Στο blog της Euroleague, ο Σάσα Βεζένκοφ τόνισε πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει πολλά πράγματα σωστά στην Κωνσταντινούπολη την Πέμπτη (24/1), προκειμένου να καταφέρει να νικήσει τη Φενερμπαχτσέ.
«Καμία ομάδα δεν έχει νικήσει τη Φενέρ στην έδρα της φέτος» υπενθύμισε ο φόργουορντ του Ολυμπιακού. Η συνύπαρξή του με τον κορυφαίο σέντερ της διοργάνωσης, Νίκολα Μιλουτίνοβ, και τα… ψευδώνυμα του Γιώργου Μπόγρη ήταν κάποια μόνο από τα πολλά θέματα που άγγιξε ο Βεζένκοφ.

Αναλυτικά, ο Σάσα Βεζένκοφ έγραψε στο blog της Euroleague:

«Νικήσαμε στα 6 από τα 8 τελευταία παιχνίδια της Euroleague και προερχόμαστε από μία σημαντική νίκη κόντρα στην Κίμκι. Είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα, είχαμε να παίξουμε πέντε παιχνίδια σε εννέα ημέρες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό για εμάς. Όλοι μπορούν να δουν πόσο ενδιαφέρουσα είναι φέτος η Euroleague. Είναι πολύ ανταγωνιστική και όλες οι ομάδες είναι επικίνδυνες. Πρέπει να προσπαθήσουμε να νικήσουμε σε όσα περισότερα παιχνίδια μπορούμε, ειδικά εντός έδρας και να δίνουμε κάθε βράδυ το 100%. Κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα κόντρα στην Κίμκι. Διαχειριστήκαμε την επίθεση της Κίμκι και παίξαμε καλά σε γενικές γραμμές, ειδικά στο δεύτερο μέρος. Αυτό ήταν το “κλειδί” και το σημείο αναφοράς μας, η άμυνα. Θέλουμε να παίζουμε σκληρή και αποτελεσματική άμυνα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Θέλουμε να παίζουμε σκληρά και να περιορίσουμε κάθε αντίπαλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την προσωπική απόδοσή του απέναντι στη ρωσική ομάδα, ο Βεζένκοφ τόνισε: «Είχα ένα καλό παιχνίδι κόντρα στην Κίμκι, αλλά η ομάδα νίκησε και αυτό είναι που μετρά περισσότερο. Πάντα προσπαθώ να είμαι έτοιμος να βοηθάω την ομάδα, αλλά μπορεί τη μία ημέρα να είμαι εγώ και κάποιος άλλος την άλλη μέρα πρωταγωνιστής».

Ο Βεζένκοφ δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στον κορυφαίο παίκτη του Ολυμπιακού φέτος, Νίκολα Μιλουτίνοβ: «Μου αρέσει να παίζω με τον Μιλουτίνοβ, καταλαβαίνουμε καλά ο ένας τον άλλο. Νιώθω άνετα με κάθε παίκτη στο παρκέ, κάτι που είναι σημαντικό για να βοηθάμε την ομάδα να πετυχαίνει νίκες. Εάν νικάμε, όλοι είναι χαρούμενοι και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όλοι έχουν ένα μερίδιο, είτε σκοράρουν, είτε παίρνουν ριμπάουντ, είτε πασάρουν, είτε παίζουν άμυνα. Όλοι πρέπει να ξέρουν το ρόλο τους. Όσο για τον Μιλουτίνοβ, που δεν έπαιξε τη διπλή εβδομάδα, άλλοι παίκτες έκαναν step up, όπως ο Μπογρίνιο, που πραγματικά βοήθησε την ομάδα. Όταν ο Νίκολα παίζει, αλλάζει όλη η δομή της ομάδας. Είναι πραγματικά απίστευτος φέτος και κατά τη γνώμη μου είναι ο καλύτερος σέντερ στην Euroleague αυτή τη στιγμή. Βοηθάει την ομάδα με όποιο τρόπο μπορεί, είναι προνόμιο για εμάς να έχουμε έναν τέτοιο παίκτη, αλλά είναι ομαδική προσπάθεια. Δεν θα ήταν δίκαιο να αναφέρομαι μόνο σε έναν παίκτη. Όλοι οι παίκτες ξέρουν τον ρόλο τους και προσπαθούν για το καλύτερο».

Στη συνέχεια αποκάλυψε πώς αποκαλούν τον Γιώργο Μπόγρη οι συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό: «Ο Γιώργος Μπόγρης έχει πολλά ψευδώνυμα! Όχι μόνο το Μπογρίνιο, αλλά και το Sabogris, όταν κάνει καλή πάσα όπως ο Σαμπόνις, και Bogritzki, όταν σουτάρει καλά όπως ο Ντιρκ Νοβίτσκι. Μπορεί να μπει σε διαφορετικούς ρόλους κάθε φορά. Έχει τόσα πολλά ψευδώνυμα, που είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσεις μόνο ένα. Επίσης, τον λέμε La Bogrita, όταν κάνει ένα floater, αλλά το βασικό ψευδώνυμό του είναι το Μπογρίνιο. Αυτό έχει στο Twitter και στο Instagram. Του αρέσει να παίζει με τις λέξεις. Είναι σημαντικός για εμάς, επειδή είναι πάντα εκεί, έτοιμος να κάνει ένα βήμα μπροστά, όταν η ομάδα τον χρειάζεται. Υπάρχουν 12 παίκτες έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα και κάποιοι από αυτούς δεν θα παίζουν κάθε παιχνίδι, αλλά το πιο σημαντικό είναι όλοι να είναι έτοιμοι να παίξουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως προς τον επόμενο αντίπαλο, τη Φενερμπαχτσέ, ο Βεζένκοφ είπε: «Η Φενερμπαχτσέ είναι μια σπουδαία ομάδα, πρώτη στη διοργάνωση, με δύο μόλις ήττες και πολλούς καλούς παίκτες που παίζουν για καιρό μαζί όπως ο Σλούκας, ο Βέσελι, ο Ντατόμε, ο Κάλινιτς, χωρίς να αναφέρω έναν σπουδαίο προπονητή όπως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Εάν θέλεις να νικήσεις εκεί, πρέπει να κάνεις πολλά πράγματα σωστά. Καμία ομάδα δεν έχει νικήσει τη Φενέρ στην έδρα της φέτος. Ο κόσμος της μπορεί να δημιουργήσει τρομερή ατμόσφαιρα. Θα μας περιμένουν και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Εν γένει, για τη Euroleague o Βεζένκοφ τόνισε: «Όπως είπα, είναι μια απίστευτη σεζόν στη Euroleague. Από την 4η έως τη 12η θέση, όλοι παλεύουν σκληρά για να μπουν στα πλέι οφ. Όλες οι ομάδες έχουν ευκαιρίες και όλοι παλεύουν σκληρά. Κάθε νίκη μετράει, ειδικά εκτός έδρας. Το να προστατεύεις την έδρα σου είναι υποχρεωτικό. Παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα με τρομερή ατμόσφαιρα. Όταν το γήπεδο είναι γεμάτο, η δύναμη και το πνεύμα είναι εντελώς διαφορετικά. Είναι πραγματικά ωραίο. Είναι καλύτερο από το να παίζεις σε μια κρύα ατμόσφαιρα ενός άδειου γηπέδου. Όλος ο κόσμος υποστηρίζει την ομάδα του και αυτό είναι πραγματικά πολύ καλό για τη διοργάνωση».

Στο τέλος, ο Βεζένκοφ είπε για το πως αισθάνεται στον Ολυμπιακό: «Ως παίκτης πρέπει να είσαι έτοιμος κάθε φορά. Νιώθω πολύ καλά αυτή τη στιγμή, ακόμη και όταν έχει λίγο κρύο στην Αθήνα. Η ομάδα πετυχαίνει νίκες και πάντα είναι στη σωστή θέση. Κάθε παίκτης είναι έτοιμος για την επόμενη ευκαιρία. Ο κόουτς Μπλατ και η ομάδα του προσπαθεί να κρατήσει το ρυθμό. Ξέρουμε ότι είναι κρίσιμη περίοδος για όλους, αλλά μόνο όσοι είναι συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι και συνεχίσουν να νικούν θα είναι σε καλή κατάσταση στο τέλος της regular season. Το επόμενο παιχνίδι πάντα είναι το πιο σημαντικό. Είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης