Στο ΣΕΦ θα χτυπάει απόψε η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ, καθώς ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός τίθενται αντιμέτωποι στις 20.00 (ΕΤ1) στον πρώτο τελικό της Α1 μπάσκετ των Ανδρών.

Οι δύο «αιώνιοι» που συναντιούνται στους τελικούς για όγδοη συνεχή χρονιά, τη φετινή σεζόν έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές, με τους Πειραιώτες να επικρατούν στα δύο ματς της κανονικής διάρκειας (60-64 στο Ο.Α.Κ.Α. και 72-67 στο Σ.Ε.Φ.) και τους «πράσινους» να νικούν στον τελικό Κυπέλλου με 81-78, πανηγυρίζοντας έτσι τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο «μονομάχοι» δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα στην πορεία τους μέχρι τους τελικούς. Ο Ολυμπιακός (σ.σ. πρώτος στην κανονική διάρκεια της Α1) πέρασε αρχικά με 2-0 το εμπόδιο του Απόλλωνα Πάτρας και στα ημιτελικά άφησε εκτός με 3-0 το Ρέθυμνο.

Στην αντίπερα όχθη ο Παναθηναϊκός στην πρώτη φάση αντιμετώπισε τον Ίκαρο Καλλιθέας (2-0) και στον προηγούμενο γύρο κατάφερε να πάρει 3 νίκες κόντρα στον Πανιώνιο (3-0) και να προκριθεί για ακόμα μια χρονιά στους τελικούς.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, από πλευράς Ολυμπιακού, ο Έισι Λο προπονήθηκε χθες και συμπεριελήφθη στην 12αδα των Πειραιωτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως ο Αμερικανός γκαρντ ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα το τελευταίο διάστημα και χρειάστηκε να μείνει κάποιες ημέρες στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να του λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός.
Στον αντίποδα, ο Αργύρης Πεδουλάκης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει όλα τα όπλα στη φαρέτρα του, καθώς δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα.

Διαιτητές του πρώτου τελικού θα είναι οι κ.κ. Γκόντας, Καρακατσούνης και Παναγιώτου.

PLAYOFFS Α1 ΤΕΛΙΚΟΙ

Σ.Ε.Φ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 07/06 20:00 Ε.Τ.1
Ο.Α.Κ.Α. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 09/06 21:00 Ν.Ε.Τ.
Σ.Ε.Φ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 12/06 21:00 Ε.Τ.1
*Ο.Α.Κ.Α. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 16/06 21:00 Ν.Ε.Τ.
*Σ.Ε.Φ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 19/06 20:00 Ε.Τ.1
*εφ’ όσον χρειασθεί

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης