Tην Μπασκόνια υποδέχεται ο Ολυμπιακός την Πέμπτη (30/1, 21:00, Novasports 1HD), στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Euroleague, μια αντίπαλο με «ποιότητα», όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στη Media Day των «ερυθρόλευκων» στο ΣΕΦ, την Τετάρτη (29/1).

«Έχει ποιότητα η Μπασκόνια. Νίκησε τη Ρεάλ έξω. Έχει σκαμπανεβάσματα πολλά, δεν έχει χημεία φέτος αλλά προσπαθεί να τη βρει», είπε αναλύοντας την επόμενη αντίπαλο ο προπονητής του Ολυμπιακού. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ευχαρίστησε τον Προμηθέα Πατρών για την παραχώρηση του Οκτάβιους Έλις τονίζοντας για το πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού: «Ήταν μια προσθήκη με το μικρότερο δυνατό ρίσκο για εμάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά στις προθέσεις για περαιτέρω ενίσχυση, ο Μπαρτζώκας απάντησε: «Είμαστε στην αγορά και για γκαρντ, αλλά αν είναι περίπτωση σαν του Έλις, που από όλες τις οπτικές ήταν καλή για μας, θα προχωρήσουμε».

Αναλυτικά, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε: «Ελπίζω να δούμε κάτι καλύτερο… Οι συνθήκες του αγώνα διαμορφώνονται και από τον αντίπαλο. Έχει ποιότητα η Μπασκόνια. Νίκησε τη Ρεάλ έξω. Έχει σκαμπανεβάσματα πολλά, δεν έχει χημεία φέτος, αλλά προσπαθεί να τη βρει. Πρόσθεσε έναν πόιντ γκαρντ. Όταν προσθέτεις παίκτη, δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει. Μπορεί να παίξει καλά από ενθουσιασμό, μπορεί και να είναι χαμένος. Είναι καλός παίκτης, αθλητικός και διαθέτει ντράιβ. Έχουμε και εμείς νέο παίκτη και θα είναι ενδιαφέρον».

Σχετικά με την απόκτηση του Οκτάβιους Έλις, ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε: «Γι’ αυτό και η απόφαση που πήραμε έχει και την παράμετρο ότι έπαιζε, ξέρει το μέγεθος του Ολυμπιακού, είναι σε αγωνιστικό ρυθμό. Ευχαριστούμε και τον Προμηθέα και να ζητήσω «συγνώμη», εντός εισαγωγικών που πήραμε τον παίκτη εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων. Χάρηκα που νίκησαν τη Βενέτσια και για τον λόγο ότι δεν στοίχισε η απουσία του Έλις. Τώρα μένει να ενταχθεί στην Ευρωλίγκα και να κάνει μετάβαση από το Euroup που έχει πολλές διαφορές, ιδίως στην ταχύτητα. Ήταν μια προσθήκη με το μικρότερο δυνατό ρίσκο για εμάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους ξένους που έμειναν στους μηδέν πόντους στο προηγούμενο ματς με τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη, εξήγησε: «Το ότι μείνανε στους μηδέν πόντους δεν είναι για εμένα το πιο σημαντικό. Το χειρότερο είναι πως δεν συμμετείχαν σε τομείς παιχνιδιού που είχαμε δώσει σημασία. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να βγάλει τη χρονιά με λίγους παίκτες, πρέπει να έχει περισσότερους. Υπό αυτό το πρίσμα δουλέψαμε και ψυχολογικά, ώστε να μπορέσουν να μας βοηθήσουν».

Για το αν θα πάρει και γκαρντ, εκτός από ψηλό, ο Μπαρτζώκας επισήμανε: «Είμαστε στην αγορά και για γκαρντ, αλλά αν είναι περίπτωση σαν του Έλις, που από όλες τις οπτικές γωνίες ήταν καλή προσθήκη για εμάς, θα προχωρήσουμε. Αν όχι, τότε δεν θα κάνουμε άλλη αλλαγή. Έχουμε κάνει πολλές αλλαγές και έχει διαταραχθεί η χημεία της ομάδας. Οι προπονητές δεν είναι υπέρ των αλλαγών».

Τέλος, σχετικά για το αν υπάρχει ο κίνδυνος, κάποιοι παίκτες να παίζουν για τα στατιστικά τους, ο 54χρονος τεχνικός τόνισε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει έλλειψη κινήτρου, αλλά κατεύθυνσης. Ναι, υπάρχει ο κίνδυνος παίκτες να παίζουν για τα στατιστικά τους. Όταν ιδίως η ομάδα είναι εκτός στόχου φάιναλ φορ, θα παίξουν για τα στατιστικά τους, για να φανούν. Όλες οι ομάδες το αντιμετωπίζουν αυτό, όταν βρεθούν εκτός στόχου και είναι κάτι που πρέπει να διαχειριστούμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης