Ανακοινώθηκαν την Πέμπτη από την Euroleague οι διαιτητές που θα διευθύνουν το αυριανό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, για την 12η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, την αναμέτρηση του «τριφυλλιού» με τους Πειραιώτες στο ΟΑΚΑ θα σφυρίξουν ο Ιταλός Λουίτζι Λαμόνικα, ο Ουκρανός Μπόρις Ρίζικ και ο Ισπανός Κάρλος Περούγκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Λαμόνικα είχε διευθύνει εφέτος τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Χίμκι, στον οποίο οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με 103-86 επί ρωσικού εδάφους.

Ο Ιταλός «σφύριξε» και τη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ (79-84) στη Μόσχα. Ο Λουίτζι Λαμόνικα ήταν διαιτητής σε ακόμη ένα ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων»: στις 10 Απριλίου 2014, όταν η ομάδα του Πειραιά νίκησε με 68-65 τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, στη φάση των «16».

Ο Ρίζικ ήταν εφέτος διαιτητής στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη (79-89), καθώς και στην ήττα των «πρασίνων» από την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ (105-106).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν έχει «σφυρίξει» εφέτος αγώνα του Ολυμπιακού, ενώ πέρυσι ήταν στη διαιτητική τριάδα στις ήττες των «ερυθρόλευκων» στο ΣΕΦ από τη Φενέρμπαχτσε (72-73) και την Μπαρτσελόνα (55-76), καθώς και στη νίκη της ομάδας του Πειραιά επί της Μπουντούτσνοστ στο Μαυροβούνιο (76-89).

Τέλος, ο Ισπανός Κάρλος Περούγκα δεν έχει βρεθεί εφέτος στον δρόμο των δύο ελληνικών ομάδων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης