«Δύσκολα θα μπει παίκτης»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013, 15:25
«Δύσκολα θα μπει παίκτης»
Ο Αργύρης Πεδουλάκης στην Media Day του Παναθηναϊκού μίλησε για την σεζόν που ξεκινά και επεσήμανε ότι οι «πράσινοι» δε θα προχωρήσουν σε μεταγραφή για να καλύψουν το κενό που αφήνει ο τραυματισμός του Ρόκο Λένι Ούκιτς.

«Είμαστε μόλις τρεις μέρες όλοι μαζί. Λόγω του Ευρωμπάσκετ έλειπαν πολλά στελέχη μας και αυτό που πρέπει να κάνουμε γρήγορα είναι να γίνουμε ομάδα. Έρχονται τα φιλικά μας. Ουσιαστικά μέχρι στιγμής έχουμε δώσει μόνο δύο. Είδαμε αδυναμίες, είδαμε πράγματα που γρήγορα πρέπει να διορθώσουμε. Ο χρόνος είναι αμείλικτος και βλέπουμε μπροστά μας έναν πολύ δύσκολο όμιλο της Ευρωλίγκας. Θα παίξουμε έναν ολόκληρο πρώτο γύρο εκτός έδρας. Θέλουμε κάθε παιχνίδι, κάθε λεπτό να το βλέπουμε ξεχωριστά. Οι στόχοι είναι μακρινοί, δεν μπορούμε τώρα να μιλήσουμε για στόχους. Πρέπει να γίνουμε ένα σαν ομάδα, αυτό είναι το βασικό γιατί άλλοι είναι πιο μπροστά από άποψη φυσικής κατάστασης, άλλοι είναι πιο πίσω, άλλοι είναι τραυματισμένοι, οπότε έχουμε πρόβλημα», είπε ο Πεδουλάκης και αναφέρθηκε στο ρόστερ:

«Το ρόστερ έκλεισε νωρίς, αλλά δεν ήρθαν όλοι νωρίς. Μαζεύτηκε τέλος Σεπτεμβρίου, οπότε έχουμε πολύ δουλειά γιατί παίζουμε ένα μπάσκετ πολύ σκεπτόμενο και πρέπει να γίνουμε ένα. Θέλουμε τον χρόνο μας, είναι δεδομένο. Ο Ούκιτς είναι σε τραγική κατάσταση. Ευτυχώς για το παιδί δεν έγινε το μοιραίο, ήταν πολύ τυχερός. Τα 11 παιχνίδια σε 18 ημέρες που έδωσαν οι παίκτες στο Ευρωμπάσκετ είναι σα τη ρωμαϊκή αρένα. Ευτυχώς είχαμε μόνο έναν χιαστό, αλλά όποιον και να ρωτήσεις προπονητή ή αθλίατρο είναι τραγικό. Συν ότι πρέπει να καταλάβουμε πως τον χειμώνα υπάρχουν 80 παιχνίδια για τις ομάδες που παίζουν. Μιλάμε για τεράστιο αριθμό παιχνιδιών και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Κάποια παιδιά παίζουν τόσα συνεχόμενα παιχνίδια σε πολύ υψηλό επίπεδο κι έτσι όπως γίνεται οι παίκτες δεν προστατεύονται. Ο στόχος από πέρυσι ήταν να κρατήσουμε όσους περισσότερους παίκτες μπορούσαμε και το καταφέραμε. Καταφέραμε να κρατήσουμε πέρυσι τον Παναθηναϊκό πολύ ψηλά και αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Αυτό ήταν το πρωτεύον και δευτερεύον οι τίτλοι. Ο Παναθηναϊκός έδειξε πως παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είχαμε πει πέρυσι πως είμαστε πίσω στο ελληνικό στοιχείο, αλλά το καλύψαμε. Ήρθαν 4 παιδιά, ο Λουκάς, ο Φώτσης, ο Γιάνκοβιτς και ο Παππάς συν τον Μπατίστ που είναι σαν Έλληνας γιατί ξέρει τη φιλοσοφία. Επίσης, υπάρχουν τα νέα παιδιά ο Χαραλαμπόπουλος και ο Διαμαντάκος που δείχνει πως θα υπάρχει και συνέχεια. Έγινε μία μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση στα μέτρα του δυνατού. Έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια και δουλειά με βάση τα δεδομένα που ζούμε στην Ελλάδα της κρίσης».

Για το κενό του Ούκιτς, τόνισε ο Έλληνας τεχνικός: «Ο Ούκιτς είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για μας ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Έγινε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον ίδιο πέρυσι, έχει φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αν πάρουμε κάποιον δε θα μπορεί να παίξει. Θα είναι σαν τον Ρόκο στην αρχή. Τρέχουν οι υποχρεώσεις μας, έχουμε λίγες προπονήσεις και πολλούς αγώνες. Νομίζω πως δε θα μας βοηθήσει άμεσα όποιος κι αν έρθει. Έτσι όπως παίζει ο Παναθηναϊκός τώρα δύσκολα θα μπει παίκτης να ακολουθήσει και νομίζω πως το περσινό παράδειγμα του Ρόκο είναι χαρακτηριστικό».

Για τη χρησιμοποίηση του Παππά στον άσο σχολίασε: «Ξέρω ότι κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια, και ο Χαραλαμπόπουλος το ίδιο. Έχουν ταλέντο, είναι νέα παιδιά, πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν τεράστια δουλειά στο αμυντικό κομμάτι. Συνήθως οι σκόρερς παγιδεύονται σε αυτό το κομμάτι και δεν κάνουν ό,τι πρέπει. Νομίζω πως Παππάς και Γιάνκοβιτς είναι ώριμοι. Βοηθάμε όλοι τους παίκτες κι επειδή συμμετέχουμε όλοι στο κομμάτι του ελληνικού μπάσκετ αυτό που θα έπρεπε να κάνετε εσείς είναι να τους αφήσετε να δουλέψουν και να είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ώστε να είναι συγκεντρωμένοι».

Με τη σειρά του μίλησε ο Δημήτρης Διαμαντίδης: «Σίγουρα η περσινή σεζόν πήγε καλύτερα απ' ό,τι περιμέναμε, η ομάδα μετά το κύπελλο με τον Ολυμπιακό έδειξε σημάδια βελτίωσης. Είχαμε το ψυχολογικό προβάδισμα, η ομάδα πίστεψε περισσότερο στον εαυτό της και κατάφερε να κερδίσει και το πρωτάθλημα και το κύπελλο και στην Ευρωλίγκα χάσαμε από μία πολύ καλή ομάδα την είσοδό μας στο Final Four».

Για το ρόστερ είπε: «Προσθέσαμε κάποια παιδιά στο ρόστερ μας. Η ομάδα είναι πολύ καλή, αλλά μένει να αποδειχτεί στο γήπεδο. Πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ. Ήρθαν και ο Φώτσης με τον Μπατίστ που είχαν παίξει χρόνια στην ομάδα. Ξέρουν στη φιλοσοφία και πιστεύω πως θα βοηθήσουν πάρα πολύ. Ωστόσο, και οι υπόλοιποι παίκτες που ήρθαν είναι εξαιρετικοί και περιμένουμε να αποδειχτούν όλα αυτά στο γήπεδο».

Όσον αφορά τους στόχους σχολίασε: «Στην Ελλάδα στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο και στην Ευρωλίγκα θα πάμε βήμα βήμα».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013, 15:30