Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013, στις 17.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Magna della Pontificia Università Urbaniana στην πόλη του Βατικανό, η 12η τελετή απονομής των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca.

Tα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca με έδρα εκδηλώσεων το Βατικανό, είναι ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς παγκοσμίως, που προάγουν τον πολιτισμό, τον επιστημονικό και κοινωνικό εθελοντισμό, τις ανθρώπινες αξίες και δίνουν βήμα σε διακεκριμένους νέους στους τομείς τους από όλη την υφήλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελλάδα, με 35μελή αποστολή, θα ταξιδέψει στη Ρώμη, όπου και φέτος δίνει το παρών δυναμικά με δύο βραβεύσεις.

– Μεγάλη τιμή και αναγνώριση για τον Έλληνα καλαθοσφαιριστή του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδας, Βασίλη Σπανούλη, αλλά και για την χώρα, αποτελεί το Διεθνές Βραβείο Αθλητισμού για το μεγάλο του ταλέντο, το ήθος του και τις αθλητικές του επιδόσεις.

– Το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής για την Επιστήμη της Παλαιοντολογίας έρχεται στην Ελλάδα και στην Καθηγήτρια Γεωλογίας – Παλαιοντολογίας του ΑΠΘ, Ευαγγελία Τσουκαλά. Το σπουδαιότερο επίτευγμα της ανασκαφικής ομάδας Τσουκαλά είναι η ανακάλυψη στη Μηλιά Γρεβενών του μεγαλύτερου χαυλιόδοντα από μαστόδοντα 5,02 μέτρων παγκοσμίως (χαυλιόδοντα από πρόγονο ελέφαντα που ζούσε στην περιοχή), 3.000.000 χρόνων που απέσπασε και το Βραβείο των Ρεκόρ Γκίνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Το Βραβείο μοιράζεται με τον διάσημο Ολλανδό ερευνητή Παλαιοντολογίας Dick Mol με το τεράστιο εθελοντικό του έργο παγκοσμίως και την σπουδαία του προσφορά στην επιστήμη της Παλαιοντολογίας. Ο Dick Mol έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος από της ζωής του στην Παλαιοντολογία στην χώρας μας, δημιουργώντας και ειδικά Μουσεία.

Επίσης, με Ελληνική πρωτοβουλία, θα βραβευθούν:

– Ο εννιάχρονος Vitalii Nechaiev από την Ουκρανία, με το απόλυτο Βραβείο (Premio Assoluto 2013). Ο Vitalii μέχρι τα 3 του χρόνια θεωρούνταν κωφάλαλος και σήμερα είναι μια παγκόσμια διάνοια στην ιστορία, φιλέλληνας και λάτρης της αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας. Από τα 9 του χρόνια είναι Καθηγητής Πανεπιστημίου στο Bohdan Khmelnytskyy και στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Cherkasy.

– Ο 16χρονος Jack Andraka, μαθητής λυκείου από τις ΗΠΑ, που έγινε διάσημος παγκοσμίως για τον αισθητήρα που ανακάλυψε για την ταχεία και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος, των ωοθηκών και του πνεύμονα. Ο Jack Andraka αγαπά πολύ την Ελλάδα και βοηθά, στα χνάρια του Ιπποκράτη, εθελοντικά την Ανθρωπότητα.

– Η Ρωσίδα ηθοποιός Olga Sutulova, με διεθνή καριέρα, η οποία έχει παίξει στο Χόλυγουντ και στην ταινία του Γ. Σμαραγδή «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι».

Η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, Αρχαιολόγος Επικοινωνιολόγος, Βίκυ Μπαφατάκη, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για την χώρα μας οι δυο πρωτιές, Ευαγγελίας Τσουκαλά και Βασίλη Σπανούλη αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα είναι παρούσα παγκοσμίως με αξιόλογες προσωπικότητες και δεν λυγίζει παρά τις αντίξοες συνθήκες που διανύει. Επίσης όλη η εθελοντική ομάδα των Βραβείων περηφανευόμαστε για τα υπόλοιπα βραβεία που προτάθηκαν από Έλληνες, διότι οι νικητές είναι νέοι με σπουδαία επιτεύγματα και απαράμιλλη αγάπη για την χώρα μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης