Νέα «διαβολοβδομάδα» ξεκινάει στην Euroleague. Μετά το ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων», το οποίο ανέδειξε νικητή τον Ολυμπιακό κόντρα στον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Πειραιά φιλοξενεί την Μπασκόνια στο ΣΕΦ (21.00, Novasports 1HD) για την 17η αγωνιστική, ενώ την Πέμπτη (10/1, 22.00, Novasports 2HD) αντιμετωπίζει τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Μπάγερν Μονάχου (9/1, 21.00, Novasports 2HD) και εν συνεχεία ταξιδεύει στην Ισπανία εν όψει του ματς της 18ης αγωνιστικής με την Μπαρτσελόνα την Παρασκευή (11/1, 22.00, Novasports 1HD).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός είχε περάσει νικηφόρα από την έδρα της Μπασκόνια και του εφετινού φάιναλ φορ, τη Βιτόρια, όταν στη 2η αγωνιστική επικράτησε με 85-80 των Βάσκων. Η νίκη απόψε είναι μονόδρομος για τους παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ στο ΣΕΦ, στην προσπάθεια της ομάδας του Πειραιά να έχει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Οι Πειραιώτες μπορεί να είχαν μία κακή παρένθεση στην ήττα από την ουραγό Νταρουσάφακα στην Κωνσταντινούπολη, για την τελευταία αγωνιστική του 2018, αλλά έκτοτε δείχνουν να έχουν ξαναβρεί ρυθμό και αυτοπεποίθηση. Ο Μπλατ βλέπει όλο και περισσότερους παίκτες του να βγαίνουν μπροστά, να παρουσιάζουν σαφή σημάδια βελτίωσης και ο Ολυμπιακός δείχνει να βρίσκει χημεία και να παίζει αυτοματοποιημένα. Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ είναι χωρίς αμφιβολία ο παίκτης που κάνει τη διαφορά και ο παίκτης που δεν μπορεί να σταματήσει στη ρακέτα η αντίπαλη φροντ λάιν.

Οι Βάσκοι θα τα δώσουν όλα για μία… έκπληξη, αλλά, όπως δήλωσε και ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς, το ΣΕΦ είναι μία από τις δυσκολότερες έδρες στην Ευρώπη. Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν ο Σέρβος Ίλιγια Μπελόσεβιτς, ο Λετονός Όλεγκς Λάτισεβς και ο Εσθονός Ράιν Πέραντι.

Εν συνεχεία, η «ερυθρόλευκη» αποστολή αναχωρεί για τη Μαδρίτη, όπου θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ. Η ομάδα του Πειραιά είχε νικήσει αυτή του Πάμπλο Λάσο στο Φάληρο, αλλά επί ισπανικού εδάφους φαβορί είναι η «βασίλισσα». Καθώς ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται ισχυρός και μακριά από την έδρα του, το σίγουρο είναι πως οι φίλαθλοι θα απολαύσουν μία μεγάλη «μάχη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μονόδρομος είναι η νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό. Οι Γερμανοί μετρούν 8 νίκες και οι «πράσινοι» 7, και, αν δεν τους «πιάσουν» στον βαθμολογικό πίνακα, οι πιθανότητες λιγοστεύουν κι άλλο. Ο Ρικ Πιτίνο αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, αφού, εκτός του Κιθ Λάνγκφορντ που δεν αγωνίστηκε κόντρα στον Χολαργό, είδε και τον Θανάση Αντετοκούνμπο να τραυματίζεται. Ο Έλληνας φόργουορντ έχει υποστεί -όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε- θλάση μεταξύ του ισχίου και της λεκάνης, στη δεξιά πλευρά. Η κατάσταση του Αντετοκούνμπο θα εκτιμάται μέρα με τη μέρα. Οι «πράσινοι» χρειάζονται και εκτός έδρας νίκες, αν θέλουν να διατηρήσουν ελπίδες συμμετοχής στα πλέι οφ, και η έδρα της Μπαρτσελόνα είναι μία από αυτές που θα προσπαθήσουν να «χτυπήσουν». Οι Καταλανοί έχουν φανεί… ευάλωτοι την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, έστω κι αν μετρούν 2 περισσότερες νίκες από τους «πράσινους».

Το πρόγραμμα:

Η 17η αγωνιστική

Τρίτη 8 Ιανουαρίου
19.00: Novasports 4HD Χίμκι – Φενέρμπαχτσε
20.30: Novasports 3HD Ζάλγκιρις – Αναντολού Εφές
21.00: Novasports 1HD Ολυμπιακός – Μπασκόνια
22.30: Novasports 2HD Γκραν Κανάρια – Ρεάλ Μαδρίτης

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου

19.15: Novasports 3HD Νταρουσάφακα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
21.00: Novasports 2HD Παναθηναϊκός-Μπάγερν Μονάχου
21.05: Novasports 4HD Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπουντούτσνοστ
21.45: Novasports 3HD Αρμάνι Μιλάνο-Μπαρτσελόνα

Η κατάταξη:

Φενέρμπαχτσε 15-1
Ρεάλ Μαδρίτης 13-3
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 12-4
Αναντολού Εφές 10-6
Ολυμπιακός 10-6
Μπαρτσελόνα 9-7
Μπάγερν Μονάχου 8-8
Αρμάνι Μιλάνο 8-8
Ζαλγκίρις Κάουνας 7-9
Μπασκόνια 7-9
Παναθηναϊκός 7-9
Κίμκι 6-10
Γκραν Κανάρια 6-10
Μακάμπι Τελ Αβίβ 5-11
Μπούντουτσνοστ 3-13
Νταρουσαφάκα 2-14

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης