Τον ενθουσιασμό του για την περιοδεία της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού στην Κίνα εξέφρασε ο Δημήτρης Διαμαντίδης. 

Ο αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδας, με δηλώσεις του στον ελληνόφωνο ραδιοφωνικό σταθμό του Πεκίνου «China Radio International» χαρακτήρισε εμπειρία ζωής το ταξίδι στην ασιατική χώρα, ενώ παράλληλα κατέθεσε τις πρώτες του εντυπώσεις για τον Κινέζο σέντερ, Πινγκ Σανγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η συνέντευξη του Διαμαντίδη:

«Η εμπειρία είναι πάρα πολύ καλή. Είναι η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που έρχεται στην Κίνα, σε μία χώρα με τόσο μεγάλο κοινό που του αρέσει το μπάσκετ κι είμαστε εντυπωσιασμένοι απ’ την φιλοξενία που μας δείχνουνε κι είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε καινούργια πράγματα, γνωρίζουμε καινούργιους πολιτισμούς, ανθρώπους οι οποίοι είναι διαφορετικοί από εμάς κι είναι χαρά μας που βρισκόμαστε εδώ κι ελπίζουμε αυτή η συνεργασία, που είναι στα πρώτα βήματα, να συνεχιστεί και να γίνεται όλο και πιο δυνατή.

Μακάρι να μπορέσουμε να ξαναέρθουμε, μακάρι να μπορέσουν να έρθουν αυτοί στην Αθήνα, να γνωρίσουν την Ελλάδα, είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό που γίνεται», ήταν το αρχικό σχόλιο του Διαμαντίδη, που εν συνεχεία τόνισε:

«Σίγουρα κι είμαι ευχαριστημένος μέχρι τώρα. Αν και για εμένα προσωπικά δεν είναι η πρώτη φορά, έχω ξανάρθει δύο φορές στην Κίνα. Μία φορά για τους Ολυμπιακούς και μία φορά το 2006 πάλι για το μπάσκετ. Σίγουρα είναι κάτι το διαφορετικό, το οποίο είναι εμπειρία ζωής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, όσον αφορά τον Κινέζο συμπαίκτη του, Πινγκ Σανγκ, είπε: «Όπως και γι’ αυτόν είναι κάτι καινούργιο, έρχεται σε μία χώρα και σε μία φιλοσοφία που είναι διαφορετική γι’ αυτόν, έτσι και για εμάς το να μπορέσουμε να τον γνωρίσουμε είναι μία εμπειρία, επειδή το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα κι ο ένας πρέπει να βοηθήσει τον άλλον. Σίγουρα είναι εμπειρία καινούργια να μπορέσουμε να προσαρμόσουμε την ομάδα στο στυλ που θέλουμε να παίξουμε, να μπορέσει κι ο Πινγκ να καταλάβει πώς είναι το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Είναι χαρά μας να έχουμε τον Πινγκ στην ομάδα μας κι ελπίζω και εκείνος να νιώθει έτσι. Σίγουρα είναι δύσκολο να φεύγεις απ’ την χώρα σου, απ’ τους γονείς σου κι απ’ τους φίλους σου, για να πας πολύ μακριά και θα πρέπει να βοηθήσουμε λίγο για να τον κάνουμε να νιώσει όμορφα κι αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης