Ο Ολυμπιακός, μολονότι αγωνιστηκε και πάλι με σημαντικές απουσίες (Γιανγκ, Πρίντεζης, Λοτζέσκι και Μιλουτίνοφ) κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της Λαμποράλ Κούτσα και, διευρύνοντας σε 10-0 το αήττητο σερί του σε Ελλάδα και Ευρώπη, βρίσκεται… αγκαλιά με την πρώτη θέση του 2ου ομίλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 59-52 των Βάσκων στο ΣΕΦ, για την 7η αγωνιστική της Euroleague, και πανηγύρισαν την έκτη νίκη τους στην Α’ φάση της διοργάνωσης, που ήρθε από την εξαιρετική άμυνα που έπαιξαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι από το ξεκίνημα του ματς ωστόσο προς το τελος χαλάρωσαν και επέτρεψαν στον Γιάννη Μπουρούση και τους συμπαίκτες του να μειώσουν στο καλάθι (49-47 και 51-49) στα μισά της τελευταίας περιόδου.

Δύο τρίποντα, από Μάντζαρη και Αθηναίου, όμως «γκρέμισαν» τις ελπίδες για πρωτιά στη μοναδική ομάδα που κατάφερε να νικήσει τον Ολυμπιακό, μέχρι στιγμής, στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου μοίρασε 15 ασίστ έναντι 6 των φιλοξενούμενων που υπέπεσαν σε… 23 λάθη, εξαιτίας της «ερυθρόλευκης» πίεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αγωνιστική επιστροφή του, μετά τον τραυματισμό του, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, σημείωσε 10 πόντους και μοίρασε 3 ασίστ.

Ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο αισθάνθηκε και πάλι ενοχλήσεις στο γόνατο και στο 35΄ αποχώρησε για τα αποδυτήρια.

Στην αντίπερα όχθη, νταμπλ νταμπλ σημείωσε ο Γιάννης Μπουρούσης (16 πόντους, 15 ριμπάουντ) στην πρώτη επιστροφή του στο ΣΕΦ, ως παίκτης της Λαμποράλ Κούτσα.

Τα δεκάλεπτα: 12-6, 36-22, 46-39, 59-52

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος)
: Χάντερ 8, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 10, Στρόμπερι 6, Χάκετ 6, Αθηναίου 6, Αγραβάνης 6, Τσαϊρέλης 2, Μάντζαρης 9, Αγραβάνης 6.

Λαμποράλ (Περάσοβιτς): Τζέιμς, Κοζέρ 2, Πλάνινιτς, Σενγκάιλα, Χάνγκα 6, Μπουρούσης 16, Μπλάζιτς 11, Ντιόπ 1, Τιγιέ, Άνταμς 11, Κορμπάτσο 5.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης