Στην πίεση που αισθάνονται οι πρωταθλητές Ευρώπης, μετά τις δύο ήττες από Παναθηναϊκό και ΚΑΟ Δράμας, πριν το τζάμπολ της φάσης των «16» με τη Φενερμπαχτσέ Ούλκερ αύριο στο ΣΕΦ, αναφέρθηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τους εντός έδρας αγώνες στην Ευρωλίγκα.

«Όλοι καταλαβαίνουν πως έχουμε μπει σε καθεστώς πίεσης. Έτσι, είναι. Το καταλαβαίνουν όλοι. Έχουμε επιλεγεί για να αντέχουμε. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα» παραδέχτηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος στη συνέχεια προέβλεψε πως ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς «θα κάνει τρικ για να πάρει τη νίκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ξεκινάει μία επίπονη και μακρά προσπάθεια, με στόχο μία από τις τέσσερις θέσεις του ομίλου. Αρχίζει Χριστούγεννα και τελειώνει Πάσχα. Θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό απέναντι σε ομάδες που θέλουν να διεκδικήσουν την πρόκριση τους στα πλέι οφ. Δεν υπάρχει φαβορί. Θα δούμε τι θα γίνει στην πορεία, στο τέλος δηλαδή που θα περάσει το Top-16.

Εκτός από την πρόκριση, δεύτερος στόχος είναι και μία από τις δύο πρώτες θέσεις στην κορυφή. Αυτό βέβαια χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια» δήλωσε αρχικά ο Μπαρτζώκας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αυριανό αγώνα με την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς: «Χρειάζεται η μία ομάδα να προσπαθήσει να παλέψει με τις δυνατότητες της άλλης.

Είναι μία κατάσταση που ελέγχεται φάση-φάση. Αυτό που μετράει είναι ότι θα πρέπει να κυνηγήσουμε κάθε κατοχή απέναντι στην τουρκική ομάδα. Να διεκδικούμε κάθε μπάλα. Αυτό νομίζω θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Η αυριανή αντίπαλός μας έχει χτιστεί για να πάει φάιναλ-φορ. Απέδειξε και στην πρώτη φάση ότι είναι μία ομάδα που έχει πολλές δυνατότητες, αλλά και αδυναμίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απόδειξη ότι έχει κάνει τέσσερις ήττες στο τουρκικό πρωτάθλημα. Όποιος την κερδίσει πρέπει να καταλάβει καλά τι μπορεί να κάνει και τι όχι αυτή η ομάδα. Ο Πρέλτζιτς είναι ο καλύτερος δημιουργός της, ο Μπογκντάνοβιτς μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μέσα στο παιχνίδι. Θα δείτε ότι ο κύριος Ομπράντοβιτς θα κάνει αρκετά τρικ για να πάρει τη νίκη!»

Αναφορικά με την προσθήκη του Μάρντι Κόλινς, μετά τη χονδροπάθεια που υπέστη ο Έισι Λο στο αριστερό γόνατο, ο τεχνικός του Ολυμπιακού δήλωσε: «Αυτό που θέλαμε ήταν να έχουμε υγεία. Δυστυχώς έχουμε ταλαιπωρηθεί από αυτό, αλλά και με τα επεισόδια με τη Γαλατάσαραϊ. Παίξαμε χωρίς τρεις ψηλούς μας. Ταυτόχρονα, ο Πέτγουεϊ από τις αρχές Δεκεμβρίου έχει ταλαιπωρηθεί με τη μέση και τον ώμο του.

 Τώρα για την αντικατάσταση του Λο και το διάστημα που θα μείνει έξω υπογράψαμε τον Κόλινς, γιατί είχαμε πρόβλημα τόσο στα ματς, όσο και στην προπόνηση. Ο Λο, παρότι δεν είχε την περυσινή απόδοση, είναι ένας πολύ χρήσιμος παίκτης για εμάς. Ψάξαμε παίκτες από τη… δεξαμενή της Ευρωλίγκας από ομάδες που αποκλείστηκαν, αλλά δεν τα καταφέραμε, γιατί κανείς δεν έδινε τον παίκτη του.

Αυτοί που μπορούσαμε να πάρουμε ήταν ο Χοτζ της Λαμποράλ και ο Κόλινς. Τον Κόλινς τον είχαμε δει και στο τουρνουά της Πάτρας και με είχε εντυπωσιάσει με την απόδοση του. Είναι ένας παίκτης που ξέρει να διαβάζει το παιχνίδι. Υπάρχει ερωτηματικό, όσον αφορά την προσαρμογή του, αλλά επαναλαμβάνω είχαμε περιορισμένες επιλογές και αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή. Τα τελευταία χρόνια παίζει στο 2-3.

Είναι ένα στοίχημα, όπως όλοι οι παίκτες που έρχονται στα μέσα της χρονιάς. Είχε 4-5 προτάσεις από τότε που η ομάδα του, η Μοντεγκρανάρο, είχε οικονομικά προβλήματα. Τρεις από το Ισραήλ και από τη Βαρέζε και προτίμησε να έρθει σε εμάς με λιγότερα χρήματα, γιατί ήθελε να αποδείξει πράγματα στο υψηλότερο επίπεδο».

Αναφορικά με τις δύο ήττες (από Παναθηναϊκό και ΚΑΟΔ) ο Μπαρτζώκας παραδέχτηκε: «Υπάρχει μία πτώση της απόδοσης. Οι αιματολογικές εξετάσεις που κάναμε πρόσφατα δείχνουν ότι η ομάδα μας είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Αυτό δεν φαίνεται, όμως, αγωνιστικά, γιατί χάσαμε από τον Παναθηναϊκό και από τη Δράμα. Το αποτέλεσμα του πρώτου ματς μας επηρέασε, αλλά και οι απουσίες για την δεύτερη ήττα. Μία ομάδα που κερδίζει συνέχεια, όταν κάνει την πρώτη ήττα… της δημιουργείται ένα πρόβλημα αυτοπεποίθησης. Αυτό αλλάζει. Μίλησα στα παιδιά και τους είπα τα παραδείγματα της Φενερμπαχτσέ Ούλκερ ή της ΤΣΣΚΑ που έχουν κάνει ήττες. Τώρα επικεντρωνόμαστε στο “Top-16″».

Στο τέλος, ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατέκτησε τίτλο Ευρωλίγκας αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στη θέση «4»: «Ξαφνικά αποκτήσαμε τεράστιο πρόβλημα στη θέση “4”. Ο Πέτγουεϊ παίζει με ένεση, ενώ και ο Πρίντεζης μετά το επεισόδιο βγήκε εκτός ρυθμού. Είμαι σίγουρος ότι και ο Γιώργος, όπως και ο Μπρεντ, θα αποκαταστήσουν γρήγορα το πρόβλημα που έχουμε εκεί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης