Ο Εργκίν Αταμάν χαρακτήρισε «κλασικό ντέρμπι» το αυριανό (16/11, 19:30) ματς της Αναντολού Εφές με τον Παναθηναϊκό στην Κωνσταντινούπολη, για την 7η αγωνιστική της Euroleague.
Παράλληλα, ο τεχνικός των Τούρκων στάθηκε στην ανάγκη της ομάδας του να βρει τις λύσεις απέναντι στο μεγάλο ροτέισον, την επικίνδυνη περιφέρεια και τη δυνατή άμυνα των «πράσινων».

«Πρόκειται για ένα κλασικό ντέρμπι», είπε αρχικά ο Αταμάν σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague και πρόσθεσε: «Οι δύο ομάδες έφτασαν στην έβδομη αγωνιστική με το ίδιο ρεκόρ. Ο αντίπαλός μας έχει μεγάλο ροτέισον. Ο Καλάθης, ο Λάνγκφορντ και ο Λοτζέσκι, μαζί με άλλους καλούς γκαρντ είναι επικίνδυνοι στην περιφέρεια, ενώ διαθέτουν σκληρούς παίκτες όπως ο Γκιστ και ο Λάσμε. Παίζουν ένα σταθερό μπάσκετ με δυνατή άμυνα. Εμείς θα πρέπει να απαντήσουμε με την ίδια σκληράδα, να εφαρμόσουμε το πλάνο μας στο παρκέ και με τη βοήθεια και το κίνητρο του κοινού μας να είμαστε εμείς η νικήτρια ομάδα στο τέλος της αναμέτρησης».

Από την πλευρά του, ο Μπράιαντ Ντάνστον, δήλωσε: «Όλα τα ματς που έχουμε δώσει με τον Παναθηναϊκό είναι υψηλών απαιτήσεων. Έχουν χαρακτήρα και παίζουν με πολλή ενέργεια σε όλο το ματς. Θέλουμε κι εμείς να αντιπαρατάξουμε την ίδια ενέργεια και να παίξουμε επιθετικά, όπως μας αρέσει. Όταν τα πράγματα λειτουργούν καλά για μας στην επίθεση, είναι δύσκολο να μας αντιμετωπίσει κανείς. Όμως και η άμυνά μας θα πρέπει να είναι σε υψηλό επίπεδο. Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη με τη βοήθεια του κόσμου μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης