Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε μετά το τέλος του πέμπτου τελικού στο ΣΕΦ ότι ο Ολυμπιακός ήταν ενεργειακά άδειος και προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να κατακτήσει του πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μια δύσκολη στιγμή για εμάς. Χάσαμε το πρωτάθλημα στην έδρα μας. Είναι μια στιγμή που δεν θέλαμε να τη ζήσουμε. Θέλαμε να είμαστε οι νικητές. Νομίζω ότι φάνηκε πως προσπαθούσαμε, αλλά δεν μπορούσαμε. Ενεργειακά ήμασταν άδειοι. Το θέλαμε πολύ. Όσο είχαμε ενέργεια, το δείξαμε. Όταν σε κάποιο σημείο κάτι δεν πήγαινε καλά στο ματς, χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, το μυαλό μας. Δεν είχαμε και πνευματική ετοιμότητα. Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, μοιραία έφθασε εκεί. Φθάσαμε το ματς στους έντεκα πόντους, αλλά κάποιες στιγμές αδράνειας, τελείωσαν ουσιαστικά τον αγώνα. Μας πικραίνει όλους αυτό το ματς. Η πορεία μας δεν ήταν ανάλογη με το πώς τελείωσε το πρωτάθλημα. Ασχέτως ότι δεν πήραμε το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος από την αρχή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ήταν στις πρώτες θέσεις. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αντιμετωπίσαμε τη νέα μορφή της Ευρωλίγκας, στην οποία πήγαμε και καλά. Κοστίζει σε ενέργεια όλο αυτό και πνευματικά. Ήταν μια χρονιά που θα μας βοηθήσει να δουλέψουμε και να χτίσουμε πιο σωστά την ομάδα».

Συνεχίζοντας συμπλήρωσε: «Κάναμε σταθερά καλή πορεία όλη τη χρονιά. Ο Ολυμπιακός έπαιζε ελκυστικό μπάσκετ, που άρεσε στον κόσμο. Έφθασε στο Φάιναλ Φορ, αλλά συσσωρευτικά όλο αυτό κόστισε στην ομάδα. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες, αλλά είναι η αλήθεια. Τους τελευταίους δυο μήνες παίζουμε συνέχεια τελικούς. Παίξαμε δώδεκα νοκ άουτ παιχνίδια έχοντας κάνει μια τρομερή σεζόν. Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε νωθρά κι έκανε ένα πυροτέχνημα στο τέλος. Ήταν μια ομάδα που έπαιξε σταθερά καλό μπάσκετ, αλλά δεν άντεξε μέχρι τέλους. Συγγνώμη από όλο τον κόσμο. Θα μας κάνει πιο δυνατούς αυτή η ήττα. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τον τίτλο».

Για τα πολλά άστοχα σουτ των παικτών σημείωσε: «Δεν είχαμε φρεσκάδα. Και τα δύο ματς στο ΣΕΦ τα κερδίσαμε χωρίς να παίξουμε καλά. Τα ελεύθερα σουτ θέλουν φρεσκάδα. Η προσπάθεια ήταν μεγάλη, αλλά δεν αντέχαμε. Δεν είχαμε ρυθμό. Χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ, μας έδινε ο Παναθηναϊκός το σουτ. Στην αρχή βάλαμε τα σουτ, αλλά όσο περνούσε η ώρα χάσαμε πολλά σουτ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης