Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται στην 8η αγωνιστική της Stoiximan Basket League (19:30, EΡΤ3), με φόντο την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, με τους δύο «αιωνίους» να συγκρούονται σε ελληνική διοργάνωση μετά από 1.100 μέρες.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Λίβιο Ζαν Σαρλ, που δεν πήρε μέρος στην προπόνηση της Κυριακής (21/11), με τη συμμετοχή του ωστόσο να κρίνεται την τελευταία στιγμή. Το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα θα κάνει ο Κούινσι Έισι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρουσία των Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου διεξήχθη η τελευταία προπόνηση των «ερυθρόλευκων», με τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού να δίνουν το σύνθημα στην ομάδα ενόψει του ντέρμπι.

«Προερχόμαστε από μια ακόμη δύσκολη εβδομάδα, η οποία ουσιαστικά θα ολοκληρωθεί για εμάς αύριο (22/11) με το ντέρμπι στο ΣΕΦ.

Κατά τη γνώμη μου ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό είναι από τους πιο κρίσιμους και σίγουρα εκείνος με τον μεγαλύτερο συντελεστή δυσκολίας, συγκριτικά με όσους έχουμε δώσει μέχρι τώρα στην Stoiximan Basket League. Και αυτό γιατί θεωρώ πως σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμά του θα κρίνει το πλεονέκτημα έδρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προηγήθηκε η διπλή εβδομάδας της Ευρωλίγκας, όπου είχαμε απολογισμό μια ήττα και μια νίκη. Δυστυχώς στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Έφες δεν τα καταφέραμε. Για τριάντα λεπτά ήμασταν πολύ καλοί, όμως, το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό.

Το θετικό, ωστόσο, ήταν ότι ανασυγκροτήσαμε άμεσα τις δυνάμεις μας, πραγματοποιήσαμε πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στην Μακάμπι, είχαμε σταθερότητα και πήραμε με άνεση τη νίκη. Η συγκεκριμένη νίκη τολμώ να πως μας έδωσε μεγάλη ενέργεια και αυτοπεποίθηση.

Από κει και πέρα, όλοι ξέρουν τι σημαίνει ένας αγώνας Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. Το κίνητρο για τη νίκη είναι τεράστιο. Έχουμε καλή ψυχολογία, έχουμε δουλέψει πολύ, έχουμε καλό ρόστερ και θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι.
 Όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να τα αποδείξουμε στο παρκέ.

Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος μας θα δώσει βροντερό ‘παρών’, για να μας στηρίξει και να μας δώσει ώθηση, όπως κάνει άλλωστε σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια. Χρειαζόμαστε τους φιλάθλους μας στο πλευρό μας, για τον επιπλέον λόγο πως έχουν σημαντική συμβολή στο ότι έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε αήττητη την έδρα μας», τόνισε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού το πρόβλημα της τελευταίας στιγμή ακούει στο όνομα Χάουαρντ Σαντ Ρος, με τον Κουβανο γκαρντ να μην παίρνει μέρος την προπόνηση της Κυριακής, αλλά τις πιθανότητες να είναι με το μέρος του για να δώσει το «παρών» στην αναμέτρηση κόντρα στον Ολυμπιακό.

Εκτός είναι οι Γιόγκι Φέρελ και Τζεχάιβ Φλόιντ, που δεν είναι δηλωμένοι στην Stoiximan Basket League και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

«Την εβδομάδα που μας πέρασε γνωρίσαμε δύο ήττες στην Ευρωλίγκα, γεγονός που μας πλήγωσε, αλλά δεν μπορούμε να σταθούμε περισσότερο σε αυτά καθώς είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε μπροστά στο επερχόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι. Έχω αγωνιστεί και κατά το παρελθόν στην Ελλάδα και γνωρίζω τις ιδιαιτερότητες και τη σημασία του συγκεκριμένου αγώνα για τις δύο ομάδες και τους φιλάθλους τους.

Για τέτοια ματς δεν έχεις πολλά να πεις, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πας και να αγωνιστείς με όλη σου την ενέργεια, τη συγκέντρωση και το πάθος από την αρχή μέχρι το τέλος. Είναι ένα παραδοσιακό και ιστορικό ντέρμπι και θα πρέπει να παρουσιάσουμε το καλύτερό μας πρόσωπο για να τα καταφέρουμε.

Θεωρώ πως κλειδί της αναμέτρησης θα είναι η άμυνά μας. Θα αγωνιστούμε σε μια καυτή ατμόσφαιρα και θα πρέπει να είμαστε σκληροί στην άμυνα ώστε να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Είναι το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς και θέλουμε πολύ να τα καταφέρουμε», τόνισε ο Οκάρο Ουάιτ.

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 19:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3.

Αναλυτικά η 8η αγωνιστική της Stoiximan Basket League:

Σάββατο 20 Νοεμβρίου

Περιστέρι – Απόλλων Πατρών 78-68

Προμηθέας – Κολοσσός Ρόδου 76-61

Λαύριο – ΑΕΚ 81-82

Κυριακή 21 Νοεμβρίου

Ηρακλής – Ιωνικός (Αναβλήθηκε)

ΠΑΟΚ – Λάρισα 82-71

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου

19:30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 

Η βαθμολογία:

Προμηθέας 6-2

Ολυμπιακός 6-0

Κολοσσός Ρόδου 5-3

ΑΕΚ 4-4

Λαύριο 4-4

Παναθηναϊκός 5-1

Περιστέρι 4-3

Άρης 3-4

Απόλλων Πατρών 3-4

ΠΑΟΚ 2-5

Λάρισα 2-6

Ηρακλής 1-5

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης