Στην εκπομπή podcast «The Crossover» του παλαίμαχου Τζο Αρλάουκας φιλοξενήθηκε ο Κώστας Παπανικολάου. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού θυμήθηκε το φάιναλ φορ του 2012 στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και τον διαδοχικό τίτλο Euroleague που κατέκτησε η ομάδα του Πειραιά έναν χρόνο αργότερα, το 2013, κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, στο Λονδίνο. Εκείνη τη χρονιά δε, το 2013, o Κώστας Παπανικολάου είχε αναδειχτεί κορυφαίος νέος παίκτης της Euroleague.

«Διανύουμε την πρώτη σεζόν της “ανοικοδόμησης” για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός εκεί που ήταν και εκεί που θέλουμε να είναι. Πιστεύω πως δεν θα αργήσει αυτή η στιγμή» δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου για το μέλλον των «ερυθρόλευκων», ενώ νωρίτερα είχε θυμηθεί με ποια κριτήρια επέλεξε να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την επιλογή του Ολυμπιακού ως επόμενο σταθμό της καριέρας του όταν έφυγε από τον Άρη, ο Κώστας Παπανικολάου επισήμανε: «Τότε ο Παναθηναϊκός ήταν δυνατός, δεν έβλεπες νεαρούς να παίζουν. Ο Ολυμπιακός, αντίθετα, είχε για παράδειγμα τον Βασιλόπουλο, που ήταν 23 χρονών. Το ίδιο και ο Μπουρούσης, στο ρόστερ ήταν και ο Σλούκας. Είχαν κάτι στο μυαλό τους για τους νεαρούς. Ένιωσα ότι θα είχα μία ευκαιρία στον Ολυμπιακό και νομίζω πως έκανα τη σωστή κίνηση».

Ο «Παπ» θυμήθηκε και την εποχή που «κόπηκε» από τις μικρές Εθνικής, λέγοντας: «Τότε κατάλαβα ότι πρέπει να δουλέψω σκληρά, αν θέλω να πετύχω κάτι, αν θέλω να πετύχω στο μπάσκετ. Δεν ήμουν ο πιο ταλαντούχος παίκτης της ηλικίας μου. Υπήρχαν παίκτες με μεγαλύτερο ταλέντο από εμένα. Τους ήξεραν στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Τότε αποφάσισα να δουλέψω σκληρά».

Για τον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα στο φάιναλ φορ του 2012, ο Παπανικολάου θυμήθηκε: «Δεν σκεφτόμουν. Απλά έπαιζα. Δεν θυμάμαι να είμαι πιο χαλαρός σε παιχνίδι. Δεν κατάλαβα ίσως πόσο κρίσιμο είναι το ματς, λόγω της ηλικίας μου. Σκεφτόμουν ότι και να χάσουμε δεν θα με κατηγορήσει κανένας. Κάναμε ήδη αυτό που μπορούσαμε. Δεν ξέρω, αλήθεια. Δεν μπορώ να βρω τις λέξεις για εκείνο το Σαββατοκύριακο. Ήταν μία μαγική στιγμή για εμένα και τον σύλλογο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παπανικολάου αναφέρθηκε στο φάιναλ φορ του Λονδίνου το 2013, στα δύο χρόνια που πέρασε στο ΝΒΑ, ενώ, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το μέλλον του Ολυμπιακού, απάντησε: «Νιώθω ενθουσιασμένος για την κατεύθυνση του Ολυμπιακού. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν ήταν τα καλύτερα για εμάς. Αυτό είναι προφανές. Είχαμε πολλές αλλαγές. Όμως δεν μπορείς να πατήσεις ένα κουμπί και να επιστρέψεις εκεί που ήσουν. Πιστεύω πως διανύουμε την πρώτη σεζόν μίας “ανοικοδόμησης” για να επιστρέψει η ομάδα εκεί που ήταν και εκεί που θέλουμε να είναι. Πιστεύω πως δεν θα αργήσει αυτή η στιγμή».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης