Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, στις δηλώσεις του εν όψει του αυριανού ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ στάθηκε στην απουσία του Νεμάνια Νέντοβιτς λόγω θλάσης, εφιστώντας πάντως την προσοχή της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κόουτς των Πειραιωτών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οτιδήποτε έχει συμβεί πριν από ένα ματς με τον Παναθηναϊκό δεν παίζει κανένα ρόλο. Είτε κερδίζεις είτε χάνεις πριν από ένα τέτοιο ιδιαίτερο ματς δεν παίζει κανένα ρόλο», είπε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού και συνέχισε αναφερόμενος στις αλλαγές των «πράσινων» από την πρώτη εφετινή συνάντηση τους στο ΟΑΚΑ: «Ο Παναθηναϊκός έπαιξε τότε με άλλον point guard και άλλον προπονητή. Προφανώς έχει αλλάξει την τακτική του σε άμυνα και επίθεση. Κάθε ματς είναι διαφορετική ιστορία όπως ξέρετε και η ιστορία γράφεται από τους παρόντες. Αυτούς έχουμε να αντιμετωπίσουμε αύριο».

 

Για τα «κλειδιά» της αναμέτρησης: «Όλα τα συστήματα του Παναθηναϊκού περιλαμβάνουν τους ψηλούς μέσα στην ρακέτα. Πάντα παίζουν short roll στα Pick ‘N Roll και αυτό σημαίνει ότι έχουν δύο παίκτες που είναι και αρκετά ψηλοί μέσα στο ζωγραφιστό. Οπότε είναι φυσιολογικό που είναι 2οι στην Euroleague σε επιθετικά ριμπάουντ καθώς οι ψηλοί τους σκοράρουν το 48% των πόντων της ομάδας. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ομαδικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Για την απουσία του Νέντοβιτς: «Μιλάμε για 20 κατοχές ανά ματς που ο Νεμάνια Νέντοβιτς παίρνει και αποφασίζει οπότε στο αυριανό ματς θα τις πάρουν κάποιοι άλλοι. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό με την ίδια νοοτροπία που έχει να κάνει με τον τρόπο που ο Κάτας θέλει την ομάδα του να εκτελέσει σε άμυνα και επίθεση. Η απουσία του Νέντοβιτς είναι σίγουρα σημαντική αλλά σας είπα ότι τις 20 αποφάσεις-επιλογές του θα τις πάρει κάποιος άλλος».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης