Με προορισμό τη Βαρκελώνη αναχώρησε ο Ολυμπιακός, ενόψει της αυριανής (8/12, 20:00) εξ αναβολής αναμέτρησης με την Μπαρτσελόνα, που θα διεξαχθεί στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» για την 9η αγωνιστική της Euroleague.

Μετά από δύο διαδοχικές ήττες, απέναντι στις Μπασκόνια και ΤΣΣΚΑ, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στόχο να επιστρέψουν στις νίκες, αλλά όπως τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας κατά την αναχώρηση της αποστολής των Πειραιωτών «είναι σημαντικό για εμάς που επέστρεψαν όλοι και βρίσκονται στην αποστολή, αλλά νομίζω ότι χρειαζόμαστε λίγο χρόνο ακόμη για να βρεθούμε σε καλύτερη κατάσταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά οσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA ο τεχνικός του Ολυμπιακού:

«Είναι σημαντικό για εμάς που επέστρεψαν όλοι και βρίσκονται στην αποστολή, αλλά νομίζω ότι χρειαζόμαστε λίγο χρόνο ακόμη για να βρεθούμε σε καλύτερη κατάσταση.

Η Μπαρτσελόνα είναι μία ομάδα που εκτελεί φοβερά σε άμυνα και επίθεση. Οι αυξομειώσεις στην απόδοση συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες της Euroleague. Καμία ομάδα δεν μπορεί να έχει μία σταθερή απόδοση, αλλά το… ταβάνι της Μπαρτσελόνα είναι πολύ υψηλό. Χρειάζεται πολύ καλό παιχνίδι από την πλευρά μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το τι κρατάει ο Ολυμπιακός από το ματς με την ΤΣΣΚΑ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας απάντησε: «Παίξαμε ένα δεκάλεπτο καλά αλλά τα τρία επόμενα δεν παίξαμε καλά. Πρέπει να προσπαθούμε όλοι μαζί για τον ίδιο σκοπό αφού το αποτέλεσμα μπορεί να έρθει μόνο ομαδικά. Είμαστε σε καλή κατεύθυνση όσον αφορά αυτό το κομμάτι, πιστεύω ότι είμαστε ομάδα, και όταν είμαστε πλήρεις θα παίξουμε καλά και σε υψηλό επίπεδο».

Ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 5-5, ενώ η Μπαρτσελόνα μετρά 9 νίκες – 2 ήττες και βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

To θετικό για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι πως υπολογίζει τόσο στον Γιώργο Πρίντεζη, καθώς ξεπέρασε τη γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε και επέστρεψε στις προπονήσεις, όσο και στον Άαρον Χάρισον, ο οποίος άφησε πίσω του τον τραυματισμό του και θα αγωνιστεί μετά από αρκετές εβδομάδες.

Με 14 παίκτες ταξίδεψε, με τσάρτερ, στη Βαρκελώνη η ομάδα του Πειραιά, αφού από την Ισπανία, η αποστολή θα μεταβεί στο Βελιγράδι για την αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα την Πέμπτη (10/12, 20:00). Στην Αθήνα έμειναν οι νεαροί Βασίλης Χρηστιδης και Αλέξανδρος Νικολαιδης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης