Από τη Βιτόρια ξεκίνησε η αντεπίθεση της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, η οποία «ξέσπασε» στην Λαμποράλ Κούτσα, πετυχαίνοντας μία νίκη-«βάλσαμο» για τη ψυχολογία τους, που είχε «πληγεί» από τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματά της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι «ερυθρόλευκοι», πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, συνέτριψαν την Παρασκευή με 89-70 και έστειλαν σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι ακόμα «ζωντανοί», παρά την αγωνιστική καθίζηση τους το τελευταίο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Πειραιώτες μετά το πρώτο τρίλεπτο, επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους  και παίζοντας εξίσου καλά σε άμυνα και επίθεση, έφτασαν άνετα στη δεύτερη τους νίκη σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης που τους επιτρέπει να βλέπουν την υπόθεση-πρόκριση με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Μάλιστα η ομάδα του Μπαρτζώκα, η οποία είχε 9/13 τρίποντα στο πρώτο μέρος, έφτασε στο τρίτο δεκάλεπτο μέχρι το +30 (40-7), ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο χαλάρωσε κι έτσι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να «ψαλιδίσουν» τη διαφορά.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Ματ Λοτζέσκι με 17 πόντους, ενώ στις καλές εμφανίσεις επέστρεψε και ο Βασίλης Σπανούλης που είχε 13 πόντους και επτά ασίστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δεκάλεπτα: 15-26, 38-59, 53-78, 70-89.

Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο): Μαϊνόλντι, Νοτσιόνι 11, Ποέτα 7, Βαν Όστρουμ 4, Χάμιλτον 1, Ντιόπ 10, Χοτζ 7, Μαρτίνεθ, Πλάις 4, Ερτέλ 12, Γέλινεκ 12, Κοζέρ 2.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3, Ντάνστον 14, Σπανούλης 13, Περπέρογλου 11, Σλούκας 9, Κόλινς 5, Σίμονς, Μπέγκιτς 4, Πρίντεζης 9, Μάντζαρης 1, Κατσίβελης 3, Λοτζέσκι 17.

(To ξεκίνημα του αγώνα)

(Το τέλος του αγώνα)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης