς Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Fair Play. Η διαδικασία ξεκίνησε με βάση την εικαζόμενη παράβαση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων και της παράλειψης πληροφοριών για τη μη τήρηση των Άρθρων 32Α, 32D και 32E του πειθαρχικού κώδικα της Euroleague.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση παραπέμφθηκε από την Επιτροπή Ελέγχου και Διαχείρισης της Euroleague και είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή απαγόρευση στον Ολυμπιακό να δηλώσει νέους παίκτες για έναν μήνα, όσο η Διοίκηση Οικονομικών εξέταζε την υπόθεση.

Ως αποτέλεσμα της αναθεώρησης, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε:

1) Ο Ολυμπιακός είναι υπεύθυνος για τις παραβάσεις που προβλέπονται από το άρθρο 32Α και 32D του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague.

2Α) Μείωση κατά 7,5% (από 65% σε 57,5%) του επιτρεπόμενου ακαθάριστου κόστους μισθοδοσίας για τη σεζόν 2020/2021.

2Β) Μείωση 5% (από 65% σε 60%) του επιτρεπόμενου ακαθάριστου κόστους μισθοδοσίας για τη σεζόν 2021/2021.

3) Το ban μεταγραφών και δήλωσης παικτών που επιβλήθηκε ως προσωρινό μέτρο στις 31 Ιανουαρίου 2020 λήγει στην ημερομηνία της παρούσας απόφασης, άρα στις 25 Φεβρουαρίου 2020.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης