Σε πέμπτο παιχνίδι θα κριθεί ο φετινός τίτλος στην Α1 του μπάσκετ! Ο Παναθηναϊκός, μετά το «break» του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, απάντησε με νίκη στο ΣΕΦ, με το σκορ στο 65-67! Το τελευταίο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες θα διεξαχθεί την Τετάρτη!

Για τον Παναθηναϊκός ο Λάσμε πέτυχε 17 πόντους με μάζεψε 9 ριμπάουντ, ενώ ο Διαμαντίδης αγωνίστηκε για 37 λεπτά και πέτυχε 13 πόντους! Επίσης, ο Γιάνκοβιτς κατάφερε μέσα σε 8 λεπτά να σκοράρει ισάριθμους πόντους. Για τον Ολυμπιακό ο Ντάστον τελείωσε το ματς με 15 πόντους, ενώ ο Λοτζέσκι με 14. Με μόλις ένα πόντο και κανένα εύστοχο σουτ σε δέκα προσπάθειες ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Βασίλης Σπανούλης!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 4-0 με τους Διαμαντίδη και Λάσμε, και στη συνέχεια 7-4 με τρίποντο του Γκιστ. Ο Λοτζέσκι με 3 στις 3 βολές ισοφάρισε, ενώ στη συνέχεια ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί μέχρι τρεις πόντους (14-11) με μία εύστοχη βολή του Λοτζέσκι και καλάθι του Ντάνστον. Προς το τέλος του δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με τρεις και στο 10’ το σκορ ήταν 19-16, υπέρ των «πράσινων».

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι και με πρωταγωνιστή τον Γιάνκοβιτς, ο οποίος πέτυχε επτά πόντους ξέφυγε σο σκορ με διαφορά 13 πόντων (30-17)! Ο Ολυμπιακός που δυσκολευόταν στην επίθεση μείωσε προσωρινά στους 8 (24-32) με καλάθια από τους Περπέρογλου, Σπανούλη και Σλούκα. Ο Παναθηναϊκός δεν πτοήθηκε και με λύσεις από τους Ματσιούλις, Λάσμε και Διαμαντίδη διατήρησε τη διαφορά μέχρι το ημίχρονο, όπου πήγε με υπέρ του διαφορά 13 πόντων (43-30)!

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διατηρήσει τη διψήφια διαφορά πόντων και δημιούργησε. Από τα μέσα και προς το τέλος της περιόδου ο Ολυμπιακός με ένα ξέσπασμα μείωσε αισθητά τη διαφορά με πρωταγωνιστή τον Λοτζέσκι. Ο Αμερικανός σκόραρε δύο συνεχόμενα τρίποντα και έφερε τους Πειραιώτες στο -6 (43-49). Παρ’ όλα αυτά ο Παναθηναϊκός απάντησε άμεσα και με τρίποντα των Φώτση και Διαμαντίδη έκλεισε την περίοδο με το σκορ στο 45-57!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον επίλογο ο Ολυμπιακός μείωσε το σκορ και μπήκε στην διεκδίκηση του παιχνιδιού. Σλούκας και Ντάνστον πέτυχαν πόντους και ο Ολυμπιακός έφτασε στο -3 (63-66). Στις βολές ο Γκιστ αστόχησε και νέο καλάθι από τους γηπεδούχους έφεραν το σκορ στο 65-66. Στη συνέχεια ο Λάσμε βρέθηκε στις ελεύθερες βολές και διαμόρφωσε το 65-67, αφού ο Σπανούλης σε σουτ εκτός ισορροπίας δεν μπόρεσε να σκοράρει μετά την baseball πάσα του Ματ Λοτζέσκι.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 30-43, 45-57, 65-67.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πετγουεί, Σερμαντίνι, Ντάνστον 15, Σπανούλης 1, Περπέρογλου 4, Παπαπέτρου, Σλούκας 11(1), Κόλινς 5(1), Σίμονς 4, Λοτζέσκι 14(2), Πρίντεζης 11, Μάντζαρης

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι 2, Φώτσης 3(1), Ούκιτς, Λάσμε 17, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 13(2), Παππάς, Γιάνκοβιτς 8(1), Ματσιούλις 9, Ράιτ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης