Την απόφασή της να επαναφέρει τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ύψους 410.000 ευρώ, μετά τα όσα συνέβησαν με αφορμή το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Euroleague.
Παράλληλα η διοργανώτρια αρχή επέβαλε και νέο πρόστιμο 30.000 ευρώ στον διοικητικό ηγέτη της «πράσινης» ΚΑΕ, χωρίς ωστόσο να του επιβάλει ποινή απαγόρευσης εισόδου.

Επίσης, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά και στη σχετική ανακοίνωση της Euroleague, με αφορμή το ντέρμπι των «αιωνίων», άνοιξε νέα πειθαρχική διαδικασία, κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague:

«Ο Αθλητικός Δικαστής της Euroleague τιμώρησε με πρόστιμο 30.000 ευρώ για τις δηλώσεις που έγιναν στη διάρκεια του ματς του Παναθηναικού με τον Ολυμπιακό, για την 6η αγωνιστική της Regular Season.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παραβιάσεις αφορούσαν δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για προσβολή και πράξεις που δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς ένας μέλος των διαιτητών αλλά και σχόλια που αναπαράχθηκαν σε διάφορα ΜΜΕ εντός και εκτός Ελλάδας, προκαλώντας ζημιά στην εικόνα του διαγωνισμού.

Ο Ανεξάρτητος Πειθαρχικός Δικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Γιαννακόπουλος αγνόησε τις αξίες του αθλητισμού, το πνεύμα της αθωότητας και της καλής αθλητικής συμπεριφοράς με τις αναφερόμενες δηλώσεις, επισημαίνοντας στο ψήφισμα ότι ο κ. Γιαννακόπουλος επωφελείται από αναστολή κυρώσεων την οποία παραβίασε, μαζί με την δέσμευση να συμπεριφέρεται σωστά. Αυτό έκανε την στάση του ακόμα πιο καταδικαστέα.

Συνεπώς, η Euroleague αποφάσισε να επαναφέρει τα παρακάτω πρόστιμα από την περσινή σεζόν, τα οποία και “πάγωσαν” τον περασμένο Οκτώβριο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-160.000 ευρώ για δημόσιες τοποθετήσες, που έγιναν από τον κύριο Γιαννακόπουλο στις 9 και στις 16 του περασμένου Απριλίου.

-250.000 ευρώ για δημόσιες τοποθετήσεις που έγιναν από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στις 20 του περασμένου Απριλίου.

Η ποινή που απαγορεύει στον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο να παρακολουθήσει από κοντά τα παιχνίδια της Euroleague παραμένει σε αναστολή, αν και θα επανέλθει σε περίπτωση οποιασδήποτε περαιτέρω παράβασης.

Επιπλέον, ο Ανεξάρτητος Πειθαρχικός Δικαστής επέβαλε πρόστιμο ύψους 2.500 ευρώ στον Παναθηναϊκό για τη χρήση δεικτών λέιζερ και 3.500 για τη συμπεριφορά των ατόμων στις θέσεις δίπλα στο παρκέ (σύμφωνα με το άρθρο 29.2.ε και ζ του Πειθαρχικού Κώδικα αντίστοιχα), στο ίδιο παιχνίδι την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου.

Επίσης, έχει κινηθεί πειθαρχική διαδικασία εναντίον του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και θα διεξαχθεί έρευνα από τον Πειθαρχικό Δικαστή σχετικά με τη δήλωση μετά το παιχνίδι που εμφανίζεται σε διάφορα μέσα ενημέρωσης και επηρεάζουν την εικόνα του διαγωνισμού και των ομάδων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης