Βγάζοντας στο παρκέ αντίδραση και διάθεση και παρουσιάζοντας βελτίωση στην άμυνά του ο Ολυμπιακός επικράτησε την Παρασκευή με 83-74 της Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ, για την 8η αγωνιστική της Euroleague, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από δύο συνεχόμενες ήττες.

Με αυτό το ροζ φύλλο οι Πειραιώτες βελτίωσαν σε 3-5 το ρεκόρ τους «πιάνοντας» τους Λιθουανούς στην κατάταξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο αειθαλής, Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος είχε 16 πόντους και 7 ασίστ.

Άξιοι συμπαραστάστες του ήταν ο Μιλουτίνοφ και ο Πολ, που είχαν από 14 πόντους, ενώ διψήφιος ήταν επίσης (10π.) και ο Πρίντεζης, ο οποίος ξεπέρασε τους 3.000 πόντους.

Στον αντίποδα, από το συγκρότημα του Γιασικεβίτσιους κορυφαίος ήταν ο Λαντέιλ με 23 πόντους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας

Με Κόνιαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, ενώ στο αρχικό σχήμα της Ζαλγκίρις ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επέλεξε τους Γουόλκαπ, Γκριγκόνις, Ουλανόβας, Χέιζ και Λαντέιλ.

Η ομάδα του Πειραιά θα είχε δύσκολο έργο απέναντι στους αθλητικούς παίκτες της Ζαλγκίρις, όπως φάνηκε μετά το τζάμπολ, με τους Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ να δίνουν σκληρές μάχες στη ρακέτα.

Οι Λιθουανοί προηγήθηκαν με 2-4 με 4 πόντους του Λαντέιλ, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 7-7 με λύσεις από Σπανούλη, ενώ ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» έδωσε το προβάδισμα, 11-10, λίγο αργότερα.

Στο 7ο λεπτό του αγώνα ο διεθνής πάουερ φόργουορντ Γιώργος Πρίντεζης από ασίστ του V-SPAN διαμόρφωσε το 13-12 υπέρ της ομάδας του Πειραιά και έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία που καταφέρνει να πιάσει τους 3.000 πόντους.

Ο Μαρτίνας Γκέμπενς ήταν πολύ δυνατός, κέρδιζε γκολ φάουλ και μαζί με τον Λεκαβίτσιους διαμόρφωσαν το 15-18. Ο Μπράντον Πολ, όμως με 4 διαδοχικούς πόντους έδωσε και πάλι στον Ολυμπιακό την πρωτοπορία, 19-18, στο τέλος της 1ης περιόδου.

O Κεμζούρα ξεκίνησε τον Ριντ στο «5», αλλά σύντομα τον απέσυρε και επέστρεψε ο Μιλουτίνοφ στο παρκέ κι ενώ ο Λεκαβίτσιους με τρίποντο είχε διαμορφώσει το 19-21.

Μέχρι το ημίχρονο, οι δύο ομάδες θα εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία, χωρίς καμία να μπορεί να οικοδομήσει διαφορά ασφαλείας.

Ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος έξω από τη γραμμή του τριπόντου (1/9) αλλά είχε καλύτερα ποσοστά από τη Ζαλγκίρις στα δίποντα.

Ο Σπανούλης με 7 πόντους και 5 ασίστ ήταν ο καλύτερος παίκτης των «ερυθρόλευκων», ο Πολ είχε 6 πόντους και από 5 οι Μιλουτίνοφ και Πρίντεζης.

Ο Κεμζούρα έδωσε χρόνο και στους δώδεκα παίκτες του στο α΄ μέρος. Στον αντίποδα, οι Λιθουανοί είχαν 5 περισσότερα ριμπάουντ από τον Ολυμπιακό με τους Γουόλκαπ, Γιανκούκας και Γκέμπεν να κάνουν σημαντική δουλειά σε αυτόν τον τομέα, ενώ επιθετικά οι Τζοκ Λάντειλ (13π.) και Λούκας Λεκαβίτσιους (7π.) ήταν τα βασικά «όπλα» του Γιασικεβίτσιους. Το δίποντο του Γιανκούνας από ασίστ του Γουόλκαπ διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου 37-39.

Με σερί 8-0 ξεκίνησε στην 3η περίοδο η ομάδα του Πειραιά χάρη σε δύο τρίποντα, από Πρίντεζη και Κόνιαρη και tip in του Μιλουτίνοφ μετά από άστοχο λέι απ του Σπανούλη μέσα στους ψηλούς της Ζαλγκίρις.

Ο παίκτης που συμπλήρωνε την πεντάδα του Ολυμπιακού, ο Κώστας Παπανικολάου «μάτωνε» στην άμυνα, έκλεβε μπάλες και οι «ερυθρόλευκοι» έβρισκαν ρυθμό.

Oι Ουλανόβας και Γουόλκαπ έφεραν τους φιλοξενούμενους στο καλάθι, 45-43, με τον Κέβιν Πάντερ να έχει αντικαταστήσει τον Αντώνη Κόνιαρη.

Ο Σπανούλης ευστόχησε για δεύτερη φορά έξω από τα 6.75, 48-43. Ένα ακόμη τρίποντο, αυτή τη φορά από τον Τέιλορ Ροτσέστι, ήταν η απάντηση του Ολυμπιακού που ξέφυγε πρώτη φορά με +6, με 51-45.

Ο Κεμζούρα επέλεξε πεντάδα χωρίς ούτε έναν Έλληνα Ροτσέστι, Πάντερ, Πολ, Ρούμπιτ και Ριντ. Ο Ολυμπιακός, όμως επέτρεπε στη Ζαλγκίρις να μειώνει, 52-49 από Λεκαβίτσιους και Πέρεθ. Το καλό είναι ότι απαντούσε με… τρίποντα!

Ο Μπράντον Πολ έξω από τα 6.75 πέτυχε το 5ο τρίποντο της ομάδας του Πειραιά στην 3η περίοδο, 55-49. Την ίδια ώρα οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είχαν 4/13 κι ενώ στο ημίχρονο είχαν 4/11.

Με 2 βολές του Ρούμπιτ, οι Πειραιώτες ξέφυγαν και με +7, 60-53, αλλά το φάουλ του Πρίντεζη στον Γουόλκαπ ένα δευτερόλεπτο πριν την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου, είχε ως αποτέλεσμα το 60-55 στο 30ο λεπτό.

Μετά το 60-57 που διαμόρφωσε από τη γραμμή του φάουλ ο Λαντέιλ, ο Ολυμπιακός «πάτησε γκάζι» και με επιμέρους σκορ 16-6, προσπέρασε με +13, 76-63! Ειδικά όταν οι Μπράντον Πολ (71-61) και Τέιλορ Ρότσεστι (74-61) «βομβάρδισαν» με τρίποντα το καλάθι της Ζαλγκίρις, οι φίλαθλοι σηκώθηκαν όρθιοι!

Η Ζαλγκίρις μείωσε σε 81-70, 1:32 πριν τη λήξη και στα 52’’, ο Πέρεθ σημείωσε γκολ φάουλ και σε συνδυασμό με την τεχνική ποινή στον Μπράντον Πολ, η ομάδα του Γιασικεβίτσιους μείωσε στο -7, 81-74. Ο Μιλουτίνοφ στήθηκε στη γραμμή των βολών ήταν εύστοχος, 83-74 στα 50΄΄.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού είπαν διαδοχικά «στοπ» στους παίκτες της Ζαλγκίρις, με τον Κώστα Παπανικολάου να προσφέρει το high light του αγώνα με ένα μεγαλοπρεπές κόψιμο στον Εντγκάρας Ουλανόβας.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 37-39, 60-55, 83-74

Ολυμπιακός (Κεστούτις Κεμζούρα): Πάντερ, Ρότσεστι 8 (2), Μπάλντγουιν, Πολ 14 (2), Κόνιαρης 3 (1), Σπανούλης 16 (2), Μιλουτίνοφ 14, Βεζένκοβ 2, Πρίντεζης 10 (1), Παπανικολάου 2, Ρούμπιτ 4, Ριντ 10.

Ζαλγκίρις Κάουνας (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Γουόλκαπ 10, Πέρες 5, Λεκαβίτσιους 14 (1), Χέιζ 3 (1), Γιανκούνας 2, Μιλάκνις 1, Γκέμπεν 5, Γιοκουμπάιτις, Λεντέι 4, Λαντέιλ 23 (1), Γκριγκόνις 5 (1), Ουλανόβας 2.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης