Στην έλλειψη σταθερότητας του Ολυμπιακού λόγω της μη συμμετοχής του στο ελληνικό πρωτάθλημα, αναφέρθηκε ο Ρίμας Κουρτινάιτις, μία ημέρα πριν υποδεχτεί η Xίμκι τους Πειραιώτες στη Μόσχα. Ο προπονητής της ρωσικής ομάδας, η οποία είναι ουραγός στον βαθμολογικό πίνακα της Euroleague με 2 νίκες – 14 ήττες, χαρακτήρισε καλή ομάδα τον Ολυμπιακό, προπονητή με εμπειρία τον Γιώργο Μπαρτζώκα και δύσκολο το μεταξύ τους παιχνίδι (29/12, 19:00, Novasports 1), για την 17η αγωνιστική.

Tην άμυνα στο pick ‘n’ roll των Σπανούλη και Σλούκα με τους ψηλούς του Ολυμπιακού κάλεσε τους συμπαίκτες του να προσέξουν ο Σεργκέι Καράσεφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο προπονητής της Χίμκι, Ρίμας Κουρτινάιτις, δήλωσε στην ιστοσελίδα της Euroleague: «Η πρόσφατη νίκη επί της Πάρμα Περμ στη VTB (103-83) μας γέμισε αυτοπεποίθηση κι ενώ ο τελευταίος μήνας ήταν δύσκολος για εμάς. Ο Ολυμπιακός, όμως, είναι μία ομάδα διαφορετικού επιπέδου και το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο. Ανεβαίνουμε αργά αργά τον… λόφο. Νομίζω πως όλα θα πάνε καλά. Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται μόνο στη Euroleague, οπότε κάποιες φορές εναλλάσσονται τα επιτυχή αποτελέσματα με τα ανεπιτυχή. Έχουν τραυματίες παίκτες και ασθενείς, ενώ εμείς αντιμετωπίζουμε μικρο-τραυματισμούς. Ο Ολυμπιακός διαθέτει καλή ομάδα και προπονητή με μεγάλη εμπειρία στη Euroleague και σταθερή θέση στη διοργάνωση. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι».

Από την πλευρά των παικτών της Xίμκι, ο Σεργκέι Καράσεφ δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός βασίζεται στον Σπανούλη που μαζί με τον Σλούκα παίζουν διαρκώς pick ‘n’ roll με τους ψηλούς τους. Πρέπει να αμυνθούμε πολύ καλά στο pick ‘n’ roll τους. Ο Ολυμπιακός παίζει με αλλαγές στην άμυνα, οπότε θα είναι απαραίτητο για εμάς να βρούμε τους ελεύθερους παίκτες. Αγωνιζόμαστε στην έδρα μας και πρέπει να πετύχουμε τη νίκη στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς. Πρέπει να μοιράσουμε την μπάλα, να παίξουμε ο ένας για τον άλλον και ελπίζω να είμαστε εύστοχοι στα σουτ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης