Με μία δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση θα ξεκινήσει ο Ολυμπιακός τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην τρέχουσα… διαβολοβδομάδα της Euroleague.

Συγκεκριμένα οι «ερυθρόλευκοι» δοκιμάζονται απόψε στις 21:05 (Novasports 1) από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, με στόχο την 3η διαδοχική νίκη τους, μετά από αυτές επί των Χίμκι εκτός και Μπάγερν Μονάχου εντός, αλλά και 10η στο σύνολο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Πειραιά μετρά 5 νίκες σε 8 αγώνες μακριά από το ΣΕΦ αυτή τη σεζόν, περισσότερες δηλαδή από αυτές στο Φάληρο.

Στον αντίποδα, η Μακάμπι έχει 5 νίκες στα τελευταία 7 παιχνίδια της, ενώ στην έδρα της έχει 4 νίκες-4 ήττες.

Ο Ολυμπιακός είναι σε καλύτερη βαθμολογική θέση, με 9 νίκες-8 ήττες από την αντίπαλό του. Έχει μία περισσότερη νίκη, αλλά και έναν αγώνα λιγότερο από την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Πειραιά βρίσκεται μόλις μία νίκη εκτός της προνομιούχου οκτάδας που οδηγεί στα πλέι οφ.

Οι Ισραηλινοί μετρούν 8 νίκες-10 ήττες και θα τα δώσουν όλα απέναντι στον Ολυμπιακό για να διπλασιάσουν το νικηφόρο σερί τους στην προσπάθεια που κάνουν για να είναι μέσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

Η Μακάμπι προέρχεται από νίκη επί της Άλμπα Βερολίνου (18η), αλλά είχε ηττηθεί εντός έδρας από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στη 17η αγωνιστική.

Χωρίς τον Χάρισον στο Ισραήλ

Το διάστρεμμα του Άαρον Χάρισον αποδείχτηκε πιο βαρύ από αυτό του Χασάν Μάρτιν, με αποτέλεσμα ο πρώτος να μη συμπεριληφθεί στην αποστολή του Ολυμπιακού με προορισμό το Τελ Αβίβ.

Οι δύο Αμερικανοί τραυματίστηκαν στην προπόνηση της Κυριακής (10/1), το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού έκανε μεγάλη προσπάθεια, αλλά μόνο ο Μάρτιν είναι σε θέση να αγωνιστεί απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Στην αποστολή των Πειραιωτών που ταξίδεψε με τσάρτερ για το Τελ Αβίβ, συμπεριλήφθηκε o νεαρός Αλέξανδρος Νικολαΐδης για να συμπληρωθεί η δωδεκάδα. Στην Αθήνα, μαζί με τον Άαρον Χάρισον παρέμειναν οι Κώστας Παπανικολάου, Αντώνης Κόνιαρης.

Ο διεθνής φόργουορντ παραμένει τραυματίας και η επιστροφή του υπολογίζεται για τα τέλη Ιανουαρίου ή τις αρχές Φεβρουαρίου. Ο Αντώνης Κόνιαρης χθες έβγαλε μέρος μόνο του προγράμματος της ομαδικής προπόνησης και παραμένει ανέτοιμος.

Ο Ισραηλινός Σέφι Σέμες θα είναι ο ένας εκ των τριών διαιτητών που θα «σφυρίξουν» στην αναμέτρηση Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός. Καθώς το Ισραήλ βρίσκεται σε καθολικό lockdown, η είσοδος στη χώρα είναι εξαιρετικά δύσκολη και η Euroleague υποχρεώθηκε να συμπληρώσει το διαιτητικό τρίο με γηγενή διαιτητή.

Οι διαιτητές που θα «σφυρίξουν» τον αγώνα Μακάμπι-Ολυμπιακός είναι οι Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία), Σέφι Σέμες (Ισραήλ) και Γιόσιπ Ραντόικοβιτς (Κροατία).

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο και συγκεκριμένα για την 4η αγωνιστική η ομάδα του Μπαρτζώκα επικράτησε με 85-82 της Μακάμπι στο ΣΕΦ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης