Ο Ολυμπιακός έχει ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 και η διοίκηση της ομάδας έχει στρέψει ήδη την προσοχή της στην επόμενη σεζόν, με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού ρόστερ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές του Eurohoops.gr, ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει πάρει την απόφαση να αποδεσμεύσει τον Ζακ ΛεΝτέι, ο οποίος αποτέλεσε προσωπική επιλογή του έμπειρου προπονητή το περασμένο καλοκαίρι, υπογράφοντας συμβόλαιο για 1+1 χρόνια, όμως δεν ικανοποίησε με τη απόδοση του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός παίκτης πήρε μέρος σε 30 αγώνες στην Ευρωλίγκα, καταγράφοντας κατά μέσο όρο 9.7 πόντους και 4 ριμπάουντ σε περίπου 17 λεπτά συμμετοχής, ωστόσο, του έλειψε η αγωνιστική σταθερότητα.

Ο ΛεΝτέι παρουσίασε έλλειψη συγκέντρωσης και όχι σωστή νοοτροπία σε αρκετά παιχνίδια και το συγκεκριμένο στοιχείο σε συνδυασμό με την αδυναμία του να δώσει λύσεις στη θέση “5”, οδηγούν στη διακοπή της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Προχωράει την περίπτωση του Τζέρεμι Έβανς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοίκηση του Ολυμπιακού σε συνεργασία με τον Ντέιβιντ Μπλατ έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη του Ζακ ΛεΝτέι, με το όνομα του Τζέρεμι Έβανς να είναι αυτό που ξεχωρίζει.

Ο Αμερικανός της Νταρουσάφακα προέρχεται από μία “γεμάτη” σεζόν στην Ευρωλίγκα (27 συμμετοχές) και πολύ καλή αγωνιστική παρουσία με 9.7 πόντους, 5.9 ριμπάουντ και 13.8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο παίκτης ταιριάζει απόλυτα στα “θέλω” του Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος τον είχε προτείνει στη Νταρουσάφακα πριν αποχωρήσει από τον τουρκικό σύλλογο το καλοκαίρι του 2018. Το αθλητικό στοιχείο είναι κάτι που λείπει αυτή τη στιγμή από την φροντ λάιν των “ερυθρολεύκων” και ο Έβανς, εφόσον όλα κυλήσουν καλά στις διαπραγματεύσεις, θα καλύψει το συγκεκριμένο πρόβλημα δίνοντας παράλληλα σημαντικές βοήθειες και στη θέση “5”.

Ο Ολυμπιακός έχει γνωστοποιήσει το ενδιαφέρον του στην πλευρά του παίκτη, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ καλό στάδιο, ωστόσο υπάρχει και Plan B σε περίπτωση που το “deal” δεν ολοκληρωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί άλλωστε, πως ο Τζέρεμι Έβανς έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ακόμα συλλόγων, κυρίως από την Τουρκία και ο ανταγωνισμός στην Ευρωπαϊκή αγορά είναι τεράστιος, ενώ είχε θητεία στο ΝΒΑ με την φανέλα των Ντάλας Μάβερικς, Ατλάντα Χοκς και Γιούτα Τζαζ. Οι τελευταίοι τον επέλεξαν, μάλιστα, στο Νο 55 του ντραφτ το 2010.

Στόχος η δημιουργία μίας πολύ ισχυρής front line

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, ο Ολυμπιακός θέλει να παρουσιαστεί ενισχυμένος στη γραμμή των ψηλών ενόψει της νέας σεζόν, με παίκτες που συνδυάζουν διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (3/6), το Eurohoops αποκάλυψε πως οι “ερυθρόλευκοι” έχουν καταθέσει ήδη επίσημη πρόταση στον Οθέλο Χάντερ, ο οποίος θα μείνει ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.

Πρόθεση της διοίκησης είναι παράλληλα η παραμονή του Νίκολα Μιλουτίνοφ αλλά και η συμφωνία με τον Τζέρεμι Έβανς, με τους Γιώργο Πρίντεζη, Αλέξανδρο Βεζένκοφ και Δημήτρη Κακλαμανάκη να συμπληρώνουν τη γραμμή των ψηλών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης