Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει με το δικό του στυλ και να ακολουθήσει το πλάνο εξέφρασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας με δηλώσεις του ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Euroleague. Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» υπογράμμισε ότι η -πρωταθλήτρια Ευρώπης- τουρκική ομάδα διαθέτει ένα «φοβερά γεμάτο ρόστερ», ενώ υπογράμμισε πως, αν δεν είσαι 100% έτοιμος κόντρα στην Αναντολού Εφές, «θα έχεις πρόβλημα». Τέλος, αναφέρθηκε και στο σουτ του Βασίλιε Μίτσιτς, το οποίο έκρινε την αναμέτρηση των δύο ομάδων στον ημιτελικό του περυσινού φάιναλ φορ της διοργάνωσης, λέγοντας ότι δεν το σκέφτεται και πως «όλοι στον αθλητισμό μαθαίνουμε να κοιτάμε την επόμενη μέρα. Αν μένεις στα παλιά, σε ξεπερνάνε τα πράγματα».

«Πρέπει να παίξουμε με το στυλ το δικό μας, απλώς πρέπει να παίξουμε καλά» τόνισε ο προπονητής των Πειραιωτών και συνέχισε: «Πρέπει να είμαστε σε καλή μέρα. Πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο. Το στυλ το δικό μας είναι αυτό, να παίζουμε ομαδικά και με μεγάλη ταχύτητα και στο να πασάρουμε και στο πως κινούμαστε μακριά από τη μπάλα. Πρέπει να σουτάρουμε την μπάλα καλά, πρέπει να έχουμε ισορροπία σκοράροντας και μέσα και έξω και φυσικά πρέπει να αμυνθούμε καλά στους δημιουργούς τους. Είναι μια ομάδα που έχει φοβερά γεμάτο ρόστερ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας σε ερώτηση αν το κακό ξεκίνημα της τουρκικής ομάδας αποτελεί παγίδα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας απάντησε: «Όταν μπαίνεις να παίξεις με την Εφές, δεν έχεις στο μυαλό σου ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση ή θα σε υποτιμήσουν. Ξέρεις πως, αν δεν είσαι 100% έτοιμος, θα έχεις πρόβλημα. Γενικά, πάντως, πλέον παίζουν καλύτερα. Κέρδισαν εκτός έδρας σημαντικά παιχνίδια, εντός κέρδισαν την Μπαρτσελόνα και δείχνουν όλο καλύτερα. Προφανώς το επίπεδό τους είναι πολύ υψηλό».

Τέλος, ο τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε και για το τρίποντο του Μίτσιτς στην εκπνοή του περσινού ημιτελικού, το οποίο άφησε τον Ολυμπιακό εκτός της καταληκτικής αναμέτρησης στη Euroleague: «Πραγματικά δεν το σκέφτομαι. Όχι μόνο εγώ, όλοι στον αθλητισμό μαθαίνουμε να κοιτάμε την επόμενη μέρα. Αν μένεις στα παλιά, σε ξεπερνάνε τα πράγματα. Σας διαβεβαιώ πως, από την περσινή ομάδα που είχαμε και χάσαμε για ένα σουτ την πρόκρισή μας στον τελικό, έχω μόνο πολύ ευχάριστες αναμνήσεις. Πήγαμε πολύ καλά, πήραμε τίτλους… Έχω μόνο καλές αναμνήσεις. Ήταν βέβαια μια φάση που μας στέρησε έναν τελικό. Ας ελπίζουμε να είμαστε υγιείς και να βελτιωνόμαστε συνέχεια, μήπως το ξανακάνουμε…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης