Για την απόφαση του συμπαίκτη του στην εθνική και πρώην συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Γιάννη Μπουρούση, να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, τον αποκλεισμό της εθνικής από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και τη νέα μορφή που θα έχει η Euroleague από τη νέα σεζόν μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ο Γιώργος Πρίντεζης.

«Με τον Γιάννη (σ.σ. Μπουρούση) μιλούσαμε κάθε μέρα και είχε έρθει στη Σύρο. Ηξερα πως ήταν μία από τις επιλογές του και ίσως ο Παναθηναϊκός να τον ήθελε πάρα πολύ. Ισως να είναι αυτό που του ταιριάζει περισσότερο και για να το κάνει, πιστεύω πως είναι πολύ ευτυχισμένος,» σχολίασε για την μετακίνηση του Καρδιτσιώτη σέντερ στους «πράσινους» ο διεθνής πάουερ φόργουορντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κληθείς να σχολιάσει εν γένει τις μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού, ο Πρίντεζης απάντησε: «Δεν ξέρω αν είμαι ο αρμόδιος για να κρίνω. Οσο δυνατός είναι ο Ολυμπιακός, τόσο δυναμώνει και ο Παναθηναϊκός. Και τα παλαιότερα χρόνια έλεγαν πως αν δυναμώνει η μία ομάδα, δυναμώνει και η άλλη. Η σχέση είναι αμφίδρομη και τα παλαιότερα ήθελαν στον Παναθηναϊκό, να δυναμώνει και ο Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός δείχνει πως στοχεύει ψηλά κι έτσι κάνει κάθε χρόνο. Είναι μεγάλη η απώλεια του Δημήτρη Διαμαντίδη και ο Παναθηναϊκός έχει κάνει κάποιες κινήσεις για να την καλύψει αλλιώς».

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο ένας από τους δύο «μεγάλους» απόντες της εθνικής στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Τορίνο, μαζί με τον Κώστα Σλούκα. Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού εξέφρασε πικρία για τον αποκλεισμό, αλλά υπενθύμισε τις πολλές απουσίες που είχε αυτό το καλοκαίρι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα: «Σίγουρα υπάρχει μία στεναχώρια. Σε ένα μικρό τουρνουά όλα κρίνονται σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι ή σε μία βραδιά. Δεν μπορώ να κακολογήσω. Το τιμ είναι πολύ καλό. Υπήρχαν πολλές δικαιολογίες, λέγαμε φέτος πως πάει χωρίς άγχος αλλά πάντα υπάρχει πίεση. Στην αποτυχία όλοι βγήκαν να πουν κάτι. Είναι μια καινούρια φουρνιά, είχε έξι νέους παίκτης κι ας ελπίσουμε να έρθουν στο μέλλον οι επιτυχίες. Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο βάθος σε παίκτες. Εχει 24 παίκτες που μπορούν να κληθούν και να παίξουν. Δείτε αυτούς που δεν κλήθηκαν φέτος. Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που έχουν αποσυρθεί. Δείτε τον Μπράμος και τον Βλάντο (σ.σ. Γιάνκοβιτς) που ήταν τραυματίας. Η αξία τους είναι πολύ μεγάλη και ανά πάσα στιγμή μπορούν να αγωνιστούν».

Τέλος, σχετικά με την αποτυχία πρόκρισης τόσο του Ολυμπιακού όσο και του Παναθηναϊκού, στο φάιναλ φορ της Euroleague, στο Βερολίνο, ο Γιώργος Πρίντεζης υπογράμμισε: «Η πρόκριση στο φάιναλ φορ δεν είναι αυτονόητη. Δεν είναι εύκολο να φτάσεις ως εκεί. Ισως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός να έχουν κακομάθει τους οπαδούς. Η Ελλάδα γνωρίζει μπάσκετ. Οι κινήσεις των δύο ομάδων είναι πολύ στοχευμένες για να φτάσουν στο φάιναλ φορ. Σε Ρωσία και Τουρκία τα ποσά είναι πολύ μεγαλύτερα και ο ανταγωνισμός αθέμιτος, καθώς οι συνθήκες στην Ελλάδα είναι δύσκολες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης