Tο ένστικτο της επιβίωσης ξύπνησε στον «οργανισμό» του μπασκετικού Ολυμπιακού και, παρά τα πολλά και σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, κατάφερε να πετύχει το ζητούμενο στον δεύτερο αγώνα του με τη Ζαλγκίρις, για τα πλέι οφ της Euroleague.

Η ομάδα του Πειραιά, παίζοντας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα πολύ καλή άμυνα και με τους παίκτες του Σφαιρόπουλου να βγάζουν ψυχή και πάθος στο παρκέ, κατάφερε να επιβληθεί 79-68 των Λιθουανών την Παρασκευή, κι έτσι, ισοφαρίζοντας σε 1-1 τη σειρά, έμεινε ζωντανή για την κατάκτηση του εισιτηρίου που οδηγεί στο Final 4 του Βελιγραδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε από τον Ολυμπιακό ο Μακλίν ο οποίος πέτυχε 21 πόντους (οι 14 εξ αυτών ήταν στο πρώτο ημίχρονο) φροντίζοντας να φανεί όσο λιγότερο γίνεται η απουσία του τραυματία, Νίκολα Μιλουτίνοφ, την ώρα που οι επίσης τραυματίες Παπανικολάου, Στρέλιεκς, Μπόγρης αγωνίστηκαν, αφού τους έγινε ένεση.

Πλέον την προσεχή Τρίτη (24/4) η ομάδα του Σφαιρόπουλου θα παραταχθεί στο Κάουνας με στόχο να ανακτήσει το πλεονέκτημα της έδρας, απαντώντας με δικό της break.

Η Ζαλγκίρις με 6 πόντους του Μίτσιτς και τρίποντο από τον Πάνγκος προηγήθηκε με 9-4 στο παιχνίδι, ωστόσο ο Ολυμπιακός, παίζοντας καλή άμυνα και με τον ΜακΛιν να υπερέχει στη ρακέτα και να φτάνει τους 7 πόντους, αντέδρασε και με επιμέρους σκορ, 10-4, προσπέρασε 14-13, για να κλείσει το δεκάλεπτο με τους Πειραιώτες να είναι στο +2 (17-15).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ζαλγκίρις στο πρώτο δεκάλεπτο αφοπλίστηκε από τους Πειραιώτες που κυνηγούσαν τη κάθε φάση σαν να είναι η τελευταία στο παιχνίδι, βλέποντας μάλιστα την ελληνική ομάδα να παίρνει «αέρα» πόντων (25-15), διά χειρός Παπαπέτρου, πριν η διαφορά εκτιναχθεί στο +13 για τους «ερυθρόλευκους» με τρίποντο του Μπράουν.

Πάντως ο Ααρον Ουάιτ με 4 δικούς του πόντους έριξε σε μονοψήφιο αριθμό πόντων τη διαφορά, με το σκορ ημιχρόνου να διαμορφώνεται στο 41-32 υπέρ του Ολυμπιακού.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός παρουσίασε χαλάρωση στην άμυνα, με αποτέλεσμα οι Λιθουανοί που ήταν εξαιρετικά εύστοχοι σε αυτό το διάστημα του ματς, να τρέξουν επί μέρους σκορ 10-4 μειώνοντας στους τρεις πόντους (45-42).

Στη συνέχεια η ομάδα του Σφαιρόπουλου προσπάθησε να βρει λύσεις και να ξεφύγει και πάλι στο σκορ ωστόσο ο Πάνγκος ισοφάρισε σε 50-50, στο 26ο λεπτό.

Με 3 πόντους ο ΜακΛιν διαμόρφωσε το 53-50, ο Τουπάν τιμωρήθηκε με τεχνική ποινή για αντίδρασή του και ο Στρέλνιεκς έκανε το 54-50 με 1 βολή, ωστόσο με καλάθια των Καβαλιάουσκας και Τουπάν ήρθε το 54-54 στο 30′.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός πήρε «ανάσα» με τρίποντα των Μάντζαρη και Παπανικολάου, ενώ ο επίσης προερχόμενος από τραυματισμό Πρίντεζης ευστόχησε σε τρίποντο, κάνοντας το σκορ 63-54.

Ακολούθησε μικρή διακοπή λόγω προβλήματος με το χρονόμετρο, με τους Πρίντεζη, Σπανούλη και ΜακΛιν στη συνέχεια να εκτινάσσουν τη διαφορά στο +13 (72-59), με 2:19΄΄ να απομένουν για τη λήξη.

Το αντιαθλητικό φάουλ του ΜακΛιν στον Ντέιβις είχε ως αποτέλεσμα να πετύχει πέντε πόντους μαζεμένους η Ζαλγκίρις, η οποία ευστόχησε και σε τρίποντο του Μιλάκνις (74-68), με αποτέλεσμα να αναπτερωθούν οι ελπίδες της ομάδας του Γιασικεβίτσιους για ακόμη μία ανατροπή στο ΣΕΦ.

Πάντως αυτή τη φορά η ομάδα του Κάουνας δεν κατάφερε να φύγει νικήτρια από το Φάληρο καθώς οι Πειραιώτες με ένα παλικαρίσιο κάρφωμα του Παπαπέτρου και ένα τρίποντο από τον ίδιο παίκτη στη συνέχεια έκανε το 79-68 που ήταν και το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα:
17-15, 41-32, 54-54, 79-68

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος):
ΜακΛίν 21 (8/12 δίποντα), Μπράουν 3 (1), Παπαπέτρου 9 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Σπανούλης 17 (2 τρίποντα, 4 ασίστ, 5 λάθη), Στρέλνιεκς 8 (2), Τιλί 2, Πρίντεζης 8 (8 ριμπάουντ), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 6 (2), Ρόμπερτς, Μπόγρης, Ουίλτζερ

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 20 (7/10 δίποντα), Πάνγκος 5 (1 τρίποντο, 6 ασίστ), Τουπάν 6, Ούντριχ, Γιανκούνας, Μασιούλις, Μιλάκνις 11 (3), Μίτσιτς 13 (1 τρίποντο, 8 ασίστ), Ουάιτ 6, Καβαλιάουσκας 7 (7 ριμπάουντ), Ουλανόβας


 
 


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης