Γιασικεβίτσιους: «Η διαιτησία πρέπει να είναι 50-50»

Γιασικεβίτσιους: «Η διαιτησία πρέπει να είναι 50-50»
Η σειρά ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Ζαλγκίρις για τα playoffs της EuroLeague ξεκινά την Τετάρτη (18/4, 21:15, Novasports 2HD) και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κάλεσε τους διαιτητές να δείξουν σεβασμό στην ομάδα του.

«Δεν πιστεύω πως οι διαιτητές είναι τα αστέρια ή κάτι ανάλογο. Οι διαιτητές επίσης πρέπει να προσαρμοστούν. Το πιο σημαντικό είναι να μας σεβαστούν, καθώς είμαστε μία από τις οχτώ καλύτερες ομάδες. Η διαιτησία πρέπει να είναι 50-50».

Αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι ανέφερε: «Δεν είχαμε πολύ χρόνο για να προετοιμαστούμε, επειδή έπρεπε να παίξουμε τρία ματς μέσα σε πέντε μέρες. Κάνα δύο προπονήσεις. Επίσης, προσπαθήσαμε να θυμηθούμε κάποιες λεπτομέρειες. Πρέπει να παλέψουμε και να προσπαθήσουμε να παίξουμε με καρδιά και μυαλό».

Αναφορικά με την επιστροφή του Γιώργου Πρίντεζη στην δράση, είπε: «Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Είναι πραγματικά δύσκολο να τον σταματήσουμε στο «ένας εναντίον ενός». Το πιο σημαντικό είναι να τα δώσουμε όλα και να παίξουμε πειθαρχημένα. Δεν πιστεύω να είναι μία πολύ όμορφη σειρά. Θα είναι μία πολύ σκληρή σειρά, η οποία θα κριθεί στις λεπτομέρειες και με μικρή διαφορά πόντων».

Σε ερώτηση για την έλλειψη εμπειρίας της ομάδας του από αγώνες playoffs, ανέφερε: «Ίσως να μην έχουμε την εμπειρία από αγώνες playoffs, αλλά έχουμε παίκτες που έχουν αγωνιστεί με τις ομάδες τους σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Η εμπειρία αποτελεί έναν παράγοντα, αλλά υπάρχουν και άλλοι. Ελπίζω αυτός να μην είναι ο καθοριστικός παράγοντας».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, 13:17