Με στόχο την επιστροφή στις νίκες μετά το «κάζο» στο Μιλάνο (σ.σ.: ήττα με 81-51 από την Αρμάνι) θα παραταχθεί η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα, για την 3η αγωνιστική του TOP 16 της Euroleague.

Tο έργο των Πειραιωτών πάντως αναμένεται να είναι αρκετά δύσκολο, καθώς, όπως επισήμανε ο τεχνικός του συλλόγου, Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξή Τύπου, εν όψει του αυριανού αγώνα στο ΣΕΦ, οι «μπλαουγκράνα» των πρώην «ερυθρόλευκων», Κώστα Παπανικολάου και Τζόι Ντόρσεϊ, διανύει περίοδο φόρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης εντούτοις εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι παίκτες του θα ανταποκριθούν στις δυσκολίες του παιχνιδιού με τους Καταλανούς και θα πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα στο ΣΕΦ, στο οποίο δεν θα πέφτει ούτε καρφίτσα.

«Αύριο έχουμε ένα ματς με τη Μπαρτσελόνα. Αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι με τη διάθεση που απαιτείται για να αναμετρηθούμε με μία τόσο καλή ομάδα. Εκείνο που έχει σημασία είναι η κατάσταση που βρίσκεται ο κάθε αντίπαλος την στιγμή που τον αντιμετωπίζεις. Όλες οι ομάδες θα κάνουν κοιλιά. Η Μπαρτσελόνα, όμως, δείχνει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Η δική μου προτεραιότητα ήταν όχι τόσο να εντάξουμε τους νέους παίκτες στην ομάδα, αλλά να ανεβάσουμε εκείνους που έχουν ταλαιπωρηθεί σωματικά. Παίζουμε στην έδρα μας και είναι σημαντικό ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Τα παλαιότερα χρόνια αυτό δεν γινόταν τόσο εύκολα. Το ίδιο είχε συμβεί και με τη Φενέρ. Εμείς, λοιπόν, πρέπει αύριο να βγούμε έξω και να τα δώσουμε όλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί να ακουστεί και λίγο γραφικό, αλλά θα πρέπει να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Πιστεύω δεν χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο για τη Μπαρτσελόνα. Γνωρίζετε τους παίκτες που έχει. Θα ήθελα να πω για τον Παπανικολάου που τον αγαπάμε, αλλά και για τον Ντόρσεϊ… έχω πολλά συναισθήματα για αυτόν».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για το πως βλέπει τους παίκτες του και την ομάδα στο σύνολο ν’ αντιδρούν μετά τη βαριά ήττα στην Ιταλία: «Το κριτήριο μου είναι πώς βλέπω τους παίκτες στην προπόνηση. Στο Μιλάνο προερχόμασταν από τη νίκη με τη Φενέρ και φανήκαμε ανεπαρκείς. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί, ενώ στο δεύτερο η ομάδα υπέστη καθίζηση. Και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα που όλους μας πόνεσε. Αυτή, όμως, ήταν η πρώτη μας ήττα στην Ευρωλίγκα.

Παίζει ρόλο και η ψυχολογία, καθώς έχουμε τραυματισμούς και οι προσθήκες δεν είναι εύκολο να τις καλύψεις και να παίξουν αμέσως. Αυτό μας πονάει, θα πρέπει να το ξεπεράσουμε. Ο Ολυμπιακός καταφέρνει, όπως έχω πει, να διατηρεί τον ρυθμό του ψηλά. Και οι δύο παίκτες ρυθμού που είχαμε, ο Λο και ο Πέτγουεϊ, είναι εκτός. Έτσι, έχουμε πρόβλημα για να κρατήσουμε ψηλά τον ρυθμό. Αυτό είναι κατά την γνώμη μου που μας δημιούργησε πρόβλημα στην απόδοση μας. Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλά παιχνίδια και πρέπει να κοιτάμε πάντα το επόμενο ματς».

Σχετικά με τον Μαρντί Κόλινς, ο Μπαρτζώκας σχολίασε: «Είναι ένας καλός παίκτης. Κάνει τεράστια προσπάθεια και κατά την γνώμη μου είναι ποιοτικός παίκτης. Περιμένουμε σίγουρα περισσότερα πράγματα και ας ελπίσουμε να είναι θετικός».

Για τον Τζαμάριο Μουν, ο οποίος θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα από την έναρξη του β΄ γύρου της φάσης των «16», ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» σχολίασε: «Το ιστορικό του συγκεκριμένου παίκτη, αν το δείτε, είναι πολύ καλό. Ο άνθρωπος έχει σημαντική ιστορία στο μπάσκετ. Το πρόβλημα του είναι ότι έρχεται πρώτη φορά στην Ευρώπη. Προσπαθήσαμε να του εξηγήσουμε κάποια πράγματα. Μέρα με τη μέρα θα γίνονται καλύτεροι και οι δύο, αλλά αυτός ξεκινάει από πιο πίσω από τους άλλους, γιατί είναι η πρώτη του φορά στην Ευρώπη».

Σχετικά με την προσφορά του Μπέγκιτς εξήγησε: «Ο Μπέγκιτς δείχνει δυσκολίες να προσαρμοστεί στα δεδομένα. Εμείς είμαστε εδώ να κάνουμε τον κάθε παίκτη να βοηθήσει την ομάδα, όσο περισσότερο μπορεί. Μέχρι στιγμής δεν το κάνει στον βαθμό που μπορεί».

Προτιμά την περιφέρεια της Μπαρτσελόνα με Ναβάρο ή χωρίς αυτόν; «Ο Ναβάρο είναι πολύ σημαντικός σε αυτή την ομάδα, όπως ο Σπανούλης σε εμάς. Πολλές φορές, όμως, η απουσία ενός παίκτη συσπειρώνει την ομάδα. Ο Όλεσον παίζει πολύ καλά. Να σας πω την αλήθεια, θα πρέπει να δούμε αν θα παίξει ή όχι. Εγώ νομίζω ότι θα παίξει. Είναι καταλυτικός στο παιχνίδι τους και είναι σημαντικός» απάντησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Στο τέλος, ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά είπε: «Για την κακή εμφάνιση που κάναμε υπάρχουν αιτίες. Εμείς τώρα θέλουμε να κερδίσουμε και να συνεχίσουμε. Όταν επιστρέψει και ο Πέτγουεϊ, τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Πάντα στα ματς πριν τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό είχαμε απώλεια συγκέντρωσης, τώρα δεν διακυβεύεται κάτι τόσο σημαντικό, οπότε θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στην Μπαρτσελόνα».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης