Εκτός έδρας αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, πρώτης του β΄ γύρου της κανονικής περιόδου, για τις δύο ελληνικές ομάδες. Την Πέμπτη (9/1, 21.45, Novasports 2HD) ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει την 11η νίκη του απέναντι στην Αρμάνι στο Μιλάνο, ενώ με στόχο την 7η νίκη θα αγωνιστεί στη Βαλένθια απέναντι στην ομώνυμη ομάδα ο Ολυμπιακός την Παρασκευή (10/1, 22.00, Novasports 2HD).

Προερχόμενος από εκτός έδρας νίκη στην παράταση επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Καλίνινγκραντ, ο Παναθηναϊκός αναζητεί το δεύτερο διαδοχικό θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Αρμάνι. Στην Αθήνα έμεινε μόνο ο Ράιαν Μπράουν, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τους «πράσινους» με την έλευση του Άντι Ράουτινς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με ρεκόρ νικών – ηττών 10-7, ενώ η αντίπαλός του έχει μία νίκη λιγότερη (9-8). Οι Ιταλοί παρουσιάζονται ισχυροί στο Μediolanum Forum, αφού έχουν 7 νίκες – 2 ήττες εντός έδρας, ενώ έχουν πετύχει θετικό αποτέλεσμα στα δύο από τα τελευταία παιχνίδια τους στη διοργάνωση. Η παρουσία στην προνομιούχο οκτάδα που οδηγεί σε πρόκριση στα πλέι οφ είναι αυτό που διακυβεύεται στο ματς της Πέμπτης στο Μιλάνο.

Ο σμολ φόργουορντ της Αρμάνι, Βλάντιμιρ Μίτσοφ, αποτελεί «πονοκέφαλο» για κάθε αντίπαλο, έχοντας 12 πόντους, 3,2 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ σε 27 λεπτά μέσο όρο ανά αγώνα την τρέχουσα σεζόν στη διοργάνωση. Πολλά θα περιμένει ο Πιτίνο από τον δικό του σμολ φόργουορντ, τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος έχει 11,4 πόντους και 3,6 ριμπάουντ σε 29 λεπτά. Ο Ισπανός γκαρντ Σέρχιο Ροντρίγκεθ και ο Αργεντινός φόργουορντ Λουίς Σκόλα αποτελούν τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα της ομάδας του Έτορε Μεσίνα σε όλον τον κόσμο και όχι μόνο στην Ευρώπη. Στις 27 Δεκεμβρίου η Αρμάνι ανακοίνωσε την προσθήκη του 25χρονου Αμερικανού γκαρντ Κέιφερ Σάικς (1.83). Έστω κι αν οι «πράσινοι» ηττήθηκαν από την ΑΕΚ για την Basket League, το ρεκόρ παίκτη του Παναθηναϊκού σε ριμπάουντ στην ιστορία της Euroleague, με 16 από τον Μήτογλου στη Ρωσία, και οι 17 ασίστ του αρχηγού Νικ Καλάθη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ δείχνουν πως οι «πράσινοι» βρίσκονται σε ανοδική πορεία, στην… αυγή του δεύτερου γύρου της κανονικής περιόδου.

Διαιτητές του αγώνα Αρμάνι Μιλάνο-Παναθηναϊκός ορίστηκαν οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Εμίλιο Πέρεθ (Ισπανία) και Ούρος Νίκολιτς (Σερβία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 18η αγωνιστική:

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου

21.00 Novasports 5HD Άλμπα Βερολίνου – Μακάμπι Τελ Αβίβ

21.45 Novasports 2HD Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

22.00 Novasports 4HD Μπασκόνια – Φενέρμπαχτσε

22.00 Novasports 3HD Ρεάλ Μαδρίτης – Ζάλγκιρις Κάουνας

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου

19.00 Novasports 1HD Χίμκι – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης

21.30 Novasports 4HD Μπάγερν Μονάχου – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

21.45 Novasports 5HD Βιλερμπάν – Ερυθρός Αστέρας

22.00 Novasports 3HD Μπαρτσελόνα – Αναντολού Εφές

22.00 Novasports 2HD Βαλένθια – Ολυμπιακός

Η κατάταξη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης