Μετά την ήττα από τη Ζενίτ στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός έχει δύσκολη εκτός έδρας μάχη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής στη Euroleague. Στη Βιτόρια οι «ερυθρόλευκοι» κοντράρονται με τη Μπασκόνια (25/10, 22:00, NOVASPORTS 2HD).

Mία «καυτή» έδρα, την οποία πάντως ο Ολυμπιακός έχει βρει τον τρόπο να… αλώνει, περιμένει τους παίκτες του Κεστούτις Κεμζούρα. Στο τελευταίο πέρασμά του από την «Buesa Arena» ο Ολυμπιακός νίκησε με 85-80 χάρη σε double double του Νίκολα Μιλουτίνοβ, με 23 πόντους και 11 ριμπάουντ. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τους Βάσκους εντός και εκτός πέρυσι στην κανονική περίοδο, ενώ, σε σύνολο 38 αγώνων, η ομάδα του Πειραιά έχει νικήσει 23 φορές και έχει ηττηθεί 15.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Βάσκοι ξεκίνησαν με 3 εκτός έδρας αγώνες στη Euroleague φέτος (έχουν ρεκόρ 1-2) και απέναντι στον Ολυμπιακό θα αγωνιστούν για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό τους στην Ευρώπη για τη νέα σεζόν.

Αυτό δίνει μεγάλο κίνητρο στους παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, από τους οποίους ξεχωρίζει ο Γεωργιανός σέντερ, Τορνικέ Σενγκέλια, ο Νιγηριανός ψηλός Μάικλ Έρικ και ο Γιουσούφα Φολ που κάνει εξαιρετική δουλειά στα ριμπάουντ. Ο Ισπανός Ιλιμάνε Ντιόπ παίζει επίσης στο «5». Οι Ιταλοί διεθνείς, Λούκα Βιλντόζα και Πατρίτσιο Γκαρίνο, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι στην περιφέρεια μαζί με τους Σιλντς, Τζάνινγκ και Χένρι.

Ο Κεμζούρα θα έχει στη διάθεσή του τον Αντώνη Κόνιαρη, ο οποίος ενσωματώθηκε στις προπονήσεις από την Τρίτη (22/10), έχοντας ξεπεράσει το ελαφρύ τράβηγμα στον ορθό μηριαίο αριστερά που τον άφησε εκτός στις δύο προπονήσεις της Δευτέρας (22/10).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαιτητές της αναμέτρησης, θα είναι ο Κροάτης Νταμίρ Γιαβόρ, ο Γάλλος Μεντί Ντιφαλά και ο Ιταλός Μικέλε Ρόσι.

Η 4η αγωνιστική:

Πέμπτη 24/10

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Παναθηναϊκός 79-89

Αναντολού Εφές-Ρεάλ Μαδρίτης 76-60

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Βαλένθια 76-63

Μπάγερν Μονάχου-Χίμκι 74-87

Ερυθρός Αστέρας-Μπαρτσελόνα 65-73

Παρασκευή 25/10

20.00 Ζαλγκίρις Κάουνας-Βιλερμπάν Novasports 3HD

21.00 Άλμπα Βερολίνου-ΤΣΣΚΑ Μόσχας Novasports 5HD

21.45 Αρμάνι Μιλάνο-Φενέρμπαχτσε Novasports 3HD

22.00 Μπασκόνια-Ολυμπιακός Novasports 2HD

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης