Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλο του και επισήμανε ότι η ευθύνη για την ήττα από τον Παναθηναϊκό με 77-76 σκορ και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο αυτή προήλθε βαραίνει και το τεχνικό τιμ της ομάδας.

«Ήταν πολύ απογοητευτικός ο τρόπος που χάθηκε η νίκη. Δεν έχω λογική εξήγηση για αυτό που συνέβη. Όλοι βρίζουν. Κι εμείς έτσι θα βρίζαμε. Αυτή είναι η ομορφιά του μπάσκετ, αλλά είναι πολύ σκληρό για τον τρόπο που χάνεις. Συνέβη ό,τι έπρεπε για να χάσουμε αυτό το ματς. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο ματς με την αναπληρωματική του πεντάδα» ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο τεχνικός των Πειραιωτών και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπήρξε μια χαλάρωση στον αμυντικό τομέα και συνέβη ό,τι μπορούσε να συμβεί για να χάσουμε το ματς. Κάναμε δύο λάθη σε μις ματς, δύο πικ εν ρολ άμυνες τραγικές, χάσαμε το ριμπάουντ από air ball τρίποντο, χάσαμε μια βολή από παίκτη με ευστοχία 90%, ενώ παρότι έπρεπε να κάνουμε ένα φάουλ, δεν έγινε από κανέναν και το παιχνίδι κρίθηκε.

Είναι πολύ σκληρό και απογοητευτικό. Κανείς δεν είχε την αίσθηση πως θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Και πριν πολλά χρόνια, που ο Ολυμπιακός είχε πολύ χειρότερη ομάδα, έτσι ήταν αυτά τα παιχνίδια. Πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας, αν και ξεκινάμε με το χειρότερο δυνατό τρόπο τη σεζόν. Η ευθύνη είναι όλων μας, και των προπονητών που δεν μπορέσαμε να πείσουμε τους παίκτες ποιος ήταν ο τρόπος για να κερδίσουν το παιχνίδι».

Ερωτηθείς αν υπάρχει πνευματικό πρόβλημα του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, απάντησε: «Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει στο ΟΑΚΑ, και πέρσι και πρόπερσι. Σήμερα κατέβηκε με το πρέπει και το άγχος του φαβορί εκτός έδρας, αλλά στο τελευταίο τρίλεπτο ήταν απογοητευτικός ο τρόπος που ενεργήσαμε εμείς, ενώ οι παίκτες του Παναθηναϊκού ενήργησαν καλύτερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον χρόνο συμμετοχής του Σπανούλη (21 λεπτά) ο τεχνικός των Πειραιωτών εξήγησε: «Πήρα μια απόφαση για το κοουτσάρισμα. Αυτό είναι όλο».

Κληθείς να μιλήσει για την επόμενη μέρα, ο Μπαρτζώκας υπογράμμισε: «Είναι σίγουρα πολύ δύσκολη. Όλοι έχετε δει πώς κινήθηκε ο Ολυμπιακός και το αν έχει πρόοδο στο παιχνίδι του. Όσοι είναι στον Ολυμπιακό, όμως, πρέπει να ξεπεράσουν αυτόν τον τοίχο που είναι μπροστά τους».

Τέλος ο κόουτς των Πειραιωτών, αποκάλυψε ότι ο Γιώργος Πρίντεζης θα μπει στο χειρουργείο: «Ο Πρίντεζης θα κάνει αρθροσκόπηση στον αστράγαλο και θα μείνει εκτός για τουλάχιστον ένα μήνα. Είναι ένα πρόβλημα που έχει από την ημέρα που γύρισε από την Εθνική».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης