Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ο τέταρτος τελικός της Α1 μπάσκετ των ανδρών, ο οποίος ενδέχεται να βγάλει και πρωταθλητή.
Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους σήμερα στο ΣΕΦ στις 19.00 (COSMOTE SPORT 4 HD) με τους Πειραιώτες να ψάχνουν τη νίκη με την οποία θα στείλουν τη σειρά σε πέμπτο τελικό, την ώρα που οι πράσινοι θέλουν το «διπλό» για να κάνουν το 3-1 και να κατακτήσουν τον τίτλο.

Ένα ιδανικό ξεκίνημα με «break» στην έδρα του αντιπάλου δεν είχε συνέχεια για την ομάδα του Πειραιά που ηττήθηκε εν συνεχεία σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα παρατάξει την ομάδα του με την ίδια δωδεκάδα (δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών), σε σχέση με αυτή του 3ου τελικού.
Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, Παναγιώτης και Γιώργος, βρέθηκαν δύο διαδοχικές ημέρες στην προπόνηση των Πειραιωτών για να εμψυχώσουν τους παίκτες. «Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη» είναι το μότο των «ερυθρόλευκων» και αυτό θα επιδιώξουν να αποδείξουν στο παρκέ, σε ένα ΣΕΦ «καμίνι», καθώς οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα δώσουν βροντερό «παρών».
H τελευταία νίκη του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ καταγράφηκε ένα χρόνο και 10 ημέρες πριν. Συγκεκριμένα, ήταν στις 4 Ιουνίου του 2017, δηλαδή στον δεύτερο αγώνα των περσινών τελικών, όταν η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με 64-62 και τότε έκανε το 2-1 στη σειρά. Ο Παναθηναϊκός, όμως, κατέκτησε τον τίτλο, μετά το «ερυθρόλευκο» πρωτάθλημα το 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι «πράσινοι» βρίσκονται μία νίκη μακριά από τον τίτλο και έχουν ένα πολύ μεγάλο κίνητρο: να τον αφιερώσουν στον επί σειρά ετών διοικητικό ηγέτη τους, Παύλο Γιαννακόπουλο, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.
Ο Καταλανός τεχνικός του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, έχει έναν σημαντικό «πονοκέφαλο», καθώς δεν γνωρίζει αν μπορεί να υπολογίζει στον Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός υπέστη διάστρεμμα στον τρίτο τελικό και την Τετάρτη (13/6) προπονήθηκε σε χαλαρό ρυθμό, με την συμμετοχή του να κρίνεται λίγο πριν το τζάμπολ στο ΣΕΦ. Από εκεί και πέρα, ο Ισπανός τεχνικός δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.

Ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει περισσότερη ενέργεια και ετοιμότητα σε αυτή τη σειρά τελικών, αλλά και ο «πληγωμένος εγωισμός» των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου προϊδεάζει για αντίδραση απόψε από πλευράς Ολυμπιακού.

Οι διαιτητές του τέταρτου τελικού είναι οι Κορομηλάς-Σώμος-Τζαφλέρης. Στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός ισοφαρίσει σε 2-2, ο 5ος και τελευταίος τελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή (17/6, 19:00) στο ΟΑΚΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης