Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην Euroleague.

Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν τραγική εμφάνιση στον αγώνα της πρεμιέρας απέναντι στη Βιλερμπάν κι έτσι μοιραία συνετρίβησαν την Παρασκευή με 82-63 στο «Αστρομπάλ», που είχε φορέσει τα γιορτινά του για την επιστροφή του γαλλικού συλλόγου, μετά από 10 χρόνια στη διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τους ερυθρόλευκους πρώτος σκόρερ ήταν ο Πρίντεζης με 15 πόντους, ενώ νταμπλ νταμπλ με 10 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ έκανε ο Μιλουτίνοφ.

Aξίζει να σημειωθεί ότι τους 4.000 πόντους στην Euroleague έφτασε στα τέλη της 4ης περιόδου ο Βασίλης Σπανούλης, με τους 9 πόντους που πέτυχε απόψε, όντας πλέον ο δεύτερος παίκτης που το πετυχαίνει, μετά τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

Από τους γηπεδούχους πρώτοι σκόρερ με 16 πόντους ήταν οι Λάιτι και Τέιλορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παρκέ του «Αστρομπάλ» με διάθεση να ποστάρει για να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του κοντά στο καλάθι.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν αρκετά ορεξάτος και με προσωπικούς πόντους βοήθησε την ομάδα του Μπλατ να προηγηθεί με 19-12.

Στη συνέχεια ωστόσο οι Πειραιώτες έχασαν τη συγκέντρωσή τους (λόγω και των πολλών αλλαγών με την είσοδο των Χαπ, Ρούμπιτ και Πολ), παρουσίασαν μεγάλα προβλήματα στην άμυνα και, σε συνδυασμό με τις άστοχες επιλογές τους στην επίθεση, έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ανακάμψουν.

Τρέχοντας επιμέρους σκορ 9-2 οι Γάλλοι ισοφάρισαν σε 21-21 χάρη σε γκολ-φάουλ του Τέιλορ, ωστόσο ο Σπανούλης ευστοχώντας σε buzzer beater τρίποντο, διαμόρφωσε το 24-21 υπέρ του Ολυμπιακού στο 10’΄.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Μπλατ, όχι μόνο δεν βελτίωσε την ήδη προβληματική της εικόνα, αλλά παρουσίασε ακόμη χειρότερο πρόσωπο.

Με μόλις έναν πόντο στα πρώτα πέντε λεπτά ο Ολυμπιακός είδε τη Βιλερμπάν να παίρνει προβάδισμα έξι πόντων (31-25) με εύστοχο τρίποντο του Έιντριαν Πέιν.

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, καθώς και οι Τέιλορ και Λάιτι συνέχισαν να κάνουν δύσκολη τη ζωή των παικτών της ομάδας του Πειραιά κι έτσι οι γηπεδούχοι, έχοντας κυριαρχήσει στον τομέα των ριμπάουντ, έκλεισαν τη δεύτερη περίοδο στο +7 (40-33) με buzzer beater φόλοου.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παρουσιάζει και στο τρίτο δεκάλεπτο τις ίδιες παθογένειες τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, με τους παίκτες του σε κάποιες φάσεις να έχουν επιλογές που παρέπεμπαν σε… μπάσκετ αλάνας.

Έτσι η Βιλερμπάν έφτασε στο +12 με τρίποντο του Λάιτι, με τους Πειραιώτες στη συνέχεια να καταφέρνουν απλά να ρίξουν τη διαφορά στους εννέα στο 30′ (56-47).

Στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου η ομάδα του Μπλατ χάρη σε προσωπικούς πόντους των Πάντερ και Σπανούλη, έριξε τη διαφορά στους επτά πόντους  (59-52).

Στη συνέχεια ωστόσο, παρά την αστοχία της Βιλερμπάν, οι ερυθρόλευκοι όχι μόνο δεν κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά αλλά πέταξαν λευκή πετσέτα στο παρκέ, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στο +16 (73-57), στο 36’.

Στα λεπτά που απέμεναν δεν άλλαξε κάτι με τους Γάλλους να φτάνουν τη διαφορά στο +19, διαμορφώνοντας το τελικό 82-63, σε μία εφιαλτική πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό.

Tα δεκάλεπτα: 21-24, 40-33, 56-47, 82-63

Βιλερμπάν (Μίτροβιτς): Τζάκσον 5, Τέιλορ 16 (3), Τζεκίρι 13 (10ριμπ.), Καουντί 7, Μαλεντόν, Νουά, Ζαν-Σαρλ 10, Ντιό 8 (1), Μπακό, Λάιτι 16 (2), Πέιν 7 (1).

Ολυμπιακός (Μπλατ): Πάντερ 11, Μπόλντγουιν 2, Πολ 2, Σπανούλης 9 (3), Τσέρι 2, Μιλουτίνοφ 10 (10ριμπ.), Βεζένκοβ, Πρίντεζης 15 (1), Παπανικολάου 4, Κουζμίνσκας 6, Ρούμπιτ 6, Χαπ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης