Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (18/10, 21:30, Novasports 1HD), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Euroleague, με στόχο να πετύχει τη δεύτερη διαδοχική νίκη του στη διοργάνωση, ύστερα από την επιτυχία κόντρα στη Βαλένθια.

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Κεστούτις Κεμζούρα, εξέφρασε την επιθυμία να δει από τους παίκτες του την ίδια ενέργεια και αποφασιστικότητα που έδειξαν στον αγώνα με την ισπανική ομάδα, ενώ χαρακτήρισε τη Ζενίτ πολύ πιο σκληρή ομάδα σε σχέση με τη Βαλένθια και χαρακτήρισε πρόκληση για τους παίκτες του Ολυμπιακού το πως θα εκτελέσουν το επιθετικό πλάνο τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ζενίτ είναι η ομάδα που παίζει σκληρά και με ένταση και στις δύο πλευρές του παρκέ» δήλωσε ο Κεμζούρα και συνέχισε λέγοντας: «Προσπαθούν να αποσυντονίσουν την επίθεση των αντιπάλων τους, εκμεταλλεύονται τα λάθη σου και τα άστοχα σουτ και με κάθε ευκαιρία τρέχουν στον αιφνιδιασμό. Επιθετικά είναι δυνατοί μέσα στην ρακέτα με τους Αγιόν και Τόμας. Έχουν έναν πολύ καλό σουτέρ, τον Χόλινς, ενώ είναι καλοί και στο πικ εν ρολ με τους πλέι μέικερ Ρενφρό και Αλμπισί, αλλά και τους άλλους γκαρντ. Θεωρώ πως το “κλειδί” θα είναι το πως θα εκτελέσουμε τις επιθέσεις μας κόντρα στην επιθετική τους άμυνα και το πως θα κυκλοφορήσουμε την μπάλα. Επίσης, τα καλάθια που προέρχονται από επιθετικά ριμπάουντ θα είναι και αυτό ένα στοιχείο “κλειδί”».

Ερωτηθείς για το πως νιώθει που θα κάθεται για δεύτερο παιχνίδι στον πάγκο του Ολυμπιακού, επισήμανε: «Νιώθω νορμάλ… Δεν υπάρχει κάτι άλλο πέρα από συγκέντρωση στο παιχνίδι, στο τι πρέπει να κάνουμε και πως να το κάνουμε. Υπάρχουν στο μυαλό μου επίσης τα πλάνα μας, το πρώτο, το δεύτερο, γενικά για όλες τις καταστάσεις».

Τέλος, όσον αφορά το τι διαφορετικό θα παρουσιάσει ο Ολυμπιακός σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Βαλένθια, ο Λιθουανός τεχνικός υπογράμμισε: «Είχαμε περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούμε και περιμένω να υπάρχει καλύτερη συνεννόηση μεταξύ μας και να εκτελέσουμε το επιθετικό μας πλάνο. Θέλω να δω την ίδια ενέργεια και αποφασιστικότητα. Η Ζενίτ είναι πολύ πιο σκληρή ομάδα από την Βαλένθια και αυτό θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς, το πως δηλαδή θα εκτελέσουμε το επιθετικό μας πλάνο κόντρα στην σκληρή επιθετική άμυνα της αντιπάλου μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Αντώνη Κόνιαρη, καθώς ο «ερυθρόλευκος» γκαρντ χαρακτήρισε δύσκολο το παιχνίδι με τη Ζενίτ και τη ρωσική ομάδα πιο δυνατή σε σχέση με τη Βαλένθια. Επισήμανε, ωστόσο, ότι «για εμάς κάθε εβδομάδα είναι τελικός» και πως «δουλεύουμε πολύ σκληρά όλη την εβδομάδα για να πετύχουμε τον στόχο μας».

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Για εμάς κάθε εβδομάδα είναι τελικός. Παίζουμε στην έδρα μας. Θέλουμε πάλι να κερδίσουμε και να βάλουμε τον κόσμο μας στην εξίσωση. Δουλεύουμε πολύ σκληρά όλη την εβδομάδα για να πετύχουμε τον στόχο μας» τόνισε ο 22χρονος άσος και συμπλήρωσε:

«Όπως κύλησε η προηγούμενη εβδομάδα, κύλησε και αυτή. Οι προπονήσεις είναι ίδιες, το ίδιο δυνατές. Έχουμε βάλει κάποια καινούργια στοιχεία στο παιχνίδι μας για την αναμέτρηση με την Ζενίτ και προσπαθούμε να τα πετύχουμε. Η Ζενίτ είναι πολύ δυνατή ομάδα. Θεωρώ πιο δυνατή σε σχέση με την Βαλένθια στον τρόπο που παίζει. Παίζει πιο σκληρά. Εμείς θα πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι όσον αφορά στην ενέργεια και τη δύναμη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης