Το πιο σημαντικό πλήγμα στο ήδη λαβωμένο του σώμα αναμένεται να δεχτεί το ελληνικό μπάσκετ, το οποίο από τη νέα σεζόν θα διεξαχθεί, όπως όλα δείχνουν, χωρίς τη μία από τις δύο μεγάλες ομάδες του, τον Ολυμπιακό.

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι με αφορμή την κόντρα τους με ΕΟΚ και ΚΕΔ για το θέμα της διαιτησίας και το μέτωπο που άνοιξαν προ ημερών με τον ΕΣΑΚΕ, λόγω της επικύρωσης της βαθμολογίας και την έναρξη των πλέι οφ, μολονότι δεν είχε βγει η απόφαση της προσφυγής τους στο ΑΣΕΑΔ, για την κλήρωση των διαιτητών στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, αποφάσισαν να εμμείνουν στη στάση τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο, η ομάδα του Πειραιά δεν θα κατέβει να αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ της Basket League με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, που είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ και στον οποίο θα «σφύριζαν» οι ανεπιθύμητοι -για τους ερυθρόλευκους- διαιτητές (μετά τον επεισοδιακό ημιτελικό Κυπέλλου) Αναστόπουλος και Μάνος.

Αυτό αυτόματα θα επιφέρει τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού με βάση και το νομικό πλαίσιο του ΕΣΑΚΕ, που ξεκαθαρίστηκε και επίσημα πριν λίγες ημέρες και το οποίο αναφέρει ότι όποια ομάδα δεν κατέβει στα πλέι οφ, αυτόματα υποβιβάζεται στην Α2.

Ως εκ τούτου από τη νέα σεζόν η Basket League θα πραγματοποιηθεί χωρίς το αντίπαλο δέος του Παναθηναϊκού, οι μάχες των οποίων ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η Α1 μπάσκετ των ανδρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άρα δεν είναι υπερβολή να μιλάμε για την «κηδεία» του ελληνικού μπάσκετ, στο οποίο από τη νέα σεζόν τίποτα δεν θα είναι ίδιο.

Γ. Αγγελόπουλος: «Εμείς δεν είμαστε κωλοτούμπες»

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η απόφαση αυτή υπήρχε στο μυαλό των διοικούντων τον Ολυμπιακό, ωστόσο οριστικοποιήθηκε σήμερα. Άλλωστε οι αδερφοί Αγγελόπουλοι εδώ και καιρό είχαν διαμηνύσει ότι δεν θα υποχωρήσουν και θα εμμείνουν στη στάση τους.

Έτσι τελικά αποφάσισαν να κάνουν πράξη το μότο τους «μέχρι τέλους», έχοντας μάλιστα στην υποστήριξη των οργανωμένων οπαδών της ομάδας.

Το Σάββατο ο Γιώργος Αγγελόπουλος βρέθηκε στο παγκόσμιο συνέδριο της Θύρας 7. Εκεί ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου συζήτησε με τους οργανωμένους τα επόμενα βήματα της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ.

Την ώρα που ανέλυε τα δεδομένα και τις παραμέτρους της υπόθεσης, ο εκ των ιδιοκτητών του Ολυμπιακού ανέφερε χαρακτηριστικά στους φιλάθλους:

«Εμείς δεν είμαστε κωλοτούμπες. Ο Ολυμπιακός είναι ο κόσμος του, εσείς, όχι εμείς. Έχουμε αποφασίσει να μην κατέβουμε, αλλά θέλουμε και την γνώμη σας. Δεν θέλουμε να νομίζουν πως μπορούν να μας κοροιδέψουν. 

Είπαμε ότι θα το πάμε μέχρι τέλους και θα το πάμε. Σας θέλουμε κοντά μας, θέλουμε το γήπεδο να είναι γεμάτο. Δεν πάμε πουθενά και πρέπει να ξέρετε ότι φτιάχνουμε τον Ολυμπιακό για το υψηλότερο επίπεδο της Euroleague.

Αν πέσουμε, θα είμαστε μία άλλη ομάδα στην Α2, με αρκετούς νεαρούς και ταλαντούχους. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη να δουν την πραγματική μας ομάδα στην Α2».

Από την πλευρά τους οι οπαδοί των Πειραιωτών στήριξαν την απόφαση των ιθυνόντων της ομάδας τους, διαμηνύοντας ότι θα είναι μαζί με τον Ολυμπιακό ακόμα κι αν υποβιβαστεί η ομάδα στην Α2.

Την ίδια στιγμή, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι θα περιμένουν τις αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ στις προσφυγές που έχουν καταθέσει, κινήσεις με τις οποίες προσμένουν πως θα δικαιωθούν.

Εάν οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι υπέρ του Ολυμπιακού, τότε τα πράγματα μπορεί να πάρουν διαφορετική τροπή…

Η επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού

Έχει ενδιαφέρον όμως να δούμε ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για τον Ολυμπιακό, που, όπως προαναφέραμε, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα τον βρει μακριά από τα σαλόνια της Basket League.

Οι «ερυθρόλευκοι», όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό, θα κάνουν προσπάθεια να αγωνιστούν στην Αδριατική Λίγκα για τα επόμενα 2-3 χρόνια, έχοντας τη στήριξη των φιλάθλων τους.

Σε περίπτωση που η συγκεκριμένη διοργάνωση αρνηθεί τη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας τότε ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί αποκλειστικά στην Euroleague, μαζί φυσικά με την ταυτόχρονη παρουσία της ομάδας στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, όπου θα παρατάσσεται με νεαρούς παίκτες και κάποιους μπασκετμπολίστες της πρώτης ομάδας με μικρό χρόνο συμμετοχής.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης