Εντός έδρας δοκιμασίες επιφυλάσσει η 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκας για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» ρίχνονται πρώτοι στη «μάχη», φιλοξενώντας την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ (21.00, Novasports 2HD), ενώ ακολουθούν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι θα υποδεχθούν την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ (29/11, 21.30, Novasports 1HD).

Στην επιστροφή του Ρικ Πιτίνο στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, το «τριφύλλι» καλείται να υπερασπιστεί την έδρα του απέναντι στους πάντα επικίνδυνους Βάσκους. Οι δύο ομάδες προέρχονται από δύο διαδοχικές νίκες στη… διαβολοβδομάδα που είχε προηγηθεί, με τον Παναθηναϊκό να αναζητεί την έβδομη νίκη του και την Μπασκόνια, η οποία έρχεται στην Αθήνα από την επιτυχία επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την έκτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με ανεβασμένη την ψυχολογία από τις δύο εκτός έδρας νίκες της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά και την επιστροφή του Ρικ Πιτίνο στην τεχνική ηγεσία του «τριφυλλιού». Το «κλειδί» της επιτυχίας του θα είναι αναμφίβολα η προσήλωση στην άμυνά του σε περιφέρεια και ρακέτα, καθώς η Μπασκόνια διαθέτει παίκτες που είναι ικανοί για μεγάλη… ζημιά.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), ο Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και ο Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία).

Την Παρασκευή, ο Ολυμπιακός επιθυμεί απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο να πανηγυρίσει για πρώτη φορά εφέτος back to back νίκες. Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από την εξαιρετική εμφάνιση στο Βερολίνο, που απέφερε το «διπλό» επί της Άλμπα, και στοχεύουν στην πέμπτη εφετινή επιτυχία τους. Στον αντίποδα, οι Ιταλοί αναζητούν το «διπλό», προκειμένου να «σβήσουν» την εντός έδρας ήττα από την Αναντολού Εφές και να αυξήσουν το ρεκόρ τους σε 8-3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Πειραιώτες, που δεν απειλούν εφέτος από τα 6.75 (έχουν το φτωχό 32/7% στα τρίποντα), καλούνται να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημά τους στους ψηλούς και με τη σωστή διαχείριση του Νίκολα Μιλουτίνοβ μπορούν να το πετύχουν. Βέβαια, θα πρέπει να έχει προηγηθεί το «κλείδωμα» των πολύτιμων περιφερειακών της Αρμάνι από την άμυνα του Ολυμπιακού, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» δύσκολα θα αντεπεξέλθουν.

Η 11η αγωνιστική:

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

19.45 Novasports 4HD Φενερμπαχτσέ – Χίμκι

20.00 Novasports 5HD Ερυθρός Αστέρας – Βαλένθια

21.00 Novasports 2HD Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Μπασκόνια

21.00 Novasports 1HD Άλμπα Βερολίνου – Ζαλγκίρις

21.05 Novasports 3HD Μακάμπι Τελ Αβίβ – Βιλερμπάν

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου

19.00 Novasports 3HD Ζενίτ – Ρεάλ Μαδρίτης

19.30 Novasports 4HD Αναντολού Εφές – Μπάγερν Μονάχου

21.30 Novasports 1HD Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο

22.00 Novasports 3HD Μπαρτσελόνα – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η κατάταξη:

Αναντολού Εφές 8-2

Μπαρτσελόνα 8-2

Ρεάλ Μαδρίτης 7-3

Αρμάνι Μιλάνο 7-3

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 6-4

Μακάμπι Τελ Αβίβ 6-4

Χίμκι 6-4

Παναθηναϊκός 6-4

Βιλερμπάν 5-5

Μπασκόνια 5-5

Μπάγερν Μονάχου 4-6

Ολυμπιακός 4-6

Βαλένθια 4-6

Ζαλγκίρις Κάουνας 3-7

Άλμπα Βερολίνου 3-7

Ερυθρός Αστέρας 3-7

Φενερμπαχτσέ 3-7

Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 2-8

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης