Ιστορικό ήταν για τον Βασίλη Σπανούλη το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα, για την 13η αγωνιστική της Euroleague, καθώς ο αρχηγός των Πειραιωτών, με τους 14 πόντους που σημείωσε, έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης από το 1957 έως και σήμερα!

Ο πολύπειρος άσος μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε στην κάμερα της NOVA: «Ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια και τα καλά λόγια, αλλά το πιο σημαντικό για εμένα είναι να κερδίζει η ομάδα», πριν αναφερθεί στη συνέχεια στην επικράτηση της ομάδας του επί των Σέρβων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν back to back παιχνίδι, το οποίο για να καταφέρουμε να κερδίσουμε χρειάστηκε να βγουν πολλά παιδιά μπροστά. Είχαμε καλό πλάνο και το ακολουθήσαμε ακόμη και όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ.

Είχαμε ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και σθένος και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Παίξαμε πολύ σκληρά μπασκετικά και δεν δώσαμε τίποτα εύκολο στον αντίπαλό μας στο δεύτερο μέρος. Παίξαμε έξυπνα στην επίθεση.

Επίσης ο Λαρεντζάκης, παρότι είναι η πρώτη του χρονιά στην διοργάνωση και στον Ολυμπιακό, τα κατάφερε μια χαρά και βοήθησε πολύ. Αναφέρομαι σε εκείνον γιατί είναι νέος στην ομάδα, όμως, πολλά παιδιά έκαναν εξαιρετική δουλειά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σημαντικό είναι πως δεν χάσαμε τη ψυχραιμία μας. Ο Γιώργος έβαλε ένα πολύ μεγάλο καλάθι και πήραμε τη νίκη. Η χρονιά είναι πολύ μεγάλη και χρειάζεται ισορροπία και στα καλά και στα άσχημα αποτελέσματα. Εμείς έχουμε την εμπειρία να διαχειριστούμε τέτοιες καταστάσεις.

Όταν κάτι δεν πάει καλά, πάντα συζητάμε, πάντα ψάχνουμε λύσεις, πάντα δουλεύουμε πιο σκληρά. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει ψυχραιμία και πίστη στην ομάδα. Είναι παράξενη χρονιά λόγω τιυ κορωνοϊού και θα χρειαστεί μεγάλη πνευματική δύναμη».

Σε ερώτηση αν έχει βάλει πλώρη για το επόμενο μεγάλο ρεκόρ που είναι να ξεπεράσει τον Νίκο Γκάλη και να γίνει εκείνος ο πρώτος σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις, απάντησε: «Είναι ένα μεγάλο ρεκόρ, όμως, δεν το σκέφτομαι. Αυτό που θέλω είναι να έχω υγεία και να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει.

Αγαπώ πολύ το μπάσκετ και έχω μεγάλο κίνητρο. Ξεχνάω το παρελθόν και ό,τι έχω πετύχει και σκέφτομαι μόνο το παρόν, γιατί από το παρόν κρίνομαι. Το μπάσκετ είναι η ζωή μου.

Είναι μέρες που δεν μπορώ να κοιμηθώ, που σκέφτομαι τι έχω κάνει λάθος και τι θα πρέπει να κάνω. Έχω αυτό το μικρόβιο, θέλω να κερδίζω!».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης