Με 13 παίκτες ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη ο Ολυμπιακός, ενόψει της αυριανής (11/01, 19:45) αναμέτρησης με την Φενέρμπαχτσε, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Euroleague.

«Ως οργανισμός κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, ώστε να επανέλθουμε σε κάποιες φυσιολογικές συνθήκες, όμως, όπως καταλαβαίνετε το τι θα παρουσιάσουμε στο γήπεδο, όχι μόνο εμείς αλλά όλες οι ομάδες, είναι ένα ερωτηματικό», σχολίασε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Μπαρτζώκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Πειραιά μετρούσε εννέα παίκτες και τρία μέλη του σταφ θετικά στον κορωνοϊό με αποτέλεσμα να αναβληθούν οι αγώνες του για την 18η και την 19η αγωνιστική. Τα περιστατικά Covid-19 στη Ζενίτ είχαν ως αποτέλεσμα να αναβληθεί, όμως και ο αγώνας της Πέμπτης (13/1) με τον Ολυμπιακό στη Ρωσία, για την 21η αγωνιστική.

Για το αν υπάρχουν ομοιότητες σε σχέση με το πρώτο κύμα κορωνοϊού που είχε «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε: «Δεν βλέπω ομοιότητες γιατί τότε νόσησαν αρκετά λιγότεροι από ότι τώρα, όμως, είχαν νοσήσει με τη Δέλτα και ήταν τελείως διαφορετικές οι συνθήκες. Με την Όμικρον είναι λιγότερος ο χρόνος που απαιτήθηκε για να επανέλθουν στις προπονήσεις. Όμως, όπως είπα και πριν, ήταν πολύ περισσότερα άτομα με αποτέλεσμα να υπολειτουργήσουμε για κάποιο διάστημα».

Αναφερόμενος στις απουσίες των Νάντο ΝτεΚολό και Γιαν Βέσελι, ο Μπαρτζώκας εξήγησε: «Κάναμε μια προσπάθεια να εξηγήσουμε στους παίκτες πως τα παιχνίδια της Euroleague είναι πάντα θέμα πνευματικής προσέγγισης. Αν υποτεθεί πως είμαστε πιο χαλαροί επειδή λείπει ο ΝτεΚολό ή ο Βέσελι, εννοείται πως θα το πληρώσουμε. Κάπως έτσι θεωρώ πως χάσαμε από τον Ερυθρό Αστέρα. Εννοώ πως δεν ήμασταν πνευματικά έτοιμοι να παίξουμε ένα σκληρό αγώνα. Και ο αγώνας με την Φενέρ θα είναι σκληρός, γιατί είναι σημαντικός για την προσπάθεια της αντιπάλου μας να μπει στην οκτάδα. Και φυσικά είναι πολύ νωρίς στη σεζόν, είναι μόλις το πρώτο παιχνίδι του δεύτερου γύρου, και δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να παίξουμε δυνατά για να κερδίσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση σχετική με το αν υπήρξε και κάτι θετικό, δεδομένου ότι κάποιοι παίκτες είχαν την ευκαιρία να περάσουν περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές τους, ξεκαθάρισε: «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι όταν είσαι ασθενής είσαι ασθενής, είτε είσαι με την οικογένειά σου, είτε όχι. Γενικά υπάρχει φόβος για την ασθένεια. Δεν ήταν μια ευχάριστη κατάσταση. Όπως θα θυμόσαστε, στα δύο τελευταία παιχνίδια που παίξαμε στο γήπεδό μας με την Μπάγερν και την Βιλερμπάν, αλλά και με τον Παναθηναϊκό εκτός, είχαμε κάνει καλές εμφανίσεις και προφανώς θα θέλαμε να συνεχίσουμε να παίζουμε σε αυτόν το ρυθμό. Το γεγονός ότι σταματήσαμε να παίζουμε δεκαεννιά μέρες δεν ήταν καλό για εμάς».

Τέλος, όταν του ζητήθηκαν οι ευχές του για το νέο έτος, o προπονητής του Ολυμπιακού είπε: «Εύχομαι να έχουμε υγεία. Στην ομάδα μας έχουμε αυτοπεποίθηση, νιώθουμε πως είμαστε μια καλή ομάδα, θεωρώ, λοιπόν, πως αν έχουμε υγεία θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Εύχομαι υγεία για όλο τον κόσμο, δεν είμαστε μόνο εμείς… Γρήγορα να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτό που μας έχει βρει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης