Η οικογενειακή σχέση που διέπει άπαντες στην ομάδα του Ολυμπιακού αποτελεί το μυστικό της επιτυχίας, δηλαδή της πρόκρισης στο φάιναλ φορ της Euroleague, σύμφωνα με τον αθλητικό διευθυντή των «ερυθρόλευκων», Χρήστο Μπαφέ. Με δηλώσεις του στο «EOK Web Radio», ο Χρήστος Μπαφές μίλησε για την πορεία του Ολυμπιακού καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, τη στήριξη που είχαν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα από τους φιλάθλους τους, ενώ εξήγησε πως η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα πάρει περί τα 600 εισιτήρια για το φάιναλ φορ του Βελιγραδίου (19-21/5).

Όπως τόνισε, όμως έχει πληροφορίες ότι ήδη οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού έχουν αγοράσει πάρα πολλά εισιτήρια ηλεκτρονικά και επισήμανε πως υπολογίζει να έχει μίνιμουμ 5 χιλιάδες φίλους στο πλευρό του ο Ολυμπιακός στη σερβική πρωτεύουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, ο αθλητικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Μπαφές δήλωσε:

Για την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Είναι το 7o Final-4 τα τελευταία 13 χρόνια που έχουν αναλάβει την KAE οι κύριοι Αγγελόπουλοι και το πρώτο μετά από 5 χρόνια. Ήταν μια δύσκολη περίοδος για τον Ολυμπιακό, αλλά το χθεσινό αποτέλεσμα θεωρώ ότι ήταν η πιο δύσκολη πρόκριση που έχει κάνει η ομάδα, αλλά και η πιο γλυκιά».

Για το αν πέρασε κάποια στιγμή απ’ το μυαλό του εχθές ότι το παιχνίδι θα γυρίσει δύσκολα: «Ούτε μια στιγμή δεν το σκέφτηκα. Ήμουν απόλυτα ήρεμος καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Την ομάδα μας την ξέρουμε και τη ζούμε κάθε μέρα. Ξέραμε τι προπόνηση έχει γίνει τις προηγούμενες μέρες. Ο Ολυμπιακός έβαλε 30 πόντους στο 2ο δεκάλεπτο και δέχθηκε 35 με 8/8 τρίποντα. Εμείς ξέρουμε την ομάδα μας, το πώς ήταν προετοιμασμένοι οι παίκτες, πώς σκέφτονταν και τι τους είχε πει ο κόουτς στο ημίχρονο και στο 1ο παιχνίδι επίσης. Αυτή η ομάδα έχει δείξει φέτος ότι πρώτα απ’ όλα είναι σκληρή πνευματικά. Υπήρχε μεγάλη πίστη ότι θα γυρίσει το παιχνίδι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το γεγονός ότι μετά την ήττα απ’ τη Μονακό ο κόσμος χειροκρότησε θερμά και στήριξε την ομάδα: «Εγώ φέτος κλείνω 20 χρόνια στον Ολυμπιακό. Ήταν ίσως η 1η φορά που ένιωσα τόσο όμορφα σε ήττα του Ολυμπιακού. Και όπως είπε και ο κόουτς,αυτό ήταν αποτέλεσμα της εικόνας και της πίστη όλης της ομάδος, πώς ένιωσε όλη η ομάδα και το staff απ’ την αντίδραση του κόσμου και βοήθησε στο να επιστρέψει η ομάδα. Το «μυστικό» του Ολυμπιακού είναι ότι είναι ομάδα. Μπορεί να είναι τετριμμένο, αλλά αυτό είναι η αλήθεια. Η υγεία της ομάδας είναι ότι είναι μια μεγάλη οικογένεια. Περνάω πολύ περισσότερο χρόνο με την ομάδα, παρά με την οικογένειά μου. Σε μια οικογένεια υπάρχουν εντάσεις, καλές και κακές στιγμές, αλλά το θέμα είναι κατά πόσο μέσα απ’ αυτές τις στιγμές μένεις ενωμένος και προχωράς. Σε μια δύσκολη στιγμή με την ήττα απ’ την Μονακό, ο Ολυμπιακός έμεινε ενωμένος και έγινε αυτό γιατί υπήρχαν οι βάσεις όλη τη χρονιά για να μείνει η ομάδα ενωμένη».

Για τη στήριξη του κόσμου καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν: «Ακόμα και στις ήττες που έχουμε κάνει, εκτός απ’ το κακό διάστημα που κάναμε στις αρχές του Γενάρη λόγω και του κορωνοϊού, δεν υπήρχε παιχνίδι ακόμα και στις ήττες που δεν το πάλευε ο Ολυμπιακός. Αυτό πέρασε και στη συνείδηση του κόσμου. Ο κόσμος βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα για να βρεθεί στο Final-4. Δεν ήταν μόνο η παρουσία του στο χθεσινό παιχνίδι, ήταν όλη η χρονιά. Δεν ήταν τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός είχε μόνο 1 ήττα εντόςέδρας ,και αυτή σε παιχνίδι που δεν είχε κόσμο, και ότι στα play-offs έκανε άλλη 1».

Για τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός: «Τα εισιτήρια που θα πάρουμε σαν οργανισμός είναι λίγα. Η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι είναι πάρα πολλά τα εισιτήρια που έχουν πάει σε χέρια φιλάθλων του Ολυμπιακού. Είναι μικρό το χρονικό διάστημα αυτήν τη στιγμή για να ετοιμάσουμε το Final-4, η ομάδα σε λιγότερο από 2 εβδομάδες πρέπει να ταξιδέψει στο Βελιγράδι, δεν είναι εύκολο αυτό. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός θα έχει πάνω από 5 χιλιάδες κόσμο στο Βελιγράδι, όσον αφορά του Έλληνες, γιατί μπορεί να έχει και Σέρβους του Ερυθρού Αστέρα. Η ομάδα νομίζω θα πάρει γύρω στα 600 εισιτήρια, δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον κύριο Λεπενιώτη, τον γενικό μας διευθυντή».

Για τη δυσκολία του να επικεντρωθεί τώρα ο Ολυμπιακός στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος μετά απ’ την επιτυχία αυτή: «Σε 6 μέρες παίζουμε 3 παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ουσιαστικά 2 νίκες για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρωτιά. Το μεγάλο πλεονέκτημα της ομάδας φέτος είναι ότι είναι δυνατή πνευματικά και αυτό προσπαθεί να περάσει ο κόουτς στους παίκτες. Θεωρώ ότι αύριο που έχουμε προπόνηση στις 12 το μεσημέρι, δε θα ασχολείται κανείς με το χθεσινό παιχνίδι, αλλά με αυτό επί του Ιωνικού. Αυτό είναι το μεγάλο ατού της ομάδας, το ότι είναι προσηλωμένη στο στόχο. Το σημαντικό είναι να είμαστε υγιείς και να πάμε όλοι να ζήσουμε αυτήν τη γιορτή του μπάσκετ, το Final-4».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης