Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα (19/11, 02:00) το ΝΒΑ Draft 2020, μέσω της πλατφόρμας του «ESPN».

O κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, και ο αναπληρωτής κομισάριος, Μαρκ Τέιτουμ, θα ανακοινώσουν τις επιλογές του πρώτου και του δεύτερου γύρου του ντραφτ (60 συνολικά, 30 και 30 σε α’ και β’ γύρο), από τα στούντιο του «ESPN», στο Μπρίστολ του Κονέκτικατ, με έναν παίκτη του Ολυμπιακού να περιμένει με αγωνία τη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος για τον 18χρονο (γεννημένο στις 26 Δεκεμβρίου 2001) Σερβο-Έλληνα φόργουορντ του Ολυμπιακού, Αλεξέι Ποκουσέφσκι, ο οποίος ελπίζει να επιλεγεί όσο τον δυνατόν ψηλότερα.

Για τον Ποκουσέφσκι έχουν ενδιαφερθεί οι Θάντερ (Νο 25), αλλά και οι Νάγκετς (Νο 22). Μέχρι σήμερα, ο Ντάρκο Μίλιτσιτς παραμένει ο Σέρβος μπασκετμπολίστας που έχει επιλεγεί υψηλότερα στο ντραφτ του ΝΒΑ και συγκεκριμένα το Νο 2 το 2003.

Ένας άλλος Σέρβος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού και επελέγη στο ΝΒΑ ντραφτ είναι ο νυν σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος το 2015 επελέγη στο Νο 26 από τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας προπονητής που είχε την ευκαιρία να εργαστεί με τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι, τόσο στις προπονήσεις, όσο και σε αγώνες Euroleague στον Ολυμπιακό, είναι ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος έχει θητεία στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Ο Μπλατ δήλωσε για τον Ποκουσέφσκι ώρες πριν τη διεξαγωγή του ΝΒΑ ντραφτ: «Έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει. Δεν έχει παίξει το καλύτερο μπάσκετ που μπορεί. Πρέπει να ωριμάσει, να βρει μια ομάδα που θα είναι πολύ υπομονετική μαζί του και να τον αναπτύξει.

»Αλλά, ακούστε, νομίζω ότι υπήρχε ένα αγόρι από την Ελλάδα, το επώνυμό του ήταν Αντετοκούνμπο. Κανείς δεν τον ήξερε γιατί δεν έπαιζε στην πρώτη κατηγορία της χώρας. Ήταν απίστευτα ταλαντούχος και είχε ένα φανταστικό επίπεδο ανταγωνιστικού πνεύματος. Αυτό θα πρέπει να δείξει ο “Πόκου” για να γίνει ο παίκτης που πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να είναι».

Οι Τίμπεργουλβς είναι αυτοί που θα επιλέξουν στο Νο 1. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά την τελευταία πενταετία που επιλέγουν στην πρώτη θέση, αφού και το 2015 είχαν επιλέξει τον Καρλ Άντονι Τάουνς.

Οι Ουόριορς ακολουθούν έχοντας την 2η επιλογή για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Στο Νο 3 ακολουθούν οι Χόρνετς, ενώ στο Νο 4 επιλέγουν οι Σικάγο Μπουλς. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Καβαλίερς στο Νο 5, οι Χοκς στο Νο 6, οι Πίστονς στο Νο 7, οι Νικς στο Νο 8, οι Ουίζαρντς στο Νο 9 και οι Σανς στο Νο 10.

Ως προς τους παίκτες που θα πρωταγωνιστήσουν, σύμφωνα με τα προγνωστικά, ο ΛαΜέλο Μπολ συγκεντρώνει τις υψηλότερες πιθανότητες να επιλεχθεί στο Νο 1. Ο Τζέιμς Ουάισμαν φαίνεται πως θα επιλεγεί στο Νο 2, ενώ στο Νο 3 τα προγνωστικά δίνουν τον Άντονι Έντουαρτς.

Πολύ ψηλά αναμένεται να επιλεχθεί ο Ισραηλινο-Σέρβος Ντένι Αβντίγια, πιθανότατα ακόμα και στο Νο 4, το οποίο, αν τελικά συμβεί, θα σημάνει και την υψηλότερη θέση σε ντραφτ για Ισραηλινό μπασκετμπολίστα στην ιστορία.

Ο Όμπι Τόπιν είναι φαβορί για το Νο 5 και ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον για το Νο 6. Οι προβλέψεις θέλουν επίσης τον Κιλιάν Χέις στο Νο 7 ή στο Νο 8. Στο Νο 9 «δίνεται» από τους ειδικούς η επιλογή του Ονιέκα Οκόνγκιου με τον Ίσαακ Οκόρου να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης