Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται για τρίτη φορά τη φετινή σεζόν. Στο ΟΑΚΑ (19.30, Δημόσια Τηλεόραση) οι «αιώνιοι» θα παίξουν για την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου της Α1, σε μία αναμέτρηση που το ουσιαστικό ενδιαφέρον… απουσιάζει, καθώς οι «πράσινοι» έχουν μεγάλο πλεονέκτημα για την κατάληψη της πρώτης θέσης στη regular season.

Να σημειώσουμε ότι οι δύο ομάδες έχουν από μία ήττα στο πρωτάθλημα, ωστόσο η αφαίρεση των δύο βαθμών από τον Ολυμπιακό έχει δώσει διαφορά ασφαλείας στον Παναθηναϊκό. Αν απόψε στεφθούν νικητές οι «πράσινοι», τότε η διαφορά θα ανέβει στους τρεις και μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου είναι απίθανο να ανατραπεί. Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει, θα μειώσει στον πόντο από την κορυφή και θα θέλει ακόμα μία ήττα του «τριφυλλιού» προκειμένου να γίνει το… αφεντικό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θα έχει στο πλευρό της 17.000 οπαδούς, ενώ έχει και το αβαντάζ της ψυχολογίας, μετά τη νίκη-πρόκριση επί του «αιώνιου» αντιπάλου στο ίδιο γήπεδο, πριν από λίγο καιρό. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, ωστόσο από απόψε ξεκινά ένας «Γολγοθάς», καθώς ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τη Φενέρμπαχτσε του Ομπράνοβιτς στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και την Μπαρτσελόνα για το Top-16 της Ευρωλίγκας, έχοντας ενδιάμεσα την αναμέτρηση με τον Πανελευσινιακό.

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει χάσει το momentum και αναζητεί τη νίκη κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν υπολογίζει για ακόμα ένα παιχνίδι στους Έισι Λο και Μπρεντ Πέτγουεϊ. Αντίθετα, διαθέσιμος για πρώτη φορά είναι ο Τζαμάριο Μουν, που θα κάνει ντεμπούτο.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Χριστοδούλου, Σχινάς και Αναστόπουλος. Οι δύο τελευταίοι είχαν «σφυρίξει» μαζί με τον Τανατζή στον ημιτελικό του Κυπέλλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απόψε οι «αιώνιοι» κοντράρονται για 107η φορά στην Α1. Ο Παναθηναϊκός μετρά 45 νίκες στα 52 ματς που έχει δώσει ως γηπεδούχος, όμως ο Ολυμπιακός έχει επικρατήσει στις δύο από τις τρεις τελευταίες επισκέψεις του στο ΟΑΚΑ στη φάση της κανονικής περιόδου. Με 61-65 το 2010/11 και 60-64 το 2012/13.

Συνολικά οι «αιώνιοι» έχουν συναντηθεί 200 φορές, με τους «πράσινους» να μετρούν 114 νίκες και τους «ερυθρόλευκους» 86.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης