Το σεβασμό του στην Χίμκι και τον προπονητή της Γιώργο Μπαρτζώκα εξέφρασε ο Ντέιβιντ Μπλατ, κατά τη Media Day του Ολυμπιακού, πριν τον αγώνα με τη ρωσική ομάδα στο ΣΕΦ την Πέμπτη (17/1, 21:00, Novasports 1HD), για την 19η αγωνιστική της Euroleague.
Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» δήλωσε πανευτυχής που ο Νίκολα Μιλουτίνοβ ανάρρωσε και θα είναι έτοιμος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, ενώ για την απουσία του Αλεξέι Σβεντ ο Μπλατ είπε: «Αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή ομάδα, με ή χωρίς τον Αλεξέι Σβεντ». Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την αναζήτηση ενός γκαρντ στην αγορά, ο Μπλατ απάντησε: «Τα μάτια μας είναι ορθάνοιχτα. Τώρα πάντως συγκεντρωνόμαστε στο ματς με την Χίμκι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντέιβιντ Μπλατ πριν το ματς με την Χίμκι:

«Η Χίμκι παίζει καλό μπάσκετ. Πέτυχαν μία πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στη Φενερμπαχτσέ. Διαθέτουν ποιοτικούς παίκτες και έχουν έναν καλό προπονητή. Ξέρουμε πως πρέπει να βγάλουμε μέσα στο παιχνίδι ανταγωνιστικό πνεύμα, υψηλή επιθυμία να αγωνιστούμε στο πιο σκληρό μας επίπεδο και βέβαια να τα δώσουμε όλα μπροστά στους φιλάθλους μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν του ζητήθηκε να περιγράψει την Χίμκι με μία λέξη, ο Ντέιβιντ Μπλατ είπε: «Ευέλικτη! Πολυχρηστική!» Εν συνεχεία, εξήγησε: «Έχει πολλούς και διαφορετικούς παίκτες που μπορούν να σου δείξουν διαφορετικά πράγματα».

Ο Μπλατ συνέχισε: «Δεν υπάρχουν πολλά εύκολα παιχνίδια στη Εuroleague. Δεν το λέω από έλλειψη σεβασμού στην Χίμκι, αλλά σε αυτή τη διοργάνωση υπάρχουν πολλές καλές ομάδες! Κάθε εβδομάδα, λοιπόν θα έχεις μία ή δύο φορές μπροστά σου έναν αγώνα-πρόκληση. Και η Χίμκι είναι μία καλή ομάδα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε!»

Για την επιστροφή του Μιλουτίνοβ στην αγωνιστική δράση είπε: «Ο Νίκολα μπήκε μαζί μας στην ομαδική προπόνηση την Τρίτη και αισθάνεται αρκετά καλά. Προφανώς έχει μείνει εκτός για κάποιο διάστημα και ακόμη βρίσκεται σε στάδιο ανάρρωσης. Θα είναι έτοιμος να παίξει κι αυτό είναι πολύ καλό για εμάς. Μας έλλειψε! Ακόμη κι αν τα πήγαμε καλά όσο δεν τον είχαμε, μας έλλειψε χωρίς αμφιβολία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με την απουσία του πρώτου σκόρερ της Euroleague την περυσινή σεζόν Αλεξέι Σβεντ, ο Μπλατ τόνισε: «Ο Αλεξέι είναι ένας παλιός καλός παίκτης μου στο παρελθόν! Επίσης είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στη Euroleague. Oι τραυματισμοί είναι μέρος όλων των ομάδων μέσα στη σεζόν. Αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή ομάδα, με ή χωρίς τον Αλεξέι Σβεντ».

Για τον πρώτο Έλληνα προπονητή που κατέκτησε τη Euroleague, με τον Ολυμπιακό, (Λονδίνο 2013), Γιώργο Μπαρτζώκα, ο Μπλατ εξήγησε: «Ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει γράψει μεγάλη Ιστορία εδώ στον Ολυμπιακό. Και βέβαια χαίρει του σεβασμού μου!»

Περίμενε πως οι ψηλοί του Ολυμπιακού θα έβγαιναν μπροστά και θα κάλυπταν το κενό του Μιλουτίνοβ; «Περίμενα πως θα κάλυπταν το κενό του Μιλουτίνοβ. Εξάλλου, αυτό σημαίνει να είσαι ομάδα και να έχεις ένα καλό ρόστερ με πολλούς ποιοτικούς παίκτες που δεν έχουν πάντα την ευκαιρία να παίξουν, αφού κάποιος άλλος τους παίρνει το χρόνο τους. Το περίμενα λοιπόν πως θα συμβεί και νομίζω πως αντιδράσαμε πάρα πολύ καλά όσο ο Νίκολα ήταν εκτός! Τώρα όμως είμαι πανευτυχής που τον έχουμε πάλι μαζί μας!» ήταν η απάντηση του Μπλατ.

Στο τέλος, αναφερόμενος στην ενίσχυση του Ολυμπιακού, ο Ντέιβιντ Μπλατ επισήμανε: «Ζούμε στο παρόν! Και το παρόν μας τώρα είναι η Χίμκι. Προσπαθούμε να είμαστε σε εγρήγορση όσον αφορά τις ανάγκες μας για σήμερα, αλλά και για αύριο. Τα μάτια μας είναι ορθάνοιχτα. Τώρα πάντως συγκεντρωνόμαστε στο ματς με την Χίμκι.

Ουίλιαμς-Γκος: «Τρεφόμαστε από την ενέργεια των φιλάθλων μας»

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος δήλωσε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που παίζουμε πάλι στην έδρα μας. Πρέπει να φανούμε όσο πιο ανταγωνιστικοί για να νικήσουμε».

Σχετικά με την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι στο ΣΕΦ είπε: «Είναι πάντα σημαντικό για εμάς να έχουμε μία καυτή ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ. “Τρεφόμαστε” από την ενέργεια που μας δίνουν οι φίλαθλοί μας. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Είναι ο δεύτερος χρόνος μου στην Ευρώπη. Πέρυσι είδα και τους φιλάθλους της Παρτιζάν που ήταν επίσης καλοί. Νομίζω πως ένα από τα καλύτερα πράγματα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι οι φίλαθλοι».

Για την προσωπική εξέλιξή του με τη φανέλα του Ολυμπιακού επισήμανε: «Νιώθω πολύ καλά στην ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι πως ως ομάδα είμαστε σε πολύ καλή βαθμολογική θέση και κινούμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση».

Εν συνεχεία ανέλυσε την Χίμκι: «Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Διαθέτουν πολύ ταλέντο ως ομάδα. Παίζουν ένα διαφορετικό στιλ μπάσκετ. Δεν θα πω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο… απλά διαφορετικό!»

Καταλήγοντας, ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος είπε για την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Ντέιβιντ Μπλατ: «Το σημαντικό για όποιον είναι στο παρκέ είναι να πάρει τη σωστή απόφαση. Οπότε αν εμπιστευθεί εμένα να πάρω την τελική απόφαση, θέλω να κάνω το καλύτερο που μπορώ για να είναι η σωστή».

Μιλουτίνοβ: «Ο Μπόγρης είναι Ο.Κ. με την επιστροφή μου»

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ μίλησε στην κάμερα της Nova. Ο Σέρβος σέντερ του Ολυμπιακού σχολίασε εν όψει της επιστροφής του στον αγώνα με την Χίμκι την Πέμπτη (17/1) στο ΣΕΦ: «Είμαι έτοιμος να σουτάρω τρίποντα και το ξέρουν και οι υπόλοιπο ότι θα συμβεί».

Εν συνεχεία δήλωσε για το πως ένιωθε εκτός παρκέ, αλλά και για το χρόνο συμμετοχής που πήρε ο Γιώργος Μπόγρης στο «5» εν τη απουσία του: «Ήταν δύσκολο το διάστημα που απουσίαζα γιατί δεν μπορούσα να έρθω ούτε για προπόνηση και ήταν πολύ βαρετό όλο αυτό για μένα. Αισθάνομαι ακόμη καλύτερα που είμαι σε θέση να παίξω. Ο Μπόγρης είναι πάντα θετικός και είναι ΟΚ με την επιστροφή μου».

Στο τέλος, είπε για την Χίμκι: «Είναι αθλητική και γρήγορη ομάδα η Χίμκι. Πρέπει να προετοιμαστούμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό και να χρησιμοποιήσουμε αρκετή τακτική. Θα είναι δύσκολο, αλλά θα τα καταφέρουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης