O «ισχυρός άνδρας» του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πήρε θέση στο πάνελ των ομιλητών στη συνέντευξη Τύπου του 4ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», το οποίο θα διεξαχθεί το διήμερο 23-24/9 στο ΟΑΚΑ και όπως τόνισε έχει εξελιχθεί σε θεσμό.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ στάθηκε στις αλλαγές στη Euroleague με την αλλαγή στη θέση του προέδρου και την έλευση του Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ενώ εστίασε και στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, το οποίο ελπίζει να περάσει άμεσα στα χέρια του «τριφυλλιού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στο ρόστερ της ομάδας και κάνοντας αναφορά στον Ολυμπιακό, είπε: «Το καλοκαίρι δεν είναι σωστό να κρίνει κανείς τη σεζόν. Αν δίναμε βάση σε ό,τι λεγόταν το καλοκαίρι την τελευταία 15ετία, θα έπρεπε ο Ολυμπιακός να είναι νταμπλούχος στο μπάσκετ κάθε χρόνο και ο Παναθηναϊκός να ‘ναι η ομάδα που θ’ αντιμετωπίζει προβλήματα.

Ο σωστός χρόνος για ασφαλή συμπεράσματα είναι όταν οι ομάδες έχουν περάσει χρόνο μαζί, έχουν κάνει προπονήσεις και όταν έχουν παίξει αγώνες και κατά τη διάρκεια της χρονιάς να κρίνεις. Ό,τι και να πω τώρα θα είναι μια άποψη ενός ανθρώπου που παρακολουθεί μεταγραφές να γίνονται. Τα υλικά μπορεί να ‘ναι καλά ή να μην είναι. Από τον μάγειρα περνάνε και όλα θα φανούν στο παρκέ».

Σχετικά με τις καθυστερήσεις της μετατροπής του ΟΑΚΑ στο «σπίτι» του Παναθηναϊκού, απάντησε: «αν θυμάμαι καλά ο νόμος πέρασε στις 19 Μαΐου. Κάναμε κάποιους προγραμματισμούς ότι το γήπεδο θα γίνει πράσινο και θα υπάρξουν σουίτες, αλλά έχουν παρατηρηθεί καθυστερήσεις και αστοχίες. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα, μέχρι ο Παναθηναϊκός να έχει το γήπεδο που του αξίζει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στην αλλαγή της προεδρίας στη EuroLeague, σχολίασε: «συνήθως οι αλλαγές γίνονται με σκοπό το καλύτερο. Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, τόσο ως αθλητής όσο και για το ήθος του, έχει μείνει στην ιστορία. Ελπίζω ότι θα το κάνει και ως παράγοντας. Στην πράξη όμως θ’ αποδειχθεί αν θα μείνει στην ιστορία. Ο πήχης δεν ήταν ψηλά απ’ αυτούς που τον άφησαν, άρα δεν θα είναι δύσκολο να τον ξεπεράσει. Οφείλουμε να στηρίξουμε τους νέους ανθρώπους και μας στηρίξουν για να έχουμε ένα καλύτερο προϊόν απ’ αυτό που είχαμε τα τελευταία 20 χρόνια».

Αρχικά, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε δηλώσει: «Είναι η τέταρτη χρονιά που γίνεται το τουρνουά, άρα μπορούμε να πούμε πως είναι ένας θεσμός πλέον. Εκτός από τη δυνατότητα στις ομάδες να δουν πού βρίσκονται και να πάρουν μυρωδιές από τους αντιπάλους τους, είναι ευκαιρία να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμόμαστε οι παλιότεροι τι προσέφερε ο Παύλος Γιαννακόπουλος στο μπάσκετ.

Ελπίζω να γίνουν ωραίοι αγώνες, να βγουν συμπεράσματα. Ο αθλητισμός ενώνει και δεν χωρίζει. Εύχομαι αυτή τη χρονιά να μείνουν όλοι μακριά από τραυματισμούς. Στο ευρωπαϊκό μπάσκετ άλλαξαν πολλά και τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Μετά από μια διετία covid στη διάρκεια της οποίας μια μερίδα κόσμου δεν μπορούσε να έρθει στο γήπεδο, η ανισορροπία έχει αποκατασταθεί και ο καθένας μπορεί να έρθει πλέον. Ελπίζω να έχει προσέλευση το τουρνουά, να δει μια νέα προσπάθεια. Ευελπιστώ ότι θα υπάρχει η δύναμη του χρόνου και της κερκίδας σε αυτήν την προσπάθεια».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ντέγιαν Ράντονιτς, στάθηκε στις προσπάθειες ενίσχυσης της ομάδας στη θέση «4»: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα που συμμετάσχω σ’ ένα τουρνουά τέτοιο για τη μνήμη ενός ανθρώπου του μπάσκετ. Είναι ευκαιρία να παίξουμε απέναντι σε πολύ καλές ομάδες της EuroLeague. Δεν είμαστε έτοιμοι, αλλά θα μας βοηθήσει το τουρνουά να βελτιωθούμε. Γίνονται κινήσεις ενίσχυσης στην αγορά στη θέση “4”, υπάρχουν φήμες για κάποιους παίκτες, ωστόσο εφόσον δεν υπάρχει κάτι σίγουρο δεν μπορώ να απαντήσω συγκεκριμένα».

Ο προπονητής της Αναντολού Εφές, Εργκίν Αταμάν, δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για μας που συμμετέχουμε για δεύτερη φορά σε αυτό το τουρνουά. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό σε αυτόν τον άνθρωπο που έδωσε τα πάντα στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ. Κάθε φορά που ερχόμουν εδώ έβλεπα τους τίτλους εκείνης της περιόδου και με γέμιζε με συναισθήματα».

Ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Όντεντ Κάτας, σχολίασε: «Είναι ένα υψηλού επιπέδου τουρνουά και είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ στο μέσο μιας απαιτητικής προετοιμασίας με δυσκολίες. Ετοιμάσαμε μια ομάδα από το μηδέν και απέναντι σε πολύ καλές ομάδες της Ευρώπης θα δούμε πού είμαστε. Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος και συγκινημένος κάθε φορά που έρχομαι στο ΟΑΚΑ. Φέρνω στη μνήμη μου αναμνήσεις συγκινητικές. Ήμουν κι εγώ μέλος μιας εκ των ομάδων για τις οποίες ο Παύλος ήταν τόσο περήφανος».

Από την πλευρά των παικτών, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Παπαγιάννης, σχολίασε: «Είναι μεγάλη τιμή για όλους τους αθλητές που συμμετέχουν σε αυτό σπουδαίο τουρνουά τιμώντας τη μνήμη έναν ανθρώπου που έδωσε τα πάντα. Ευχαριστώ όλες τις ομάδες, είναι ένα δυνατό τεστ για να δούμε τις δυνατότητές μας πριν από την έναρξη της σεζόν Για μένα ήταν ένα παιδικό όνειρο να είμαι αρχηγός του Παναθηναϊκού, παράλληλα όμως υπάρχει και μία μεγάλη ευθύνη. Η περυσινή σεζόν δεν πήγε όπως θα θέλαμε και φέτος θέλουμε να πάμε πολύ καλύτερα και να κατακτήσουμε τους περισσότερους τίτλους που μπορούμε».

Ο αρχηγός της Αρμάνι Μιλάνο, Νικολό Μέλι, υποστήριξε: «Ως αρχηγός της ομάδας θέλω να πως ότι είμαστε πολύ περήφανοι, γιατί είναι από τα πιο σημαντικά τουρνουά στην Ευρώπη. Είναι προνόμιο η πρόσκληση. Θα είναι η πρώτη ευκαιρία να είμαστε όλοι μαζί πριν από την έναρξη της σεζόν».

Ο γκαρντ της Μακάμπι, Τζον Ντι Μπαρτολεμέο, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε σε αυτό το τουρνουά”, ενώ ο Ντογκούς Μπαλμπάι σχολίασε ότι “απέναντι σε σπουδαίες ομάδες θα δούμε πού βρισκόμαστε».

Τέλος, ο συνεργάτης του Έτορε Μεσίνα (απουσίασε λόγω υποχρεώσεων), Μάριο Φιορέτι, είπε: «το τουρνουά θα μας βοηθήσει να φτάσουμε σε αυτό που θέλουμε. Δεν γνώρισα ποτέ τον Παύλο Γιαννακόπουλο, αλλά αναγνωρίζω την ανεκτίμητη προσφορά του».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης