Από την Μόσχα κόντρα στην Χίμκι αρχίζει το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2018-19 στη Euroleague. Η ομάδα του Πειραιά με έξι παρουσίες σε φάιναλ φορ τα τελευταία 10 χρόνια έχει στόχο να επιστρέψει στην τετράδα, μετά από απουσία ενός χρόνου. Απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, του προπονητή με τον οποίο κατέκτησε τον τελευταίο τίτλο του το 2013 στο Λονδίνο, θα επιδιώξει να κάνει το πρώτο βήμα προς τη Βιτόρια.

Το τζάμπολ είναι προγραμματισμένο για τις 20:00 (Novasports 1HD), με τον Ντέιβιντ Μπλατ να είναι πανέτοιμος για τον ντεμπούτο του στη Euroleague ως τεχνικός των «ερυθρόλευκων». Διαιτητές του αγώνα είναι ο Ισπανός Ντανιέλ Ιερεθουέλο, ο Σλοβένος Νταμίρ Γιαβόρ και ο Γάλλος Μεχντί Ντιφαλά. Οι Έλληνες φίλαθλοι μπορούν να παρακολουθήσουν «ζωντανά» την πρώτη ευρωπαϊκή «μάχη» του Ολυμπιακού από το Νovasports 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμμετοχή του Κώστα Παπανικολάου θα κριθεί πριν την έναρξη του αγώνα. Ο 28χρονος διεθνής φόργουορντ ταξίδεψε στη Μόσχα, αν και ταλαιπωρείται από οστικό οίδημα. Ο Μπλατ επέλεξε να πάρει 13 παίκτες μαζί, ώστε να δώσει χρόνο στον Παπανικολάου. Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι πως ο 28χρονος φόργουορντ προπονήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (11/10), επί ρωσικού εδάφους, βγάζοντας για πρώτη φορά το ομαδικό πρόγραμμα.

Από το 2013 έχει να πετύχει νίκη στην έδρα της Χίμκι ο Ολυμπιακός, αν και μετρά 5 νίκες – 3 ήττες στις συνολικές «μάχες» με τη ρωσική ομάδα. Η αισιοδοξία του Ντέιβιντ Μπλατ για «διπλό» εκπορεύεται, πέρα από την πίστη στις δυνατότητες της ομάδας του και στο γεγονός πως γνωρίζει καλά από τη θητεία του ως Ομοσπονδιακός της Ρωσίας αρκετούς παίκτες της αντιπάλου. Οι Αλεξέι Σβεντ, Σεργκέι Μόνια και Ιγκόρ Βιάλτσεφ ανάμεσα σε αυτούς.

Ο πρώτος σκόρερ της Euroleague πέρυσι, Αλεξέι Σβεντ αποτελεί «πονοκέφαλο» για τον Μπλατ και τους παίκτες του. Η Χίμκι παίζει γρήγορο μπάσκετ, αλλά η ταχύτητα είναι το βασικό «συστατικό» του στυλ παιχνιδιού του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ποια από τις δύο ομάδες θα επικρατήσει στη ρακέτα. Για την Χίμκι ξεχωρίζουν οι ψηλοί Άντονι Γκιλ, Μάλκολμ Τόμας και Τζόρνταν Μίκι.

Η 1η αγωνιστική:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου
ΤΣΣΚΑ – Μπαρτσελόνα 95-75
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Μακάμπι 89-84
Μπάγερν Μονάχου – Αναντολού Εφές 71-90
Ρεάλ Μαδρίτης – Νταρουσάφακα 109-93

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου

19:45 Novasports 4HD Μπούντουτσνοστ – Αρμάνι Μιλάνο
20:00 Novasports 1HD Χίμκι – Ολυμπιακός
20:00 Novasports 3HD Ζάλγκιρις – Μπασκόνια
20:45 Novasports 2HD Φενέρμπαχτσε – Γκραν Κανάρια

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης